sergio stubnja

Pedeset jedriličarki i jedriličara iz 11 zemalja tri dana će jedriti u splitskom akvatoriju za prestižni epitet pobjednika 13. izdanja međunarodne regate "Split Olympic Sailing Week" i to u tri klase laser: standard, 4.7 i radial. Omjer snaga je 16 kormilara podno jedra lasera standarda, pa 15 ih u laser 4.7 i njih 19 za kormilom laser radiala, a među njima smo "sinjali" i onog najstarijeg.

• Ajme, nemojte mi pisati godine! Puno ih imam, ali i snage te želje za zajedriti – dok je namještao brod prije poziva sudaca na izaći na more, govori nam Serđo Stubnja, jedriličar splitskog Labuda, organizatora ove regate.
Godinama je Serđo u jedrenju, od početnih koraka u "optimistima", pa zatim u klasi "kadet" i na kraju u laseru kojem je vjeran desetljećima.
• S guštom, uz boravak na moru i regatama, volim se prisjetiti i medalja, od bronce sa europskog prvenstva za veterane, pa dvije veteranske titule prvaka države – zbori nam laseraš Serđo, koji obožava "male" klase, ali i regate krstaša, gdje također niže uspjehe u kokpitu svoje "Nore".

Ujedno nam je ovaj iskusni jedriličar otkrio kako mu je "Split Olympic Sailling Week" odlična regata i uhodavanje za svjetsko prvenstvo laseraša u rujnu..