O91A3847

Međunarodna jedriličarska regata Split Olympic Sailing Week, u svom 13. izdanju, ima skor – u dva dana, samo jedan plov!
Naime, tek je drugog dana regatavanja flota od 50 kormilara iz 12 zemalja, u tri klase lasera, izašla na more zahvaljujući maestralu koji se u kasnim popodnevnim satima raspuhao oko 5 čvorova. Na regatnom polju između splitskog Sustipana i Čiova, najbrži među jedriličarima lasera standarda bio je Mađar Benjamin Vadnai, ispred Amerikanca Charlesa Buckinghama, te trećeplasiranog „splitovca“ Maria Novaka.
Kod lasera jedra 4.7 pobjeda se piše Crnogorcu Iliji Markoviću, dok je drugi bio Božidar Golubić (Mornar-Split), a treći mu klupski kolega Ratko Knez.
Trijumf u konkurenciji jedriličarki i jedriličara podno jedra laser radiala zabilježila je Ruskinja Elena Vorobeva, kojoj su u krmi gledali Marko Smolić iz šibenskog Vale i Marin Mandić iz splitskog Labuda.
Prema prognozi, za subotu zadnjeg dana jedrenja, očekuje se jugo, pa je organizator regate JK Labud zakazao start drugog plova u 10 sati. Želja je odjedriti najmanje još dva plova, kako bi se imalo valjanje rezultate regate.
POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA >>