8.kolo Liga

14 posada skupilo se danas ispred splitskih Galebova u želji za guštanjem na suncu i moru. U vjetru se nažalost nije guštalo; slaba do umjerena bonaca obilježila je današnju Ligu. Startalo se put jugoistoka, s planom rute Galebovi - Govnjara - Galebovi - Govnjara - Galebovi. No bonaca je ojačala te se odjedrio tek jedan krug. Profitirali su oni uz kraj, dok je termika zakazala i ostavila poneke bez strpljenja. Kroz cilj je prošlo 10 jedrilica, s predvodnikom Marijem Hrvoj i njegovim Totom po Open razvrstanju. Po THC-u danas je prvi Damir Kraljević i njegov Fugu. Slijedeće kolo najavljujemo za dva tjedna 02.04. Rezultati: Open THC Open ukupno THC ukupno

Dome i Ana VNM2017

Po buri u opadanju danas su odjedrena dva plova na Laser Europa Kupu koji se ovaj vikend održavao u slovenskom Kopru. Evo koje su plasmane ostvarili naši jedriličari. Dominik Perković 5., Elena Vorobeva 11., Ana Zelić 14., Karmen Perković 58. Prema riječima trenera Tonča Antunovića regata je bila na rubu regularnosti pa nije dobar pokazatelji stvarnih vrijednosti naših natjecatelja. Uskoro Ana i Elena putuju za Palma de Mallorcu te bi se tamo trebale pokazati u pravom svijetlu.
Rezultati

Trening liga 1516 web

Po umjerenoj buri odjedreno je 7. kolo splitske trening lige. Na današnjem startu okupilo se 11 jedrilica, a jedrilo se 10 Nm od "Galebova" oko Instituta, otočića Galijera, nazad preko Instituta do govnjare i povratak u cilj. Najbrže u realnom vremenu jedrila je jedrilica Ultra Figaro Emila Tomaševića, a prema korigiranom vremenu jedrilica One kormilarke Mire Boban. Sljedeće kolo lige je već za tjedan dana.
Rezultati Open, THC, Open ukupno, THC ukupno

 elena trening 2017

Po slabom sjeverozapadnjaku, do 10 čvorova, danas su odjedrena prva dva plova. Od naših natjecatelja najbolje je odjedrio Dominik Perković s današnjim ulazima 9 i 4 te je trenutno na 8.mjestu. Slijedi Elena Vorobeva ukupno 11., četvrta cura s ulazima 7 i 10. Ana Zelić zauzela je 17. poziciju s ulazima 13. i 7., dok je Karmen Perković 45., danas 35 i 15 ulaz. Rezultati

splitska trening liga 6.kolo

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika prošlu nedjelju 7. kolo trening lige odgođeno je i održati će se ovu nedjelju 12.03. Prema prognozi za očekivati je slabi burin. Do sada je svoj nastup najavilo 10-ak brodova. Vidimo se u nedjelju u 12:00 na startu novog kola lige.

REGATA LUCICA 2017

Ovaj vikend u organizaciji JK Split održano je Otvoreno prvenstvo Splita za klase Optimist i Lasere. Od planirana dva dana jedrenja samo se jučer jedrilo, danas se zbog sigurnosti natjecatelja nije jedrilo.  Naši jedriličari su se natjecali u klasama Optimist i Laser Radial. Kod Optimista naši su zabilježili sljedeće rezultate: Antun Tomašević 7., Luka Vuković 9., Nora Copić 13., Kalista Delić 37. U klasi Laser Radial: Ana Zelić 2., Elena Vorobeva 7. Cure u Radialu ovu regatu su iskoristile kao jači trening pred predstojeće nastupe u Kopru i na Palma de Mallorci.
Rezultati

Dani Uljanika 20172

Završena je regata Dan Uljanika za klasu Laser Radial i 4.7. Po jugu 8-15 čvorova odrađena su posljednja dva plova i time je kompletirana planirana kvota jedrenja na ovoj regati. Dominik je pokazao svoju klasu i sa dvije pobjede stigao do drugog mjesta. Loš prvi dan ga je koštao pobjede na ovoj regati. Karmen je završila 10., 4. od cura, Lea 16., a Marin 17. Rezultati
Evo što nam je trener Velimir izjavio prije polaska za Split: Prvi dan nas je malo iznenadio slab vjetar, nije se visilo, a krajem dana je još i palo tako da su laganiji jedriličari više profitirali, Dominik je usto ponio krivo jedro tako da nije imao ni kut ni brzinu. Drugi dan čim je zapuhalo odmah je pokazao svoju klasu. Karmen je dobro odjedrila, slovenke koje su ispred nje su mnogo iskusnije tako da nije bilo za očekivato da će biti brža od njih. Sve u svemu lijepa regata, ništa previše vjetra, pohvale i organizatorima što je na moru sve štimalo na visokom nivou.

Marin VNM2017

Nastavljena su jedrenja na kriterijskoj regati za klasu Laser Radial i 4.7 kojoj je ovaj vikend domaćin pulska Uljanik Plovidba. Po današnjem jugu odlično je jedrio Dominik Perković i sa prvim i drugim mjestom skočio u ukupnom plasmanu na peto mjesto. Karmen je deseta, danas 11, 11, Lea 15., danas 18,17,  Marin 17., danas 15, 12. Sutra je posljednji dan jedrenja.

Dani Uljanika 20171

Na put u Pulu u pratnji Velimira Velimirovića otišlo je četvero naših jedriličara na kriterijsku regatu za klasu Laser Radial. Po slabom vjetru danas su održana tri plova. Od naših jedriličara najbolje plasirana je Karmen Perković na 7. mjestu, njezin brat Dominik također nastupa te se nalazi na 10. mjestu, Lea Kliškinić je 11., a Marin Mandić 17. Sutra prema prognozi očekuje se umjereno jugo.

5 kolo

Za nedjelju 05.03. zakazano je sedmo kolo splitske trening lige. Prognoze se još nisu usuglasile glede vjetra ali za očekivati je dosta kiše. Start je planiran za 12:00 međutim u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta može se i pomaknuti. Više informacija na: face ico