elena coych 2017

Završena je regata Europa Kupa u francuskom Hyereseu. Nako ukupno sedam jedrenja Elena je zaršila na 15. mjestu. Čestitamo!
Rezultati

kalista delic

Od petka do nedjelje u organizaciji jedriličarskog kluba Opatija odjedrena je regata Spring kup za klasu Optimist. U petak nije bilo sreće sa vjetrom te je samo jedna grupa odjedrila jedan skraćeni plov. Subota je otvorena sa pokušajima starta u osam sati ujutro, ali bezuspješno te se čekao maestral koji je nakraju dozvolio u jednoj grupi tri, a u drugoj grupi dva plova. U nedjelju u osam ujutro odjedren je još jedan plov, sve po slabom vjetru. Rezultati naših Optimista: 23. Antun Tomašević, 32. Luka Vuković, 47. Kalista Delić, 63. Nora Copić.

Evo što nam je trener Velimir Velimirović izjavio: Rezultatski nije bilo toliko loše. Nažalost Nora koja je dobro stajala u plasmanu u posljednjoj regati je zaradila drugi penal zbog rolavanja te na taj način bitno pokvarila svoj plasman. Svi ostali su ok s obzirom na njihovu težinu i uvjete na polju.
Rezultati

Elena trening

Započela je regata Europa Cup-a u francuskom Hyeresu na kojoj JK labud zastupa Elena Vorobeva. Nakon dva dana jedrenja u klasi Laser Radial po slabom vjetru odjedrena sa tri jedrenja. Elena drži odlično 4. mjesto ali sa istim brojem bodova kao drugoplasirani. Flota Radiala je impresivnih 233 jedrilice, momci i cure jedre zajedno.
Rezultati

Karlo Uskrsnja 2017

Od četvrtka do subote jedrila se Uskršnja regata za klasu krstaš. Ove godine kao i lani domačin je bio grad Hvar. Jedrilice su jedrile u dva razreda ORC i Open, a unutar razreda podjeljene su u: dvije grupe prema ORC-u i dvije skupine prema Open sustavu razvrstanja. U skupini B ORC-a najbrža je bila jedrilca One, Karla Kureta, a ukupnom plasamanu One je zauzeo odlično drugo mjesto. Drugi naš redstavnik Barba Branko zauzeo je 15. mjesto ukupno. Pobjednik prema ORC razvrstanju je X-Cite Tonka Rameše. U razredu Open u regatnoj grupi trijumfirala je posada jedrilice Polet Furioso, Nikole Deškovića kojoj je ujedno ovo bila i premiera na regatama u Hrvatskoj.

Trogir 20172

Sa nova tri plova završena je Trogirska regata Optimista, u organizaciji JK Trogir, koja je ujedno bila kriterijska sa koeficijentom 1.6. Danas se jedrilo po jugu od 15-25 čvorova. U tri dana odjedreno je ukupno devet plovova. Predstavnici JK Labuda ostvarili su sljedeće rezultate: 18. Nora Copić, 30. Antun Tomašević, 48. Kalista Delić, 63. Luka Vuković, 73. Marin Ljubičić, 116. Andro Jović. Rezultati

Liga 9 kolo

Odjedreno je 9. kolo Splitske trening lige. Po jugu na refule do 25 čvorova nastupilo je pet jedrilica. Kurs od Galebova oko govnjare Stobreč preko Instituta i nazad do cilja najbže je odjedrila posada Jube Expressa, Ive Hajduka iz JK Strožanac. Prema korigiranom vremenu najbrži je bio Bob'n'Rock Jere Vidovića. Trećim mjestom na današnjem treningu Janska II Srđana Ninčevića osigurala je pobjedu prema Open razvrstanju. Čestitamo!
Rezultati:
Open 9. kolo, THC 9. kolo, Open ukupno, THC ukupno

Trogir 20171

U petak je u Trogiru započela kriterijska regata 1.6 za klasu optimist. Jučer i danas odjedreno je po tri plova, ukupno 6. Optimisti našeg kluba trenutno zauzimaju slijedeća mjesta: 20. Nora Copić, 31. Kalista Delić, 37. Antun Tomašević, 60. Marin Ljubičić, 65. Luka Vuković, 110. Andro Jović. Ukupno nastupa 131 natjecatelj. Regata se nastavlja sutra.
Rezultati

8 kolo

Dolazak toplijeg vremena znak je da se naša zimska liga bliži kraju. Prošlo kolo smo saznali pobjednika prema THC razvrstanju još nam ostaje razrješiti onog u Open razvrstanju, ali prije svega družiti se i uživati na moru. Prema prognozi sutra nas očekuje umjereno jugo koje trebalo omogučiti odlične uvjete za jedrenje. Dogovor o ruti ujutro uz kavice, a za one koji ne stignu biti će emitiran na VHF kanalu 77 10-ak min prije starta. Više informacija na: face ico

Neno Palma 20173

Na Palma de Mallorci za naše natjecatelje jučer je završen 48. Trofej Princeze Sofije. Nažalost Nenad Bugarin se nije uspio kvalificirati za finale, pet najboljih u klasi Finn. Također u kvalifikacijama za jučerašnje polufinale Josip Olujić nije uspio ostvariti čudo te se kvalificirati za polufinale. 
U klasi Laser Radial također su završena jedrenja. U posljednjem jedrenju za zlatnu skupinu Elena Vorobeva ostvarila je 17. mjesto te završila na ukupno 43. mjestu. Ana Zelić je sa dva druga ulaza u srebrnoj skupini završila na 62. mjestu odnosno drugom u srebrnoj skupini. Našim jedriličarima želimo sretan povratak kući!
Rezultati

Josip Palma 20171

Završena su kvalifikacijska jedrenja za klasu Finn. Nakon osam kvalifikacijskih jedrenja Nenad se nalazi na četvrtom mjestu te se samim tim kvalificirao direktno u polufinale koje je na rasporedu u sutra popodne u 16:00. U finalu i polufinalu se ne zbrajaju bodovi ostvareni u kvalifikacijama. Ostatak flote plasiran od petog mjesta pa nadalje jedri još i kvalifikacijsku regatu za polufinale te će najboljih 5 jedriti u polufinalu. Njima se bodovi ostvareni u ovom plovu zbrajaju sa prethodno ostvarenim bodovima. Određena šanse za polufinale ima i naš drugi predstavnik Josip Olujić koji je trenutno na 12. mjestu.
U klasi Laser Radial Elena Vorobeva je 47., a Ana Zelić 64. Za njih je sutra posljednji dan natjecanja.
Rezultati
Evo što nam je nakon današnjih jedrenja kazao trener Tonči Antunović: