Munjek F Middle sea race 2016

Po slabom do umjerenom jugu odjedreno je 15. izdanje najmasovnije odobalne regate Jabuka 2017. Ove godine na regati je nastupilo 106 jedrilica, a do cilja je stiglo njih 74. Najbrža jedrilica pod Labudovom zastavom je bila Munjek F vlasnika i kormilara Duška Tomića. U ukupnom plasmanu dojedrili su do 5. mjesta, odnosno prvog u svojoj skupini. Na regati pod Labudovom zastavom je još nastupila i nova jedrilica Emila Tomaševića, Petit Amie kojom je ovom prigodom kormilario Andraž Mihelin te su u svojoj grupi završili na drugom mjestu odnosno 18. ukupno. Regatu je pobjedila jedrilica Molo Longo Tutta Trieste iz kluba domaćina JK Tijata.
Čestitke!
Rezultati

Karmen VNM2017

Sa ukupno pet plovova završena su jedrenja na regati 44. Kup Opatije kojoj je prošli vikend domaćin bio JK Opatija. Po umjerenom jugu Laser Radiali su odjedrili dva, a Laser 4.7 tri plova. U klasi Laser Radial Karmen Perković zauzela je peto mjesto ukupno, odnosno drugo u konkurenciji cura. Lea Kliškinić u istoj klasi zauzela je 10. mjesto ukupno, treće kod cura. U klasi Laser 4.7 Antica Boban je 13. ukupno, 4. cura, a Tonina Perković 14., 5. cura.

Luka Dubrovnik 2017

Tri plova su danas odjedrena na regati Sv. Krševana u Zadru u organizaciji JK Uskok. Za odlične vijesti pobrinuli su se Luka Vuković i Antun Tomašević. Luka je osvojio prvo, a Antun drugo mjestu u konkurenciji 81. natjecatelja. Na regati su također nastupili i Marin Ljubičić, 41., te Antonio Milišić 78. Regata je imala i međunarodni karakter jer su osim Optimista iz Hrvatske nastupila djeca iz Poljske. Bravo još jednom za sve naše Optimiste!

HAna Trst 20173

Dosta problema sa vjetrom i danas u Trstu. Dva prekinuta te jedan dovršeni plov, bilanca je današnjeg dana u Trstu za klasu 470. I taj jedini plov naša mlada posada odjedrila je odlično te pobjedila u njemu. Nakon pet jedrenja Hana Dragojević i Ana Zelić su regatu završile na šestom mjestu ukupno i kao druge u konkurenciji cura. Napomenimo da je ovo tek druga regata Hani i Ani u novoj klasi! Čestitamo!!!

HAna Trst 20171

Započela su jedrenja u Opatiji, a nastavljena u Trstu. Po rano jutarnjoj tramontani u Opatiji odjedrena su tri plova za klasu Laser Radial te dva plova za klasu Laser 4.7. U klasi Laser Radial, Karmen Perković se nalazi na četvrtom mjestu,druga cura, a Lea Kliškinić na devetom. U klasi Laser 4.7 Antica Boban je na četvrtom mjestu, a Tonina Perković na 12.
U Trstu je po slabom maestralu odjedren tek jedan plov. Hana Dragojević i Ana Zelić su zauzele 8. mjesto te su u ukupnom plasmanu devete. Sutra je na obje regate zadnji dan jedrenja.

JK Labud 1280x356L

Pozivamo članove kluba da se pridruže proslavi povodom izvrsnih rezlutata koje su naši članovi osvojili na nedavno završenom Državnom Prvenstvu. Proslava će se održati u klupskim prostorijama u Utorak 14.11. u 20:00 sati
Pozivnica

HAna Trst 2017

Danas je bio prvi dan jedrenja u Opatiji i Trstu. Nažalost osim dva starta koja su ubrzo prekinuta nije bilo jedrenja. S druge strane Istre u Trstu su odjedrena tri plova za klasu 470. Hana i Ana ubilježile su 5,6 i OCS te se nakon tri plova nalaze na devetom mjestu. Sutra su u planu nova tri plova. Prvi start u Opatiji zakazan je u 8:00, a u Trstu u 11:00. Sutra kreću i optimisti u Zadru.

PH 2015

Vikend pred nama vrlo je aktivan za naše jedriličare. Kadeti u klasi Optimist su na regati u Zadru u pratnji trenera Velje, Juniori u klasi Laser Radial su u Opatiji na kriterijskoj regati u pratnji trenera Marka, a juniorke u klasi 470 su u Italiji, Trstu, na nacionalnoj regati klase 470 u pratnji trenera Orce. U Splitu su ostali seniori u Finnu i Laser Radialu u pratnji Graje kao i kompletan pogon klase RSX sa trenerom Sirom. Sretno svima!!!

One PH 20173

Po jugu i do 35 čvorova odjedrena su dva plova na Državnom prvenstvu za krstaše koji jedre prema ORC premjeru. U ukupno 3 plova najbrža prema korigiranom vremenu bila je jedrilica našeg kluba, One kormilara Karla Kureta. Uz Karla državnim prvacima postali su još: Ana Zelić, Dominik Perković, Ivan Kuret, Boris Bakotić i Goran Martinović.
Prvi plov danas je startao u 10:00, južno od otoka Zlarina po umjerenom jugu koje je na drugo krmi pojačalo i preko 30 čvorova. Po ulasku u cilj regatni odbor zbog prejakog vjetra je odlučio regatno polje premjestiti sjeverno od otoka Zlarin gdje je održan još jedan plov po sličnim uvjetima kao i prvi današnji. Sa današnjim 1. i 3. mjestom ukupno One je osvojio naslov državnog prvaka u svojoj grupi, a sa 3. i 5. također su bili najbolji u ukupnom plasamanu. Drugi predstavnik JK Labuda Barba Branko kormilara Filipa Zoričića zauzeo je 6. mjesto u grupi odnosno 12. ukupno. Osim One-a u drugoj grupi Državnim prvacima postala je posada jedrilice Xcite Tonka Rameše. Čestitke svima
Rezultati

Drzavno ORC 20161

Danas  je u Šibeniku započelo Prvenstvo Hrvatske za krstaše koji jedre prema premjeru ORC. Jedrilica One, Karla Kureta, iz našeg kluba najbolje je iskoristila buru do 10 čvorova te prema korigiranom vremenu pobjedila u jedinom današnjem plovu. Dan je započeo sa upornom kišom i jugom po kojem je označen prvi start ali nakon prve krme vjetar je oslabio i prestao te je regatni odbor signalizirao prekid za 16 jedrilica koje se natječu u dvijema skupinama prema GPH-u. Osim One-a za JK Labud natječe se i Barba Branko, kormilara Filipa Zoričića. Nažalost Barba Branko je imao preuranjeni start te su u konačnici zauzeli 11. mjesto ukupno odnosno 7. u svojoj grupi. Sutra je planirani star u 11:00 sati. Regata traje do nedjelje.
Rezultati