Neno Kiel20172

Današnjim plovom za odličja završena je regata u Kielu. Nenad Bugarin osvojio je treće mjesto dok je Josip Olujić regatu završio na petom mjestu. Valja napomenuti da je ovo Nenadova prva medalja od nedavnog prelaska u seniorsku konkurenciju. Od samog početka plova Nenad i Norvežanin Pedrersen su se izdvojili na vrhu. Svoju prednost su zadržali do kraja te je trebalo vidjeti kako će prvi i drugi iz kvalifikacija završiti ovo jedrenje. Vodeći uoći plova za odličja Šveđanin Salminen završio je na osmom mjestu što mu je u konačnici donijelo četvrto mjesto a Estonac Karpak sa petim mjestom završio je kao pobjednik. Drugi je tako postao Pedersen, a treći Nenad. Drugi naš predstavnik Josip Olujić plov za odličja završio je na devetom mjestu. U klasi Finn osim dvojice "Labudaša" nastupio je i Milan Vujasinović iz JK Split te u konačnici zauzeo šesto mjesto. Čestitamo cijeloj ekipi!
Rezultati

Neno i Josip Hyeres 2017

Uoči medal race-a Josip i Nenad imaju jednaki broj bodova na četvrtome mjestu, a samo ih bod dijeli od trećeg mjesta. Sutra se jedri ispred marine organizatora gdje je vjetar vrlo promjenjivog smjera te po takvim uvjetima ni vodeći nisu neuhvatljivi. Uoči medal race-a u vodstvu je Šveđanin Max Salminen sa 11 bodova prednosi ispred našeg dvojca. Danas je ponovno bio vjetroviti dan sa vjetrom oko 20 čvorova. Odjedrena su tri plova. Sretno našim jedriličarima u borbi za odličja! Start je u 10:45
Rezultati

Josip EP 2017

Nestabilno vrijeme sa mnogo oblaka i vjetra ipak je omogučilo četiri jedrenja u dva dana na regati Kieler Woche iz serije EUROSAF Champions Sailing Cup-a. Nakon ukupno šest jedrenja Josip Olujić je na trećem mjestu dva boda ispred Nenada Bugarina.
Evo što nam je nakon današnjeg jedrenja izjavio trener Tonči Antunović: Danas vjetrovito i hladno, vjetar od 20 do 25 čvorova. Prvu regatu se Neno prevrnuo kad je bio treći i od tog trenutga dalje jedrio loše. Josip kao vino, kako je regata trajala bio je sve bolji i bolji.
Rezultati

Neno Kiel20171

Po vjetru od osam čvorova odjedrena su prva dva plova za klasu Finn. Nenad Bugarin je odlično otvorio regatu sa dva druga mjesta te se trenutno nalazi na drugom mjestu ali sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Estonac Karpak. Josip Olujić je 12. danas 5. i 21. Sutra su u planu dva plova. Prognoza i nije baš obečavajuća.
Rezultati

Optimisti Spinut2017

Ovaj vikend u organizaciji JK Špinut održana je Špinutova regata optimista. Oba dana puhala je bura dok je u nedjelju čak i parala jedra. Naši jedriličari su jedrili odlično. Antun Tomašević je ukupno prvi, Luka Vuković ukupno drugi, a Kalista Delić prva kod djevojčica. Još su nastupili Marin Ljubičić, Tereza Delić i Nikola Bilić.

Josip FinaleWC20172

Današnjim 13. i 10. mjesto za Josipa je završilo finale Svjetskog kupa. Regatu je završio na 13. mjestu, dok će sutra u medal race-u jedriti deset najboljih jedriličara. Od Hrvata na sutrašnji medal race kvalificirao se Tonči Stipanović te napada medalju sa šestog mjesta u klasi Laser Standard. Filip Jurišić u istoj klasi završio je natjecanje na 12. mjestu, a u klasi Laser Radial Sandra Lulić je završila na 22. mjestu. Tonču želimo što uspješniji medal race, a ostatku flote sretan povratak kući.
Rezultati

Foto: Sailing Energy

Luksa Balaton 2017

Naš veteran Lukša Cicarelli zauzeo je odlično treće mjesto u kategoriji Legend na regati Europa cupa za veterane koje se ovaj tjedan održavalo na jezeru Balaton u Mađarskoj. Lukša je u ukupnom poretku jedriličara starijih od 40 godina zauzeo 31. mjesto. Nažalost naš drugi predstavnik Borut Čičin Šain nije upisao plasman na ovoj regati.
Rezultati

Josip EP 2017

Na Svjetskom kupu u Santanderu odjedrena su nova dva plova. Na vanjskom polju Josip je danas ostvario 10. i 15. mjesto te se u ukupnom plasmanu nalazi na 11. mjestu. Samo jedno mjesto ispod mjesta koje vodi u medal race. Trenutno je u vodstvu Britanac Ben Cornish.
Od Hrvata na regati još nastupaju: U klasi Laser Tonči Stipanović trenutno 6., Filip Jurišić, 12., a u klasi Laser Radial, Sandra Lulić je na 21. mjestu
Rezultati

 Josip FinaleWC20171

Josip je danas imao odličan dan u Santanderu na finalu Svjetskog kupa u jedrenju. Sa dva druga mjesta probio se na 10. mjesto najboljih svjetskih kormilara.
Evo što nam je Josip izjavio nakon današnjeg jedrenja.
Danas se jedrilo ispred kluba, neka vrsta "in port race-a", na polju gdje bi strebao jedriti medal race. S obzirom da zbog širine kanala polje nije moglo biti dugo vozili smo 3 kruga i obe su regata bile kratke otprilike 30 do 40 minuta. Također je bilo i dosta jake ulazne struje na koju je trebalo obratit pozornost. Prvu regatu sam nakon starta bio oko sedmog mjesta da bi kako je regata odmicala lagano išao prema naprijed i nakraju ušao drugi. Drugu regatu sam vodio te u drugoj krmi izgubio vodstvo i na kraju zadržao drugo mjesto. Sutra smo opet na vanjskom polju.
Rezultati

Foto: Sailing Energy

Finale svjetskog kupa 20171

Ni drugi dan nije bio najuspješniji za našeg Josipa Olujića u klasi Finn. Danas je Josip ostvario 15. i UFD te se trenutno nalazi na 14. mjestu. U plovu u kojem je zaradio UFD bio je između 5 i 10 mjesta. Na moru uvjeti nisu nimalo nalik našim jadranskim, prevladava vrlo visoki oceanski val visine i preko 3 metra sa dodatnim valovima od vjetra. Danas je puhalo 17-20 čv.
Sutra su u planu nova dva jedrenja.
Rezultati

Foto Sailing Energy