6 kolo

Po maestralu do 10 čvorova i sunčanom vremenu odjedreno je 6. kolo splitske trening lige. Na start je došlo 13 jedrilica, a do cilja je stiglo njih 12. Najbrže je jedrila posada Ultra Figara Emila Tomaševića, a prema THC-u Ančica Mislava Šolića. Jedrilo se 7 Nm sa startom ispred "galebova" okret oko oznake pokraj Instituta, kroz start/cilj oko "govnjare" i nazad u cilj. Novo kolo na rasporedu je 05.03.
Rezultati: Open 6. kolo, Open Ukupno, THC 6. kolo, THC Ukupno

Liga 4 1516

U nedjelju sa startom u 12:00 na rasporedu je šesto kolo splitske trening lige u jedrenju. Nakon vjetrovitog petog kola u kojem je prema realnom vremenu pobjedu odnijela posada Tota, a prema korigiranom Ultra Figaro u nedjelju se očekuje slab vjetar uz obilje sunca. Vidimo se na startu! Za sve kojima će ovo možda biti prvi nastup na ligi, napominjemo da prijava nema, startnine nema, dođite se sa nama družiti na moru!
Pratite nas na face ico ili nam se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Kup Kairos 2017

Prošli vikend odjedrena je regata za Optimiste Kup Kairos 2017. u organizaciji JK Trogir. Po slabom vjetru uglavnom zapadnog smjera u subotu i nedjelju odjedrena su četiri plova. Od jedriličara JK Labuda najbolje se plasirao Antun Tomašević na 9. mjestu, Nora Copić na 12., Luka Vuković 15., Kalista Delić 19., Marin Ljubičić 31. Nastupilo je sedamdesetak jedriličara i jedriličarki iz splitskog okružja.
Evo što nam je izjavio trener optimista Velimir Velimirović: Dosta teški uvjeti za jedrenje, puno driceva sa svih strana ali jako dobar trening za predstojeće kriterijske regate 1.6. Sa našim jedriličarima sam uglavnom zadovoljan. Nora i Kalista su praktički bez treninga, zbog bolesti, došle na ovu regatu. Antun i Luka su bili dosta dobri, još uvijek malo škripe startovi, startaju bez brzine ali kroz polje su dobro jedrili i nakraju ulazili u prvih deset.

skupna hjs priznanje 2016

Na tradicionalnoj HJS-ovoj dodjeli priznanja za jedriličarska ostvarenja u protekloj godini sudjelovali su brojni labudovi jedriličari. Evo koja su im priznanja dodijeljena: Ivanu Kljakoviću Gašpiću, Tini Mihelić i Luki Mratoviću za nastup na OI u Riju, Nenadu Bugarinu za četvrto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu, Ani Zelić za 8. mjesto na EP do 21 godine te 10. mjesto na SP do 21 godine, Dominiku Perkoviću za 9. mjesto na EP do 19 godina. Trenerima Marinu Sirišćeviću i Tončiju Antunoviću kao trenerima olimpijaca te klubu Labudu čije je priznanje kao predstavnik preuzeo Filip Zlatan Zoričić. Čestitke svima!

5 kolo

Još jedno uspješno kolo Trening lige je iza nas. Jugo od 10-15 čvorova nije preplašilo, već dapače, privuklo lijepu brojku jedrilica ispred Splitske luke, točnije 15 posada. Nakon četiri kola popraćenih dosadnom bonacom, napokon kolo s dovoljno snažnim vjetrom za dužu rutu: Galebovi - Govnjara ispred Duilova - Institut - Galebovi, te prilika za testiranje opreme. I Jugo je učinilo svoje; jedna puknuta argola, jedan puknuti list kormila štete su koje jedriličari zbrajaju. Neki su se nužno i okupali oko  govnjare; Sinbad se "uhvatio" pataracom za oznaku. No sve u svemu, guštalo se. Kažu napokon kolo s vitrom. I bolje da su se štete dogodile na Ligi, nego na regati, zaključak je petog kola. Naglasit ćemo da je ovo kolo posvećeno nedavno preminulom jedriličaru Anđelku Bugarinu. Vidimo se za dva tjedna! Rezultati: THC 5.kolo , THC ukupno , OPEN 5.kolo , OPEN ukupno

4 kolo2

Liga ide dalje. U nedjelju je na rasporedu 5. kolo lige. Prema najavama prognostičara za očekivati je umjereno jugo. Prema Openu dosad najbolje utrenirana pokazala se posada Janske II, a prema THC-u Ančica. Više na: face ico  ili nam se javite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ISAFLogo-WorldRankings

ISAF je objavio prve ovogodišnje ljestvice za olimpijske klase. U klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na 11. mjestu, Nenad Bugarin 24., Josip Olujić 26. U klasi Laser Standard Dominik Perković 286., Laser Radial cure: Tina Mihelić 40., Ana Zelić 96., Karmen Perković 213., Lucija Vujnović 351. RSX za muškarce: Luka Mratović 56.
ISAF Ljestvice

Jospi Miami 20163

Josip Olujić završio je svoj nastup na regati Svjetskog Kupa u Miamiju. Sa sinoćnjim 16. i 13. mjestom nije se uspio kvalificirati u današnji Medal race. Puhao je slab vjetar sjevernog smjera. Rezultati predstavnika naše države: Laser Standard, Filip Jurišić 6., danas još jedri Medal race, Tonči Stipanović 16., klasa Laser Radial, Sandra Lulić 43.
Rezultati
Svim našim jedriličarima želimo sretan povratak kući.
Foto: Sailing Energy

Jospi Miami 20162

U posljednja dva dana odjedrena su četiri plova na regati svjetskog kupa koje se ovaj tjedan jedri u američkom Miamiu. U ovim plovovima Josip je ostvario 6.,9.,13. i 8. mjesto te se uoči posljednjeg dana kvalifikacija nalazi na 11. mjestu. Jedrilo se po jugozapadnjaku od 5 do 15 čvorova. Podsjećamo da će samo 10 najboljih imati prigodu jedriti u plovu za odličja koji je na rasporedu sutra navečer po srednjem europskom vremenu.
U 21:00 sati startao je deveti plov za klasu Finn, a možete ih pratiti na sljedećem linku: Live tracking
Rezultati

Foto: Sailing Energy

olujic svjetsko miami 2017 2dan
Drugog dana u Miamiju na Svjetskom Kupu odjedrena su nova dva jedrenja. Naš jedini predstavnik u klasi Finn, Josip Olujic, izvrsno je odjedrio današnji drugi plov i zabiježio 5. ulaz, dok se u prvom plovu morao povući čime je zaradio 27 bodova te je u ukupnom poretku pao za jedno mjesto, točnije na 11. mjesto.
Evo što nam je Josip izjavio nakon noćašnjih jedrenja: Treći plov, prvi danas, nije najbolje počeo, dobio sam penal odmah na startu što je značilo da se moram povući iz tog plova jer sam od već ranije imao jedan penal. Četvrti plov vjetar je puhao 12-15 čvorova te sam od početka bio u samom vrhu negdje oko 5-6 mjesta te sam to mjesto zadržao i do kraja. Trenutno ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali vozim se stalno napred u 5-10, brzinom sam konkurentan svima tako da mogu biti jako zadovoljan s dva tjedna priprema što sam ih odradio u Miamiu.
Rezultati

Photo by Jesus Renedo, Sailing Energy