Antun Crotone2018

Završena je regata Optimista u talijanskom Corotoneu. Nakon 9 plovova Antun Tomašević zabilježio je odličan rezultat te u konkurenciji 154 Optmista iz cijele Europe zauzeo je 13. mjesto. Drugi naš predstavnik Luka Vuković zauzeo je 60. mjesto usprkos dvije diskvalifikacije (UFD i BFD).
Evo što nam je trener Velimir izjavio nakon regate: Na kraju sam zadovoljan sa Antunovim mjestom ukupno. Danas kada su favoriti, a tu su bili i europski i svjetski prvak, krenuli izljetati na crne zastave, Antun je ostao smiren te odjedrio vrlo dobro. Naši jedriličari izgledaju poput divova u usporedbi sa jedriličarima koji su u svjetskom vrhu te zbog toga imaju malo problema sa kutom, što je posebno došlo do izražaja po slabijem vjetru kojeg smo imali prva dva dana regate. Luku su malo poljuljale diskavlifikacije što se odrazilo na današnjem jedrenju. Regatu kad je zaradio UFD završio je na 6. mjestu. U Italiji ostajemo još dva dana koje ćemo iskorisiti za treninge. Kući se vraćamo u subotu.

Crotone 2018

Od subote do utorka u talijanskom Crotoneu održava se Karnevalska regata Optimista. Na put iz našeg kluba su se zaputili Antun Tomašević i Luka Vuković u pratnji trenera Velimir Velimirovića. Jučer je trebao biti prvi dan jedrenja ali zbog jakog sjeverozapadnjaka jedrenja su odgođena. Danas je jedriličare poslužilo lijepo vrijeme te su odjedrena tri plova po vjetru do 15 čvorova jačine. Jedriličari su podijeljeni u dvije skupine. U jednoj su oni mlađi od 12 godina, a ostatak flote je u drugoj skupini u kojoj se natječu naši Luka i Antun. U konkurenciji 154 jedriličara u floti iznad 12 godina, Antun se nakon današnjeg dana nalazi na 28. mjestu, u cilj je ulazio 16., 23. i 16. Luka se nakon 32., 25. i 16. mjesta nalazi na 45. mjestu. Jedrenja se nastavljaju sutra.
Rezultati

Liga 4 kolo

Odjedreno je četvrto kolo Splitske trening lige. Na startu se okupilo 15 jedrilica. Po promjenjivom vremenu i jednako tako promjenjivom vjetru najbrža je po treći put ove godine bila posada Petit Amie kormilara Igora Piacuna. S tim su preuzeli i ukupno vodstvo u Open grupi nakon četiri kola. U THC grupi danas je najbrža bila jedrilica Sinbad kormilara Borisa Bakotića. U ovoj grupi u vodstvu je Ančica, vlasnika Mislava Šolića. Novo kolo je na rasporedu za dva tjedna, a domaćin će biti JK Strožanac.

Josip Miami 20181

Sa jučerašnja tri plova završena je regata Svjetskog kupa u Miamiu. Po 20-ak čvorova vjetra Josip Oluić u klasi Finn zabilježio je 13, 3 i odustajanje te je u konačnici zauzeo 18. mjesto.
Evo što nam je Josip rekao po završetku regate:
Regatom sam zadovoljan jer sam ispravljao greške na koje mi je trener ranije ukazao i tražio da ih ispravim. Isto tako bilo je i dalje nekih grešaka na kojima ću radit da ih ispravim do Europskog prvenstva u Cadizu. Brzina je u svim uvjetima bila jako dobra i konkurentna za sami vrh. Nažalost drugog dana pri prevrtanju u krmi jednog plova jarbol mi je zapeo za dno i pukao te sam taj dan izgubio plasman u dva plova. Isto tako zadnjeg dana regate u zadnjem plovu ponovno sam se se prevrnuo i zape jarbolom za dno. Kako ne bih riskirao puknuće tražio sam pomoć “rescuea” te sam bio prisiljen se povuči iz plova. Nažalost bez tri rezultata nije bilo moguće napravit bolji rezultat.
Sad sljedi povratak u Split, kratki odmor i put za Cadiz, treninzi i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Cadizu početkom ožujka.
Pozdrav iz sunčanog Miamia.

Rezultati

Miami 20181

Nažalost iz Miamia nam ne dolaze dobre vijesti sa polja klase Finn. Po vjetru oko 20 čvorova u drugom plovu jučerašnjeg dana pri jedrenju uz vjetar Josip je slomio jarbol te nažalost ostao bez plasmana u tom plovu. S obzirom da su odjedrena tri plova također je i u trećem ostao bez plasmana što ga je u konačnici svrstalo na 19. mjesto ukupnog poretka nakon šet plovova. U prvom plovu dana zauzeo je 12 mjesto. Današnji dan je protekao bez jedrenja zbog prejakog vjetra koji na mahove puše i preko 30 čvorova.

Foto: Sailing Energy

Josip Miami 20181

Sa jučerašnja tri jedrenja započela su natjecanja na regati u Miamiu, drugoj regati iz serije Svjetskog kupa. Prvog dana zbog bonace jedrenja nije bilo. Drugog dana je zapuhalo 8-12 čvorova što je bilo dovoljno da se odjedre tri plova. U tim plovovima Josip Olujić je ulazio 9,12 i 16, te se nakon tri plova nalazi na 12. mjestu. Jedrenja se nastavljaju večeras po našem vremenu.
Rezultati
Foto: Sailing energy

Liga 3 kolo 17 18

U nedjelju održano je treće kolo Splitske trening lige. Iako jutro nije bilo obečavajuće sa kišom i bez vjetra. Prognoze vrmena su se obistinile te je kiša prestala oko 12 sati. Na startu ispred lučice Split našlo se 12 posada. Iako na startu i nije bilo vjetra uskoro je zapuhalo do 15 čvorova tramontane. Jedrila su se dva kruga do Instituta oko Hridi Školjić te nazad na start u dužini 7.2 Nm. Ovu rutu najbrže je odjedrila jedrilica Petit Amie kormilara Igora Piacuna, a prema THC premjeru Ančica, Mislava Šolića. U ukupnom poretku nakon tri kola prema Open razvrstanju prva je jedrilica Adio Pameti sa posadom Pomorskog fakulteta, a prema THC-u Ančica. Organizator ovog kola bio je JK Split. Sljedeće kolo na rasporedu je 04.02. sa startom ispred JK Labud.

Više na: face ico

Tomo PHRU 2018

Od 19. do 21. održano je državno prvensto za radio upravljanu klasu 1m. Domaćin ovom prvestvu bio Jedriličarski klub Val iz Šibenika, a prvenstvo se održavalo u Rogoznici. Nastupilo je 42 jedriličara. Naš klub prestavljao je Tomislav Bašić te na kraju zauzeo 8. mjesto nakon 11. jedrenja. Ovo natjecanje poslužilo je kao uvod u skorašnje Europsko prvenstvo koje će se održati u Rogoznici od 07.- 14.04.

Rezultati

Foto: regate.com.hr

2 kolo

Po vrlo slaboj buri i levantu odjedreno je drugo kolo Splitske trening lige. Najbrža jedrilica je bila Petit Amie, Seascape 27, JK Labud, vlasnika Emila Tomaševića. Nastupilo je 17 jedrilica na ruti dugoj 2,6 milja. Nakon dva kola prema Open razvrstanju najuspješnija je jedrilica Adio Pameti koja jedri za Splitski Pomorski Fakultet.
Sljedeće kolo na rasporedu je već za tjedan dana, a domaćin će biti JK Split.
Više na: face ico

Hvar 20172

Sa jučerašnja dva plova završen je Laser Europa Kup koje je proteklih dana jedren na otoku Hvaru. Nakon šest jedrenja u klasama Laser Radial i 4.7 naši jedriličari zauzeli su sljedeća mjesta: Radial, Karmen Perković 20., Lea Kliškinić 30, 4.7, Tonina Perković 26., Antica Boban 28.
Rezultati