Luka Dubrovnik 2017

Prethodna tri dana održana je regata za klasu Optimist u Dubrovniku gdje su nastupila naša 4 jedriličara.
Ove godine regate za klasu Optimist su podijeljene tako da jedriličari iz Zadra i južnije imaju svoje kvalifikacijske regate, a jedriličari sjevernije od Zadra svoje. Po 40 prvoplasiranih jedriličara iz pojedinih kvalifikacijskih grupa (tzv. Sjever i Jug) jedriti će zajedno u borbi za repretentaciju.
Takoda je regata u Dubrovniku bila prva kvalifikacijska regata za Jug. Prvi dan su odjedrena tri plova, drugi dan se nije jedrilo zbog prejakog vjetra, dok su posljednjeg dana odjedrena dva plova. U konkurenciji 56 jedriličara naš najbolje plasirani jedriličar bio je Antun Tomašević koji je regatu završio na izvrsnom trećem mjestu. Od naših ostalih predstavnika Luka Vuković bio je također odličan šesti, Nora Copić 14., a Marin Ljubičić 15. Čestitke našim jedriličarima!
Sljedeća kvalifikacijska regata za Jug je Mala Mrduja memorial Boris Vujnović u organizaciji našeg kluba.
Rezultati

Dome SOSW 2015

Završeno je Europsko prvenstvo za klasu Laser koje se prošlog tjedna jedrilo u Barceloni. Zanimljiv tjedan koji je počeo štrajkom zbog događaja oko referenduma za neovisnost Katalonije, samo jedan dan sa umjerenim vjetrom, a ostatak sa vrlo slabim i promjenjivi vjetrom. Dominik je na kraju završio na 20. mjestu odnosno 16. u svojoj uzrasnoj kategoriji u klasi Laser Radial
Evo što nam je trener Marko de Micheli Vitturi rekao nakon jučerašnjeg jedrenja: Dosta teški uvjeti za jedrenje, nepredvidivi vjetar u kombinaciji sa strujom. To s može najbolje vidjeti iz rezultata, svi su imali neke jako loše rezultate. Također Dominik i nije imao baš sreče.  Dan kada je ostvario najbolje rezultate vrlo lako je mogao imati i tri prva ulaza. Na startu plova kada ja ušao 7. jedan mladi španjolac ga je zaljepio uz brod te je ne svojom krivicom dodirnuo brod regatnog odbora, ostao se iskupljivati i startao posljednji, da bi odličnom vožnjom došao u konačnici do 7. mjesta. Međutim ovo je ostavilo traga na Dominiku te je taj dan završio sa bolovima u leđima koji su ga pratili do kraja regate. Uvjeti su bili daleko od regularnih. Neke regate su završavale poslije zalaska sunca na nekima je prosjek vjetra bio ispod 4 čvora uz velike promjene smjera ali kako svima tako i nama. Sa ovom regatom završava velika serija regata za Dominika, Medemblik, Split i Barcelona, od početka 8 mjeseca u non stop ritmu.
Rezultati

 91A1598

Točno u 11 sati startala je najmasovnija jedriličarska regata u Hrvatskoj. Na startnoj liniji nalazilo se 132 jedrilice  od ukupno 191 prijavljenih brodova..

Prvi brodovi počeli su stizati nešto iza 13:30h, točnije prvi brod Tutta Trieste 2 (kormilar Milošom Radonjić) je prošao liniju cilja u 13:35h, nakon njega drugoplasirani broj uplovila je jedrilica Ola (kormilar Toni Bulaja), dok je trećeplasirana uplovila jedrilica Fatmorgana 2 (kormilar Mate Arapov)..

KONAČNI REZULTATI
KONAČNI REZULTATI PO GRUPAMA
GALERIJA SLIKA >>

Dosta pucanja opreme, od jarbola, jedara, timuna, te prevrtanja brodova, kao i neplanskih kupanja, ali i mnogobrojna odustajanja te spašavanja brodova – obilježila su ovogodišnju 86. Mrdujsku regatu. Naime, točan podatak koliko je brodova odustalo zbog prejake bure, koja je na refule puhala preko 30 čvorova, znat će se uoči proglašenja pobjednika koje je zakazano za 20.30 sati.

Prema dosadašnjih podacima odustali su zbog problema sa opremom: posada "Molo Longo Tutta Trieste", skipera Rajka Kujundžića iz riječkog "Galeba" koji su prvi u nakon 44 minute jedrenja okrenuli Mrduju, no na kraju su spas morali potražili u luci Milna. Odustao je od jedrenja i Nikola Dešković, brod "Polet Furiosa" koji su kao treći okrenuli Mrduju.

Bez prolaska kroz cilj ostao je i Dubrovčanin Jadran Gamulin na brodu "Stradivaria", pa Joško Berket i brod "Marina Kaštela" koji je rekorder Mrduje sa 2:09 sati jedrenja, te "One" Karla Kureta, i mnogi drugi....
Bilo je i jedno kupanje - prije starta brod "Remorker" skipera Ozrena Marušića iz JK Splita, okrenuo se i u more je upao 15-godišnji člana posada Duje Dobronić. Srećom bez ozljeda, te je sam doplivao do kopna.
Na hridi Brača nasukao se brod "Stella polaris" skipera Marina Tonča Rosandića kojeg su do Milne oteglili članovi Hrvatske gorske službe spašavanja i to gumenjakom, koji je na kraju bio spas i za još par jedrilica. I brod Lučke kapetanije Split "Pojišan" u teglju je imao brod "Republika Broč" skipera Mate Škarića iz JK Postira.

Za kraj, srećom sve je prošlo bez posljedica, osim velike štete na brodovima....


pdfStartna lista po broju

pdfStartna lista po grupama

Direktne vijesti sa mora, mogli ste pratiti na na našoj Facebook stranici: face ico

Dome EP 20152

Nastavljena su jedrenja na Europskom prvenstvu Barceloni. Nažalost slabi vjetar i puno promjena smjera nisu išli na ruku našem Dominiku koji je ubilježio 42. i 33. mjesto što ga je u ukupnom plasamanu spustilo na 21. mjesto. Regata se nastavlja sutra.
Rezultati

Dome Barcelona 20171

Nakon uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu koje se sredinom prošlog mjeseca održavalo u našem dvorištu, najbolji svjetski Laseraši preselili su se u Kataloniju točnije u Barcelonu. Na put iz našeg kluba su se zaputili Dominik Perković sa trenerom Marko de Micheli Vitturiem. Nakon odgode prvog dana jedrenja zbog štrajka uzrkovanog političkom situacijom u Španjolskoj, u utrorak i srijedu odjedreno je pet plovova. U utorak po slabom vjetru do 7 čvorova, a danas po umjerenom do 15 čvorova. Dominik se trenutno nalazi na devetom mjestu u klasi Laser Radial odnosno u svojoj uzrastnoj kategoriji do 21 godine je peti. Valja napomenuti da su u klasi Laser Standard na prvom mjestu nalazi naš olimpijac Tonči Stipanović.
Rezultati

Luka Simuni 2017

Prošli vikend u mjestu Šimuni na otoku Pagu odjedrena je regata u disciplini windsurf Slalom. Ova regata, 10-ta po redu, postala je najbrojnila Hrvatska regata za ovu disciplinu sa preko 100 prijavljenih. Naši jedriličari su ponovno ostvarili odlične rezultate. Tako je Luka Mratović u muškoj konkurenciji zauzeo prvo, a Palma Čargo u ženskoj konkurenciji drugo mjesto!
Čestitamo!

Serdo Laser Master2017

Prošli tjedan u organizaciji susjednog nam JK Mornara održano je veteransko svjetsko prvenstvo za klasu Laser. Na regati se natjecalo 350 jedriličara i jedriličarki podjeljenih po klasama od "10 godina" počevši od 35 godina do 65 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Boje našeg kluba u oštroj svjetskoj konkurenciji branio je Serđo Stubnja  te je u klasi Laser Radial Master zauzeo 30 mjesto.
Rezultati