HAna Gadra20173

Zadnjim danom kvalifikacija u subotu završena je test regata u Aarhusu. Nažalost naši jedriličari u klasi Finn Nenad Bugarin i Josip Olujić nisu se uspjeli kvalficirati u nedjeljni plov za odličja. Nenad je završio na 11. mjestu, a Josip na 13. Momci sa trenerom Tončom Antunovićem su na putu za Hrvatsku.
Rezultati

Na Gardi subotu je obilježio ranojutarnji vjetar Peler koji je dozvolio tri jedrenja za klasu 470. A u nedjelju za završni plov bilo ga je i preko 25 čvorova. Po ovim "novim" uvjetima za naše cure pokazale su pametno jedrenje te u konaćnici napredovale za jednom mjesto te su regatu završile na 27. mjestu. Hana i Ana zajedno sa trenerom Goranom, zadovoljni su se već vratili u Hrvatsku. Curama je ovo bio prvi izlazak van okvira matičnog kluba i prvo jedrenje sa drugim brodovim koje su odlično iskoristili za učenje, uklanjanje nedostataka kako u tehnici tako i na brodu te upoznavanje sa protivnicama.
Rezultati

HAna Garda 20172

Jučer i danas se jedrilo u Aarhusu na test regati koja služi kao uvod u Svjetsko prvenstvo u jedrenju koje će se dogodine odžati baš u Aarhusu. Nakon osam plovova Josip Olujić je 11., a Nenad Bugarin 13. u klasi Finn, dok je u klasi RSX Palma Čargo na 24. mjestu. Za Palmu je regata završena, a za Finn sutra je posljednji dan kvalifikacija te mogući plov za odličja u nedjelju, ukoliko se naši momci probiju među prvih 10 natjecatelja.
Rezultati
Na Lago di Gardi jako dug dan je iza naših Hane Dragojević i Ane Zelić u klasi 470. Jutarnje buđenje u 5:20 da bi se stiglo na start u 8:00 te odradila jedna regata pa ponovno čekanje do 13 sati te nove dvije regate, ukupno tri danas. Nakon 7 jedrenja nalaze se na 28. poziciji. Sutra su u planu tri nove rano jutarnje regate sa startom u 8 sati. Jučer na ovoj regati nije bilo jedrenja zbog slabog vjetra i gotovo cjelodnevne kiše. Regata traje do nedjelje.
Rezultati

Josip Aarhus 2017

U Aarhusu i na Lago di Gardi nastavljena su jedrenja. U Aarhusu na test regati pred Svjetsko prvenstvo 2018. godine po umjerenom vjetru odjedrena su po tri jedrenja u klasama RSX i Finn. Palma Čargo se nakon 6. plovova nalazi na 24. mjestu, a u klasi Finn nakon četiri jedrenja Josip Olujić je 10., a Nenad Bugarin 12.
Rezultati

Na Lago di Gardi točnije ispred mjesta Riva del Garda nastavljeno je Europsko juniorsko prvenstvo za klasu 470. Naše cure su trenutno na 28. mjestu. Vjetar i dalje vrlo slab od 0-7 čvorova.
Rezultati

Photo: Sailing Energy

Neno Valencija SPjun1280 720

Na mjestu sljedećeg svjetskog prvenstva na kojem se dijele prve norme za Olimpijske igre u Tokyu 2020 održava se test event za Olimpijske klase.
Naš klub prestavljaju u klasi RSX Palma Čargo i u klasi Finn Josip Olujić i Nenad Bugarin. Nakon prvog dana jedrenja Palma u RSX-u se nakon tri plova nalazi na 24. mjestu, a u klasi Finn nakon jednog plova Josip Olujić je 5., a Nenad Bugarin 8.
Regata se nastavlja sutra.
Rezultati

HAna Garda 2017

Ovaj tjedan od utorak do nedjelje održava je juniorsko Europsko prvenstvo za klasu 470. Od nedavno u ovoj klasi Labud ime svoje predstavnice, Hanu Dragojević i Anu Zelić. Curama je ovo prva regata. Danas su po nestabilnom vjetru od 0-7 čvorova dojedrile do 18. i 28. mjesta te trenutno zauzimaju 25. mjesto.
Rezultati

Juznodalm2017

U organizaciji JK Orsan od petka do nedjelje odjedrena je tradicionalna 37. Južnodalmatinska regata. Regata je podjeljena u tri etape. Prvi dan od Orebića na Pelješcu do Pomene na Mljetu, drugi dan od Pomene do Polača na Mljetu i treći dan od Polača do Dubrovnika. Jedrilo se prema Open i ORC razvrstanju. Regatu je obilježio slabi vjetar tako da je primjerice drugu etapu do cilja dojedrila samo jedrilica Overloada iz JK Split kormilara Siniše Kaliterne te samim tim okrunio se pobjedom na ovoj regati. Posljednje etapa je također skraćena za 2,5 Nm. Od Labudovih jedrilica Fugu, Damir Kraljević je ostvario 19. mjesto ukupno, 7. mjesto u grupi i 7. prema ORC, Munjek, Duško Tomić, 21., 2. u grupi,  Stela Polaris, Tonći Rosandić, 28., 3. u grupi, Be First, Antun Tomašević, 29., i 7. u grupi, Adio Pameti, Igor Gliha, 37., i 7. u grupi.
Rezultati

Postira 2017

U subotu u Postirama na otoku Braču održana je 8. Regata ol Postirske Fjere. 31. jedrilica se pojavila na startu ispred Postirske luke. Start u 13 sati pokazao se kao pun pogodak organizatora jer odmah nakon starta je zapuhalo ugodnih 5-10 čvorova maestrala koji je omogučio ugodno jedrenje na ruti od Postira, preko plutače ispred Omiša, oko kardinalne oznake ispred Dugog Rata do Supetra i nazad u Postira. Najbržim se pokazala jedrilica Full Pelt Ante Antunovića iz JK Split ispred Oveloada također iz JK Split te naše Janske X Tonija Smeredelja koji je ujedno i osvojio drugo mjesto u skupini 1. Za JK Labud još su nastupili: Fugu, Damir Kraljević, ukupno 8. i 3. u grupi. Quaka, Goran Martinović, ukupno 9. i 1. u grupi, Janska II, Srđan Ninčević, 11. i 4. u grupi, Whisper, Željka Kuzmanić, 19. i 3. u grupi, Bob'n'Rock Jere Vidović, 24. i 3. u grupi, Mareta, Denis Nenadić 26. i 8. u grupi. Čestitamo!
Rezultati

One ORC worlds2017

Ovog tjedna se u Trstu održavalo Svjetsko prvenstvo u klasi krstaš prema premjeru ORC. Regatu je obilježio slab vjetar do 10 čvorova na granici regularnosti za odvijanje plovova. U klasi C nastupala je jedrilica One vlasnika Karla Kureta te je nakon osam održanih plovova zauzela 21. mjesto u konkurenciji 50 jedrilica iz cijele Europe.


Rezultati

TorboleRSX20172

Ovaj tjedan na talijanskom jezeru Lago di Garda jedreno je Svjetsko prvenstvo za klasu RSX u juniorskoj kategoriji. U konkurenciji cura naša Palma Čargo zauzela je 21. mjesto u konkurenciji 40 cura iz cijelog svijeta. U konkurenciji momaka do 17 godina Rocco Hrvoj zauzeo je 16. mjesto odnosno ukupno 81. mjesto u konkurenciji 98 jedriličara. Odjedreno je ukupno 8 plovova za cure i momke. Od Hrvata nastupio je još i Luka Rožić iz JK Trogir i regatu završio kao 85. u muškoj konkurenciji. Našim jedriličarimo želimo sretan povratak kući.
Rezultati

TorboleRSX20171

Nakon dva dana muke danas se ipak pojavio povoljan vjetar te su odjedrena tri plova za momke i cure u klasi RSX za juniore. U konkurenciji cura Palma Čargo zauzima ukupno 20. mjesto danas 17.,23.,32., a u konkurenciji momaka Rocco Hrvoj je ukupno na 75. mjestu odnosno 15. do 17 godina. Danas je u cilj ulazio 23.,43.,34.
Rezultati

Foto: Robert Hajduk