Ribolovno2015

Na sljedećem linku pogledajte oglas za pojedinačno i ekipno natjecanje u riblovu.
Oglas

Luka OI2017

Nažalost po naše natjecatelje u klasi Finn dan nije dobro završio. U posljednjem jedrenju prije polufinala obojica naših predstavnika su završila na nešto slabijim pozicijama i time se nisu kvalificirali u polufinale na Europskom prvenstvu. 10. plov Nenad Bugarin je zvaršio na 31. mjestu što mu je u konačnici donijelo plasman na 11. mjesto, a Josip Olujić je ukupno 13., danas 27. Europski prvak postao je Jonathan Lobert iz Francuske, a najbolje plasirani predstavnik Hrvatske je Milan Vujasinović na 7. mjestu.
Također i klasa RSX završila je sa jedrenjem. Luka Mratović je 70. kod muških seinora, Roko Hrvoj 78. kod muških juniora, a Palma Čargo 19. kod cura juniora. Od Hrvata još je nastupio i Toma Stipanović i regatu završio na 103. mjestu muških seniora.
Rezultati Finn
Rezultati RSX

Neno Palma 20171

Sa svježim dojmovima javio nam se trener Tonči Antunović iz Marseille-a gdje se održava Europsko prvenstvo za klasu Finn i RSX. Evo što kaže:

Danas još jedan naporan dan, jedrilo se po jakom vjetru od 6 bofora i to 4 regate. Zašto 4, ako je po rasporedu trebalo biti 3? Zato jer je jedna regata prekinuta doslovno kad su prvi brodovi bili ispred samog cilja, tako da su svi bili u čudu.
Neno je danas bio ok, jedrio je za razliku od prekjučer mnogo bolje u orcu, iako ga baš brzina po ovim uvjetima nije krasila, ali je sve nadoknađivao dobrom taktikom i fantastičnim jedrenjem u krmu gdje je briljirao. Josip je također odlično jedrio u orcu, na žalost imao je u prvoj regati bfd, ali je zato druge dvije regate super jedrio, lošiji start, ali odlično jedrenje što ga je vratilo u prvih deset. Sutra je na rasporedu još zadnja regata, deseta kvalifikacija, a nakon toga, ako se održimo u prvih deset imamo polufinale.
Polufinale jedre oni koji su u ukupnom plasmanu kvalifikacija nakon deset regata poredani od 4-10 mjesta, prva dva koja presijeku u polufinalu liniju cilja jedre u finalu sa prvom trojicom koji ih čekaju iz kvalifikacija, dakle u finalu 5 brodova jedre jednu regatu tko u toj regati bude 1. je prvak europe, 2. je drugi, a 3. je treći!
Ma sve je ok, ovo su za Nenu i Josipa, ali i cijeli klub odlični rezultati, gode i komplimenti ostalih trenera i jedriličara da smo napravili veliki iskorak u kvaliteti i napretku, to nam sve ukazuje da radimo dobro. Sutra se sve može dogoditi, možemo doći i do dvije medalje, a možemo i izgorit, mislim da u sutrašnjem danu nema favorita i svi scenariji su otvoreni, jer svatko od jedriličara koji bude u prvih deset ima kapacitet za uči prvi u cilj. Prema tome, na nama je da se maksimalno potrudimo i da odjedrimo što bolje, a na kraju što se tiče rezultata, bit će što bude!

U klasi RSX za muške seniore Luka Mratović je 67., u juniorskoj konkurenciji kod muških Roko Hrvoj je 78., kod cura Palma Čargo 20. Sutra je za naše RSX-ove u planu jedan plov.
Rezultati Finn

Rezultati RSX

Josip i Milan EP2017

Danas su na Europskom prvenstvu za klasu Finn u Marseilleu odjedrena nova tri plova. Ni danas na moru nisu bili jednostavni uvjeti, vjetar od 0-20 čvorova, prekinuta regata... U ovakvim uvjetima Josip Olujić je s dva izvrsna plova i jednim nešto lošijim dojedrio do 10. mjesta ukupno, danas 3., 30. i 2. Mjesto do Josipa nalazi se Nenad Bugarin danas 5., 21. i 43. Valja pohvaliti i odlično jedrenje još jednog hrvatskog predstavnika u ovoj klasi Milana Vujasinovića koji nastupa za JK Split te se trenutno nalazi na 7. mjestu. Prvenstvo se nastavlja sutra.
Klasa RSX danas je imala slobodan dan.

Rezultati

Neno EP20171

Po slabom vjetru zapadnog smjera uz dosta čekanja i dva prekinuta plova klasa Finn je uspjela odjedriti tek jedan plov danas. U tom plovu Nenad je dojedrio do 7. mjesta, a Josip do 18. U ukupnom poretku nakon tri plova Nenad je šesti, a Josip 10.
Slab vjetar je također bio na drugom polju gdje jedre RSX-ovi tako da su seniori odjedrili dva plova, a juniori tek jedan. U ukupnom poretku Luka Mratović je na 58. mjestu, danas 11, 33. U juniorskoj konkurenciji među curama Palma Čargo je 20., a među momcima Roko Hrvoj 79.

Rezultati Finn
Rezultati RSX

U nastavku pročitate što nam kaže trener Finn-ova Tonči Antunović:

Josip EP 2017

Prvi dan jedrenja na europskom prvenstvu u Marseilleu za klase Finn i RSX obilježio je vrlo jaki Mistral. Klasa Finn je prvo čekala na kopnu, a oko 15:30 ih je regatni odbor pozvao na more unatoč tome što vjetar nije oslabio. U konkurenciji 62 jedriličara Nenad Bugarin se nakon dva plova nalazi na 11. mjestu s 21. i 3. ulazom. Josip Olujic se s 24. i 9. ulazom nalazi na 15. mjestu.
U klasi RS:X Luka Mratovic se nalazi na 52. mjestu u kokurenciji 91 jedriličara. Danas je kroz cilj prolazio 30., 27. i 38. U juniorskoj konkurenciji Palma Čargo i Roko Hrvoj se nalaze u podužoj listi natjecatelja kojima je jučer bio prejaki vjetar. Jedrenja se nastavljaju danas, a prema prognozi za očekivati je slab do umjereni Mistral.

Rezultati Finn
Rezultati RSX

Antun Sv Josip 20172

Od petka do nedjelje u susjednom nam JK Mornaru odjedrena je kriterijska regata za klasu Optimist Sv. Duje 2017. Antun Tomašević nakon izvrsna prva dva dana i prvog mjesta, jučer zabilježio 5. i 9. te je u konačnici završio na odličnom četvrtom mjestu. Luka Vuković je jučerašnjim odličnim jedrenjem završio na 17. mjestu, jučer 3. i 5. Nora Copić je regatu završila na 26. mjestu, Kalista Delic 77., Marin Ljubičić 81.
Rezultati

1.kolo

U subotu je održana regata Sv. Duje u organizaciji JK Zenta. Na ruti Zenta-Institut-Stobreć-Zenta jedrilo je 29 jedrilica. Najbrže je ovu rutu odjedrila jedrilica našeg kluba, Janska X Tonija Smerdelja koja je ujedno pobjedila u svojoj skupini. Peto mjesto i prvo u svojoj skupini osvojila je Filomena, Bože Radića, 10. i drugo u grupi Kmi-Kmi Drago Pinterić, 11. i drugo u grupi Janska II Srđan Ninčević, 13. i četvrti u grupi Whisper Mladen Kuzmanić, 14. i treći u grupi Filka Stjepan Marinović, 15. i peti u grupi Fugu Damir Kraljević, 20. i drugi u grupi Bob 'n' Rock Jere Vidović. Još je nastup ubilježila i Nora ali nažalost nisu stigli do cilja.

Luka Austrija2

Završena je prva regata sezone za klasu Windsurfa u disciplini Slalom. Regata se održavala u Austriji točnije u Neusiedl am See.
Naš Luka Mratović kojem je ovo prva godina da se natječe u ovoj klasi završio je na odličnom drugom mjestu odmah iza svijetskog prvaka. Pročitajte što nam je nakon regate kazao Luka:
Prvi dani su prosli bez vjetra ali je zadnji dan lijepo zapuhalo. Vjetra je bilo dovoljno za odjedriti dvije kompletne eliminacije.
U oba natjecanja sam bio drugi, odmah iza svijetskog prvaka Vincenta Langera.
Jako sam zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i početkom sezone.
Rezultati

Trening liga 1516 web

Po maestarlu koji je puhao na refule i do 20 čvorova odjedreno je 10. kolo trening lige. Na startu se okupilo osam jedrilica. Jedrilo se od "Galebova" oko Instituta, kroz pomoćni cilj, oko "govnjare od Duiolova" i natrag u cilj. Ovu rutu najbrže je odjedrila posada Jube Expressa Ive Hajduka a prema THC- Kain Mladena Marevića.
S ovim kolom završena je sezona treniranja. Kroz Trening Ligu su prošle 32 različite jedrilice, prosječno po kolu 10.9 što je povečanje za dvije jedrilice od lani, a prosječna dužina etape je bila 6,92 Nm. Hvala svima na dolasku i vidimo se ponovno u novoj sezoni trening lige u 12. mjesecu.
Rezultati: Open 10 kolo, Open Ukupno, THC 10 kolo, THC ukupno