ISAF youth 20171

Sa dojmovima trećeg dana javio nam se Marko de Micheli Vitturi, Dominikov trener.
Vjetar po riječima jedriličara je slabiji nego jučer s puno većim oscilacijama u snazi i smjeru.
Dominik se u prvom plovu dana na samom startu odlučio biti na desnoj strani. U početku nije imao toliko lošu poziciju, prilikom trenutne situacije i pozicije prema njegovim rječima odlučuje jedrit desnom stranom prve stranice. Međutim zajedno sa još nekoliko konkurenata ostao je u zoni slabijeg vjetra. Flota sa lijeve strane je bila u boljem vjetru te napravila veliki razmak. Nažalost do kraja plova Dominik više nije uspio uhvatiti priključak. Ovaj plov završio je na 33. mjestu. Drugi plov je bio nešto bolji. Dominik je nešto konzervativnije startao te je jedrio stalno oko 14. mjesta bez velikih oscilacija. Nakon šest plovova Dominik se nalazi na 14. mjestu najboljih svjetskih kormilara do 19. godina.
U klasi RSX odjedrena su tri nova plova. Nakon devet jedrenja Palma Čargo je na 13. mjestu, a Rocco Hrvoj na 25. mjestu.
Rezultati

Dome ISAFYouth2017

Započela su jedrenja na ISAF Youthu, Svjetskom prvenstvu za jedriličare do 19 godina. Ove godine domaćin je grad Sanya u Kini. Naš klub zastupljen je u dvije klase Laser Radialu i RSX-u. Nakon četiri jedrenja u Radialu Dominik Perković zauzima 13. mjesto. U klasi RSX među curama nakon šest plovova Palma Čargo je na 13. mjestu, a među momcima Rocco Hrvoj je 25. Prva dva dana obilježio je slabi istočni vjetar do 10 čvorova.
Rezultati

Pula SvNikola20172

Dva plova odjedrili su Laser Radiali, a Optimisti jedan na regati Sv. Nikole u Puli. Puhao je umjereni do jaki lebić. Kod Optimista Antun Tomašević danas je ubilježio 16. mjesto te na kraju završio na 14. mjestu odnosno drugi od Hrvata. Luka Vuković danas je ušao u cilj 33. što mu je ukupno donijelo 58. mjesto. U klasi Laser Radial, Lea Kliškinić je završila na 36. mjestu, a Karmen Perković koja danas nije jedrila zbog bolova u leđima na 39. mjestu.
U Italiji, u Imperiji danas nije bilo jedrenja zbog slabog vjetra. Hana i Ana su završile na 11. mjestu. Našim jedriličarima želimo sretan put kućama.
Rezultati Sv. Nikola

HAna Imperia20172

Po jugozapadnom vjetru 10-15 čvorova odjedrena su nova dva plova na IWR regati za klasu 470. Hana Dragojević i Ana Zelić dojedrile su do 12. i 11. mjesta. U ukupnom poretku zauzimaju 11. mjesto. Sutra se nastavljaju jedrenja, a prema prognozi za očekivati je umjereni jugozapadnjak.
Rezultati

Pula SvNikola20171

U snježnoj Puli započela su jedrenja na regati Sv. Nikole 2017. Po buri 15-20 čvorova, hladnoći, a tokom jutra i snijegu, odjedrena su dva plova u klasama Laser Radial i Optimist u kojima se natječu naši natjecatelji. U klasi Laser Radial kojoj je ovo ujedno i kriterij ISAF Youth 2018. Lea Kliškinić se nalazi na 14. mjestu, a Karmen Perković na 38. Kod Optimista Antun Tomašević se nalazi na 15. mjestu, odnosno drugi od Hrvata. Luka Vuković je na 58. mjestu. Sutra je po prognozi jaki lebić.
Rezultati

Karmen SvNikola20171

Danas su trebala započeti jedrenja na regati Sv. Nikole u Puli ali organizatori i jedriličari nisu imali sreće sa vjetrom. Jak lebić, preko 30 čv nije dozvolio jedrenja. Sutra je prema prognozi umjerena do jaka bura. Ništa više sreće nije bilo ni u Imperiji također jaki vjetar jugozapadnog smjera (Lebić) i preko 40 čv nije dozvolio jedrenje. Sutra je po prognozi umjereni mistral.

HAna Imperia 20171

Sa današnja dva plova krenula je regata klase 470 u talijanskoj Imperiji. Hana i Ana su danas ubilježile 12. i 8. mjesto te u ukupnom poretku zauzimaju 10. mjesto među curama. Jedrilo se po 20-ak čvorova sjeverozapadnog vjetra sa vrlo visokim i dugim valom. Sutra su u planu nova dva plova, a prema prognozi za očekivati je još jači vjetar SZ smjera.

Munjek F SvNikola 2017

Munjek F ukupni je pobjednik regate Sv. Nikola za samce i dvojce koja se od 03.do 05.12. održala u organizaciji JK Mornar iz Splita. Regata je 03. startala ispred Splitske gradske luke, a jedrilo se 160 Nm oko otoka Šolte, otočića Glavat, te Palagruže sa ciljem u  Komiži. Najbrža po realnom vremenu bila je jedrilica Ola sa posadom Toni Bulaja Krešmir Đakulović, a prema korigiranom vremenu jedrilica iz našeg kluba Munjek F sa posadom Bruno Gjidera i Darko Prižmić. Pobjedom prema korigiranom vremenu postali su ukupni pobjednici u kategoriji dvojaca. U konkureciji samaca pojedio je Miha Dolinar sa jedrilicom Muca Maca.

Munjek F Middle sea race 2016

Po slabom do umjerenom jugu odjedreno je 15. izdanje najmasovnije odobalne regate Jabuka 2017. Ove godine na regati je nastupilo 106 jedrilica, a do cilja je stiglo njih 74. Najbrža jedrilica pod Labudovom zastavom je bila Munjek F vlasnika i kormilara Duška Tomića. U ukupnom plasmanu dojedrili su do 5. mjesta, odnosno prvog u svojoj skupini. Na regati pod Labudovom zastavom je još nastupila i nova jedrilica Emila Tomaševića, Petit Amie kojom je ovom prigodom kormilario Andraž Mihelin te su u svojoj grupi završili na drugom mjestu odnosno 18. ukupno. Regatu je pobjedila jedrilica Molo Longo Tutta Trieste iz kluba domaćina JK Tijata.
Čestitke!
Rezultati

Karmen VNM2017

Sa ukupno pet plovova završena su jedrenja na regati 44. Kup Opatije kojoj je prošli vikend domaćin bio JK Opatija. Po umjerenom jugu Laser Radiali su odjedrili dva, a Laser 4.7 tri plova. U klasi Laser Radial Karmen Perković zauzela je peto mjesto ukupno, odnosno drugo u konkurenciji cura. Lea Kliškinić u istoj klasi zauzela je 10. mjesto ukupno, treće kod cura. U klasi Laser 4.7 Antica Boban je 13. ukupno, 4. cura, a Tonina Perković 14., 5. cura.