hyeres_2012Po zapadnom vjetru od 17 čvorova odjedrio se drugi dan regate Svjetskog Kupa u Hyeresu. Danas je išlo sve po rasporedu te su i u Laseru i Radialu odjedrena oba predviđena plova koja su trajala nešto duže od sat vremena.

Tina Mihelić danas nije jedrila dobro, nije brzina bila dobra te je i u taktici imala nešto pogrešaka, stoga je i u cilju bila lošija nego jučer, sa ostvarenim 9. i 10. mjestom u ukupnom plasmanu je na 14. poziciji.

Tina Mihelić: Danas loše, sve  gubim u krmu, nije mi jasno sve pokušavam, ali jednostavno ne ide, da sam samo normalno odjedrila krmu imala bi sigurno dva ulaska u prve tri, četri, a ovako ispada da trebam biti sretna što sam i oko desetog. Ne znam, sutra je novi dan i trebam podignuti raspoloženje. 

Laseraši su također imali lošiji dan. Daniel je uz mnogo pehova na regatnom polju ubilježio 8. i 14. mesto ćime je ukupno 21. Milan je prvu regatu ušao 15. dok je u drugom imao BFD što ga je otjeralo na 37.mjesto.  Neno je ostao na jučerašnjoj konstanti sa 25. i 22. mjestom, a Bogoslav je unatoć ukupnom 95. mjestu danas jedrio bolje (27. i 26.)

Milan Vujasinović: Imao sam dobre starteve oba puta, međutim oba puta sam se odvojio od grupe i završio iza 10-og što je dosta loše, nažalost sam i drugu regatu bio BFD tako da ukupni rezultat nije dobar momentalno. Ali ipak nema razloga za brigu , sve je pod kontrolom , sutra je start u 9 i zovu jaki vjetar tako da se nadam popravku rezultata

Daniel Mihelić: Nemam sreće i gotovo, danas sam prvo jedrenje odlično stajao bio u samom vrhu kada se na prvoj oznaci neki Australac prevrnio na mene sve sam izgubio, drugu regatu isto kod prebacivanja na lijevu stranu zapeo sam o nekog drugog laseraša te isto izgubio. Super bi bilo kada bi došao do cilja bez ikakvog incidenta i rezultati bi bili bolji, sa ovim nisam zadovoljan.

Nenad Bugarin: Pa dobro je što sada, neću biti loše volje, držim neku konstantu i tu sam na granici ''B'' finala sutra je zadnji dan kvalifikacija i volio bi da uđem u B finale. Za prvi Hyeres bio bi zadovoljan time.

 

Rezultati Laser Radial

Rezultati Laser Standard