Neno EP20171

Po slabom vjetru zapadnog smjera uz dosta čekanja i dva prekinuta plova klasa Finn je uspjela odjedriti tek jedan plov danas. U tom plovu Nenad je dojedrio do 7. mjesta, a Josip do 18. U ukupnom poretku nakon tri plova Nenad je šesti, a Josip 10.
Slab vjetar je također bio na drugom polju gdje jedre RSX-ovi tako da su seniori odjedrili dva plova, a juniori tek jedan. U ukupnom poretku Luka Mratović je na 58. mjestu, danas 11, 33. U juniorskoj konkurenciji među curama Palma Čargo je 20., a među momcima Roko Hrvoj 79.

Rezultati Finn
Rezultati RSX

U nastavku pročitate što nam kaže trener Finn-ova Tonči Antunović:


Još jedan dugi dan na moru, s tim da je danas bila suprotnost jučerašnjem jer se za razliku od jučer kada je vjetar bio prejak, pa su jedriličari čekali, danas nije jedrilo zbog nedostatka vjetra. Treći plov je započeo po sjevernom vjetru jačine do 7 čvorova, međutim zbog nedostatka vjetra sve je već prekinuto kod prvog okreta oznake. Nakon dva sata čekanja, vjetar je okrenuo na jugozapadni, također 7 čvorova, te je plov uspješno završen. Nenad Bugarin je bio odličan u samom vrhu flote, ali nešto lošija druga stranica uz vjetar ga je udaljila u borbi za sami vrh te je ušao u cilj kao 7. Josip Olujić je također bio na priključku sa prvom skupinom vodećih, ali je na kraju upisao samo skromno 18. mjesto.
Četvrti plov je startao po sličnim uvjetima, isti smjer vjetra i ista jačina vjetra, ali nažalost zbog nedostatka vjetra koji je pao na ispod 4 čvora regatni odbor je prekinuo regatu u posljednjoj dionici niz vjetar.
Neno i Josip su danas dobro jedrili, bili su među vodećima sve tri regate, i ovu regatu što je došla do cilja, ali i ove što su prekinute tako da smo zadovoljni današnjom kvalitetom jedrenja. Vjetar je dosta promjenjiv i nije ovdje uopće lagano za jedriti tako da treba biti strpljiv i raditi što konstantnije rezultate, nakraju će prosjek za medalju biti vrlo veliki. Još je mnogo do kraja i svega će još ovdje biti.