Neno Palma 20171

Sa svježim dojmovima javio nam se trener Tonči Antunović iz Marseille-a gdje se održava Europsko prvenstvo za klasu Finn i RSX. Evo što kaže:

Danas još jedan naporan dan, jedrilo se po jakom vjetru od 6 bofora i to 4 regate. Zašto 4, ako je po rasporedu trebalo biti 3? Zato jer je jedna regata prekinuta doslovno kad su prvi brodovi bili ispred samog cilja, tako da su svi bili u čudu.
Neno je danas bio ok, jedrio je za razliku od prekjučer mnogo bolje u orcu, iako ga baš brzina po ovim uvjetima nije krasila, ali je sve nadoknađivao dobrom taktikom i fantastičnim jedrenjem u krmu gdje je briljirao. Josip je također odlično jedrio u orcu, na žalost imao je u prvoj regati bfd, ali je zato druge dvije regate super jedrio, lošiji start, ali odlično jedrenje što ga je vratilo u prvih deset. Sutra je na rasporedu još zadnja regata, deseta kvalifikacija, a nakon toga, ako se održimo u prvih deset imamo polufinale.
Polufinale jedre oni koji su u ukupnom plasmanu kvalifikacija nakon deset regata poredani od 4-10 mjesta, prva dva koja presijeku u polufinalu liniju cilja jedre u finalu sa prvom trojicom koji ih čekaju iz kvalifikacija, dakle u finalu 5 brodova jedre jednu regatu tko u toj regati bude 1. je prvak europe, 2. je drugi, a 3. je treći!
Ma sve je ok, ovo su za Nenu i Josipa, ali i cijeli klub odlični rezultati, gode i komplimenti ostalih trenera i jedriličara da smo napravili veliki iskorak u kvaliteti i napretku, to nam sve ukazuje da radimo dobro. Sutra se sve može dogoditi, možemo doći i do dvije medalje, a možemo i izgorit, mislim da u sutrašnjem danu nema favorita i svi scenariji su otvoreni, jer svatko od jedriličara koji bude u prvih deset ima kapacitet za uči prvi u cilj. Prema tome, na nama je da se maksimalno potrudimo i da odjedrimo što bolje, a na kraju što se tiče rezultata, bit će što bude!

U klasi RSX za muške seniore Luka Mratović je 67., u juniorskoj konkurenciji kod muških Roko Hrvoj je 78., kod cura Palma Čargo 20. Sutra je za naše RSX-ove u planu jedan plov.
Rezultati Finn

Rezultati RSX