Sutra, 04.10.2020., u 11 sati ujutro starta još jedna Mrdujska regata, naše najpopularnije jedriličarsko natjecanje, u organizaciji JK Labud. Ove godine imamo 152 prijave i kao novost MOGUĆNOST ONLINE PRAĆENJA TIJEKA REGATE U REALNOM VREMENU. Naime, uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO sve posade koje to žele imat će mogućnost prijave u tracking sustav te će se tako njihov put na regati moći pratiti online.
Važno je napomenuti kako ovaj sustav iako dosta precizan NIJE službeni alat Regatnog odbora 89.Mrdujske regate, pa tako, startna i ciljna linija kao ni plutače okreta, nisu mjerila kod ocjene ispravnosti starta ili ulaska u cilj pojedine jedrilice.
Kao i do sada jedriličari se po ovom pitanju trebaju držati isključivo uputa Regatnog odbora.
Dodatna zanimljivost je i što će se fotografije koje posade snime i pošalju putem ove aplikacije, u realnom vremenu prikazivati na istoj poveznici, što će svima zainteresiranima omogućiti da prate tijek regate i putem interneta. Cilj korištenja ove aplikacije je promocija jedrenja i bolja mogućnost praćenja regate od strane zainteresirane javnosti. Jedriličarima ova aplikacija pomaže da naprave analitiku jedrenja preuzimajući podatke o svom jedrenju na regati. Sva uputstva o priključenju na aplikaciju, korištenju aplikacije i korištenju analitike pronaći ćete ovdje.