• Paiška regata

Polet Furioso prvi u SG

Jedrilica „Polet Furioso“ kormilara Nikole Deškovića iz JK Labud prva je doplovila do cilja u Stari Grad za što joj je trebalo nešto manje od 3 i pol sata.

Jedrilo se po buri desetak čvorova do splitskih vrata, zatim maestralu iste jačine sve do Starog Grada, sa sunčanim uvjetima koji su omogućili cijeloj floti da regatu završi unutar vremenskog ograničenja.

Posada broda TP52 najbolje je iskoristila ove uvjete i obranila prošlogodišnju pobjedu kada je u pitanju prva etapa Paiške regate.
Drugo mjesto pripalo je jedrilici „Scorpio“ sa kormilarom Krešimirom Đakulovićem (JK Vis), dok je treća u cilj uplovila jedrilica „Bare V“ skipera Mirka Fatovića (JK Labud).

Subota je rezervirana za regatu u zaljevu čiji je start predviđen u 12:30. Regata nije obavezna ali sudeći po iskazanom interesu biti će zanimljiva kako za one koji će je jedriti tako i za one koji će je pratiti sa kopna.

Rezultati UKUPNO

Rezultati GRUPE

split1700 02052021 07

Na Paišku regatu od Splita do Starog Grada sutra će startati 34 jerilice. Start je predviđen u 10 sati.

Svima želimo ugodno jedrenje i još bolju zabavu.

Startna lista

 

U petak 29.travnja zabijeliti će se akvatorij pred Splitom jer u 10 sati starta ovogodišnja Paiška regata, koja se ove godine jedri od 29. travnja do 1.svibnja na standardnoj ruti Split-Stari Grad–Split.

Nakon duge zime posade će ponovno isploviti prema „Piazu“ ( Starom Gradu na Hvaru ). Zbog ograničenih mogućnosti prihvata jedrilica na otočnoj strani regate, startna lista će se zatvoriti s 40 prijavljenih jedrilica ( 36 ih se već prijavilo zaključno sa srijedom do 20 sati ).  Domaćini, jedriličarski klub LabudTuristička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom  Antoniom Škarpom  jedriličarima su pripremili bogat program događanja.

Tako će u PETAK od 18 do 19 sati svim jedriličarima odmah ispred mjesta priveza na rivi, biti ponuđena topla okrijepa dobrodošlice i glazbeni doček. U SUBOTU u 12. 30 starta jedan plov regate u zaljevu ukoliko bude 10 prijavljenih posada ( do sada ih se prijavilo 5  ), a subotu će s početkom u 20 sati zaokružiti koncert rock banda CORTEZ. Zabavi tu nije kraj, jer će od 17 sati u subotu jedriličarima biti na raspolaganju 2 jedrilice klase optimist  za match race natjecanje na mini ruti u samom portu. Naravno za sve sudionike spremne su i prigodne nagrade.  

Direktor regate Damir Skelin ističe: „ Interes jedriličara je veći nego prošle godine i to je poticaj cijelom timu koji sudjeluje u organizaciji Paiške regate, da u slijedećim izdanjima dodatno razvija program događanja koji je ove godine zahvaljujući našim domaćinima iz Starog Grada izuzetno obogaćen, a  i po povratku u nedjelju na cilj u Splitu , jedriličarima smo od 18 sati na platou jedriličarskog kluba Labud osigurali okrijepu nakon cjelodnevnog jedrenja.“ Osvrnuo se i na  susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata, a izrazio je i zahvalnost Raiffeisen leasingu koji je prepoznao potencijal ovog projekta, te i ove godine prihvatio pokroviteljstvo nad Paiškom regatom.  Stari Grad koji je iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se razvija jedan  ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi.

 Rezultati Paiška regata 2021

 

NAJBRŽA JEDRILICA

 Polet Furioso  Nikola Dešković JK Labud

 

POBJEDNIK REGATE (ORC)

 MR. J  Damir Desabota JK Val

 

Pobjednici po skupinama

Skupina Jedrilica Kormilar Klub
0  Polet Furioso  Nikola Dešković JK Labud
1 JANMAR Miho Glavić JK Labud
3  MAGNUM X 3   Milan Pivalica  JK Labud
4  ASCU - MATARAN  Luka Pezelj JK Labud
5  PINOCCHIO MIDERA STUDIO VEZ   Mate Arapov  JK Labud
ORC  MR. J  Damir Desabota JK Val