thumb labud classic 2013Poštovani labudaši i prijatelji,
 
odrađena je i odjedrena još jedna regata za vremešne (drvene i plastične) krstaše “Labud Classic”. Sa 23 broda (10:13 u korist plastike – ne dajmo se drveni!) potvrdili smo sve veću zainteresiranost za ovu regatu.

Ove godine mogu sa sigurnošću ustvrditi da su svi sudionici regate došli na svoje. Vremenski uvjeti su bili skoro idealni, tako da se prva etapa odjedrila po isprva laganom, a pred kraj i umjerenom maestralu. Nije manjkalo natjecateljskog duha i uzbudljivih situacija, a nisu loše prošli ni oni željni kupanja. Večeru smo već tradicionalno imali u restoranu Nautica u ACI marini Milna, doduše bez pisme i harmonike našega Pave Bonačića kojeg željno očekujemo oporavljenog na slijedećem izdanju ove regate. Druga etapa nije bila ništa lošija od prve, startali smo sa rta Gomilice po laganom sjeverozapadnjaku koji se razvio u ugodni maestral tako da su razvijeni špinakeri u skoro cijeloj floti. Svi su prošli cilj u zadanom vremenu.
 
Sve ovo se odvilo uz potporu naših već tradicionalnih sponzora a to su Supetrus hoteli, Banka Splitsko-Dalmatinska, restaurant Arkada, Hempel Split, Condor B&B i EMGRA.
Posebno naglašavam pozitivnu ulogu RO koji je na čelu s Goranom Urlićem izvanredno odradio posao tako da smo se konačno odmorili od improvizacija u zadnji čas. Cijelo događanje ispratila je besprijekorno kancelarija JK Labud, odnosno Rudolfa Širola.
 
Dodjelom nagrada natjecateljima i izvlačenjem lutrije sa vrijednim nagradama naših sponzora završilo je i ovogodišnje izdanje Labud Classic-a uz tortu i šampanjac koje su servirale Roža i Lile. Živili i vidimo se dogodine!
 
Marko Bakašun, Predsjednik organizacijskog odbora LC 2013