Dubrovnik Viška2018

Krstaš "Molo Longo Tutta Trieste" skipera Rajka Kujundžića, iz kostrenskoga kluba "Galeb", prvi je projedrio ciljnu liniju i druge etape 74. Viške regate krstaša, koja se jedrila na ruti Vis – Split. I time su momci sa sjevernog Jadrana treći put zaredom bili najbrži na ovoj najvećoj regati na hrvatskom dijelu Jadrana, te podigli prelazni pokal za najbrži brod 74.VIŠKE REGATE.
Važno je napomenuti, što mnogima nije poznato, kako se ukupni pobjednik 74. VIŠKE REGATE definira po konačnom rezultatu prema ORC pravilima i propisima sportskog jedrenja, a ove godine pobjeda na ovoj regati pripala je kormilaru Denisu Vukasu i posadi jedrilice DUBROVNIK , drugi je bio Mario Hrvoj i posada jedrilice TOTO TRAVEL, dok je treće mjesto pripalo posadi JONATHAN III, na kojem je za kormilom bio Robert Gaćina-Bilin.
Što se tiče rezultata u OPEN-u nakon na početku spomenute najbrže jedrilice regate redoslijed izgleda ovako: 2. mjesto POLET FURIOSO s kormilarom Nikolom Deškovićem, 3.mjesto FULL PELT i kormilar Ante Antunović, 4.mjesto jedrilica MARINA KAŠTELA i kormilar kapetan Joško Berket, dok je 5. mjesto zauzeo Mate Arapov i njegova posada broda FATAMORGANA 2.
U jedrenju po NHP - Nacionalnom hendikep premjeru pobjedio je kormilar Vedran Kosović s posadom jedrilice ARHIMED.
Osim navedenih na dodjeli su pokale dobili i pobjednici po grupama na ovoj, po sudjelovanju, rekordnoj regati, na kojoj su jedrile 172 posade s 1200 jedriličara iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Češke, Slovačke, Crne Gore, Rusije, Ukrajine i Hrvatske.
Rezultati

Start Livka2018

Viška regata krstaša u svom 74. izdanju okupila je rekordan broj posada – njih 172 sa preko 1200 jedriličara – no pobjednik prve etape ostao je isti kao i lani! Jedrilica bolje reći jurilica iz kostrenskog kluba Galeb "Molo Longo Tutta Trieste" skipera Rajka Kujundžića prva je projedrila ciljnu liniji na ruti Split-Vis i to za sat i 46 minuta. Radi se naime o skraćenoj ruti, budući je zbog manjka vjetra startna linija ispred splitske gradske luke prebačena na južnu stranu otoka Šolta, pred uvalom Livka, gdje se točno u podne i 15 minuta označio "pokret" prema 17 milja udaljenom Visu. Flota je napuhala jedrilje zahvaljujući zapadnjaku koji je dosezao jačinu do 12 čvorova, što je najbolje pogodovalo gostima sa sjevernog Jadrana. Drugi su ciljnu liniju presjekli članovi JK Labuda, domaćina ove svima zanimljive utrke krstaša, momcima na palubi "Poleta Furiosa" skipera Nikole Deškovića koji su imali tri minute "viška" od prvoplasiranih.
Treća je u cilju bila posada "Marine Kaštela" kapetana Joška Berketa iz kluba "Marina Kaštela" koji su imali prolaz nakon 1:55,29 jedrenja, dok je četvrta posada "Bare V" skipera Ante Vanjake (JK Labud) 1:57,08 sati, ispred "Full pelta" Ante Antunovića (JK Split) 1:58,54. Slijede "Dubrovnik" kormilara Denisa Vukasa iz JK Orsana-Dubrovnik sa 2 sata i 43 sekunde jedrenja, pa "Labudovi tići" Lea Lemešića iz JK Labuda, 2:01,36, te posada "Overload" Siniše Kalinerne iz JK Split sa 2:06,19 jedrenja. Zatim brod "Barba Branko" sa Zlatanom Filipom Zoričićem iz JK Labuda u kokpitu, kojima se piše vrijeme od 2:07,01, te "Fatamorgana 2" kormilara Mate Arapova iz splitskog Mornara, 2:08,56. Ovo je prolaz kroz cilj, dok će se rezultati po grupama znati nakon što cijela flota i uplovi u Vis.
U subotu unutar viške luke jedri se regata u "trokutu" sa startom u 11 sati, koju organiziraju članovi JK Visa, a za nedjelju točno u 9 sati, zakazan je povratak u Split kada slijedi druga etapa ovogodišnje rekordne regate na kojoj sudjeluju posade iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Češke, Slovačke, Crne Gore, Rusije, Ukrajine i Hrvatske.
Rezultati

viska plakat2018Na stranicama Viške regate u odjeljku dokumenti možete pročitati najnovije obavijesti vezane uz nastup na Viškoj regati.
Obavijest br. 1
Obavijest br. 2
Obavijest br. 3

plakat viska1280

Zbog povoljne prognoze i velikog broja upita o sujdelovanju u regati produžavamo vrijeme online prijava do danas srijeda u 24 sata.
Regatni ured za registraciju otvoren je danas srijeda od 10:00 do 15:00 i sutra četvrtak od 9:00 do 18:30.
Vidimo se!

JK Labud 1280x356L

Online prijave puštene su za 74. Višku regatu. Prijave će biti moguće izvršiti isključivo online do srijede 10. listopada 2018. u 09:00 sati.
Za ispunjavanje potrebno se prethodno registrirati na web-u JK Labuda ako niste registrirani korsnik. Ako ste već registrirani možete jednostavno korsitit podatke prijavljene za Komišku i Mrdujsku regatu. Preporučamo prvotnu prijavu za Mrdujsku regatu pa onda za Višku.
Svi krstaši sudionici moraju se preko svog predstavnika registrirati i potpisati prijavu u uredu regate koji će biti otvoren u prostorima JK Labud od 09:00 do 18:30 sati 09. 10. i 11. listopada.
Vidimo se na startu u petak 12.10. u 09:00 sati.
Online prijave
Oglas regate