Nedjelja, 20 Travanj , 2014
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepagePrint This PageShare This PageEmail This Page
Mrdujska regata

Mrdujska regata 2013

MRDUJA za kraj

 

thumb mrduja zahvalaProšle smo subote, 06.10.2013., odjedrili  82. Izdanje najstarije regate na Hrvatskom dijelu Jadrana. Ostati će zapamćena kao „brza“ regata u kojoj je Marina Kaštela sa kormilarom Josipom Berket postavila novi rekord.
Tek što je regata završila i kada smo željeli osvrnuti se malo na taj protekli tjedan došao je ponedjeljak, dan kada nam je Tina Mihelić unila beskrajno plavetnilo sreće osvajanjem  svjetskog zlata.
I naravno, Mrduja, kako doliči staroj dami, ustupila je mjesto mladoj Tini i našem veselju.

No, sada kada je euforija pomalo utihnula, pred još jednu veliku regatu koju organizira naš klub, 69.Višku, dužni smo vratiti se Mrduji. 

Opširnije: MRDUJA za kraj

 
   
   

Rezultati Mrdujske regate

Mrduja poloCiljnu liniju u Splitu presjeklo je 165 jedrilica a pomoćni cilj kod Mrduje 172 jedrilice. 82 Mrdujska regata će ostati zapamćena kao najbrža regata, čak i zadnja jedrilica Barbara dovršila je regatu više od dva sata prije isteka ograničenog vremena. Najstariji sudionik regate sa punih 88 godina je Boris Kačić na brodu Larus , JK Labud. Najmlađa posada je nastupila na jedrilici Gaston iz JK Split, kormilarka Anđela De Micheli Vitturi, sa prosjekom godina posade od 19,25. Nagradu za najstariju posadu zaslužila je ekipa na brodu Papilon, JK Labud, sa kormilarom Pavao Bonačić , prosjek godina 70,25.

Rezultati         Rezultati po skupinama

   

Marina Kaštela oborila rekord

82 Mrduja -  Marina KaštelaMarina Kaštela sa kormilarom Josip Berket za 2:09:51 odjedrila je rutu od Splita do Mrduje i natrag. Ovo je ujedno i rekord regate koji je od 2008. držao Maxi Shining Umago sa 2:16:20. Prijelazni pehar pobjedniku uručio je gradonačelnik Ivo Baldasar pred svojim uredom - Banovinom.
Očekujemo fotografije.

 

   

Stranica 1 od 3

Login Form