thumb KOMIZA8Vremenska situacija uticala je i na broj sudionika naše 22. Komiške regate. Mnogi su protekli tjedan pratili razvoj prognoze te jučer odlučili ipak ostati vezani u svoje matične luke. Unatoč tome, oni koji su izabrali otok Vis za ovaj vikend i jutros startali na ruti od Splita do Komiže uživali su u još jednom pravom jedrenju.
Na žalost, zbog prirodne pojave na koju ne možemo uticati, gotovo svi natjecatelji su odlučili iz sigurnosnih razloga vrijeme do starta druge etape provesti u, za ove prilike, sigurnijoj Viškoj luci. Prevelika je vrijednost njihovih „ljubimaca“ i to ne u materijalnom koliko u onom nečem drugom,posebnom, što osjeti  svatko tko makar jednom zajedri na regati.
Toni Mlikota, direktor regate: Jako mi je žao naših domaćina, Komižana koji su se maksimalno potrudili da se u ovom prekrasnom mjestu osjetimo kao kod kuće, no razumijem i jedriličare i njihov oprez. Jedrenje je jedan od onih sportova koji često ovise o višim silama. Današnji me dan vratio u povijest Viške regate kada se nekad naizmjenično jedrilo jedne godine do Visa a slijedeće do Komiže. Bilo kako bilo, naš klub s otokom Vis zaoičme i završi svoju sezonu. Ima u tome nešto.?

Vezane vijesti