Laudovi Tici Komiza 2018

Po slabom vjetru promjenjivog smjera završena je 27. Komiška regata. Regata je startala nešto iza 10 sati iz neposredne blizine otočića Barjaci. Ukupna duljina druge etape iznosila je 33,2 Nm. Cilj druge etape ispred JK Labuda prva je presjekla domaća posada Labudovih Tića sa kormilarom Leom Lemešićem. Nešto više od minute nakon njih Bare V, kormilara Ante Vanjake, a kao treća Polet Furioso Nikole Deškovića. Prema ORC razvrstanju prvo mjesto je pripalo je Leru Ive Kvestića iz JK Orsan Dubrovnik ispred Toto Travela Maria Hrvoja i Bare V. Prema NHP-u najbrži je bio Lero. U ukupnom zbroju obe etape prema ORC-u i NHP-u pobjednik regate je Lero, a realno najbrži broj je Bare V.
Čestitamo pobjednicima ali i svim koji su jedrili na ove godine izuzetno napornoj Komiškoj regati.
Rezultati

Druga etapa je startala nešto iza 10 sati.

Prema informacijama sa polja od starta puše slabi vjetar južnih smjerova.

Prvi u cilju Labudovi Tići nakon 6 sati i 45 min jedrenja

U cilj je do ograničenog vremena ušla 21. jedrilica

Rezultati

Skraćenu rutu prve etape 27. Komiške regate,  najbrže je projedrila jedrilica Polet Furioso sa kormilarom Dešković Nikolom. Polet je u Komižu stigao u 15:10:17.
Posljednja na cilj, u 19:01:04, dojedrila je jedrilica Jando za  čijim je kormilom Igor Nosil dok je nekoliko posada ipak odustalo od borbe sa nedostatnim im vjetrom.
Sutra je dan odmora kada će jedriličare u Pizzeriji u sklopu Hotela Biševo u 20:30 ugostiti domaćini Nautički centar Komiža i Turistička Zajednica grada Komiža.

Polet Furioso

Rezultati po svim premjerima

_____________________________

11:45 oglašen start Komiške regate

_____________________________

Vremenski uvjeti, na žalost, uskratili su nam uživanje u promatranju starta pred splitskom lukom.
Regatni odbor uputio je flotu put Maslinice gdje je pomočni start predviđen oko 11:30 sati.

Večeras su zaključene prijave i registracija 27.izdanja Komiške regate.

Unatoć početnom nesnalaženju gotovo su se svi kormilari predprijavili našim novim modelom on line prijava uz obavezno otvaranje profila koji u buduće treba svima omogučiti brže prijave na naše regate.
Stoga se zahvaljujemo svima na strpljenju.

Sutra će na startu u 9 sati put Komiže krenuti 43 jedrilice koje će svoje znanje i sreću mjeriti u ORC, NHP i Open premjeru prema objavljenoj startnoj listi.

Svim sudionicima želimo dobru zabavu.komiska logo
Cijenjeni jedriličari,
pred nama je još jedna, 27. po redu Komiška regata. Kao i svih ovih godina, organiziramo je uz veliku pomoć Komižana i Društva Višana i prijatelja otoka Visa.
Velikom broju jedriličara ova, po mnogo čemu posebna regata, koju organiziramo na kraju proljeća i početkom ljeta, označava početak sezone odobalnih regata. Prve asocijacije su otvorena pučina, dobar vjetar i prve, sezonske opekotine od sunca. A, onda, Barjaci, Knežev rt i odjednom - Komiža. Stisnuta između zelenih uzvisina i neba, izranja iz mora, kao iz školjke.
Zadnjih nekoliko godina, znao se je desiti i jak vjetar na povratku, koji je zahtijevao od jedriličara maksimum umijeća i vještina da završe regatu, što je pružalo taj posebni, off shore ugođaj.
Pridružite nam se. Doživite i vi čari Komiške.

Toni Mlikota,
Direktor regate

I ove godine jedriličari će imati priliku zajedriti prema NHP premjeru. Sve što je potrebno za registraciju je provjeriti dali se vaša jedrilica nalazi u popisu već premjerenih jedrilica koji sa nalazi na poveznici ispod. Ako se ne nalazi potrebno je ispuniti online obrazac. U slučaju nedoumica tu si i NHP Pravila. Molio bi sve koji se nalaze na popisu premjerenih jedrilica da mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zatraže ispis unešenih podataka kako bi mogli izvršiti dodatnu provjeru u cilju što točnjih rezultata.

Popis premjerenih brodova sa koeficijentima

Online obrazac

NHP pravila

komiska logo

Na sljedećoj poveznici možete se prijaviti za Komišku regatu. Novost je ove godine da prije same prijave potrebno izvršiti registraciju na web stranicu JK Labuda te potom izvršiti prijavu.
Poveznica na stranicu prijava Komiške regate.

Sve novosti vezane uz Komišku regatu možete pronaći ovdje.

komiska logo

Oglas 27. Komiške regate je Online. Možete ga pronaći ovdje: pdfOGLAS
Online prijave uskoro...

Komiška regata će se ove godine održati od 25. do 27. svibnja.
Arhiva prošlih godina na linku