Bare v

Ljubitelji jedrenja na krstašima došli su na svoje odjedrivši još jednu u nizu Komišku regatu, 30. po redu - njeno biserno izdanje.
Kao i svih prethodnih godina regatu su podržali grad Komiža, T.Z. Komiža, Nautički centar Komiža i“Društvo Višana i prijatelja otoka Visa” kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Pobjednik 30. Komiške regate, odnosno najbolji krstaš u generalnom poretku razreda ORC (bodovno), je jedrilica Bare V (JK Labud) za čijim je kormilom bio Mirko Fatović.

U prvom plovu, onom do Komiže,  najbrža je bila jedrilica Toto travel tutta Trieste s kormilarom Mariom Hrvoj (JK Trogir) dok je drugi plov, do Splita, osvojila naša posada na brodu Polet Furioso s Nikolom Deškovićem za kormilom. Ipak u ukupnom vremenu Polet Furioso nije uspio biti prvi pa je nakon godine dana Prijelazni pehar «Društva Višana i prijatelja Otoka Visa» (koji se dodjeljuje najbržoj jedrilici prema kriteriju ukupnog jedrenog vremena u konkurenciji svih razreda ORC i OPEN) ustupio jedrilici Toto Travel tutta Trieste i kormilaru Mario Hrvoj.


toto travel prijelazni pehar

Ante Mlikote, direktor Komiške regate: "Nedjeljna druga etapa od Komiže do Splita bila je izuzetno atraktivna, jer se startalo po buri koja je ove većeri odlućila ranije otići na poćinak i ostaviti veći dio flote koja je plutala u blizini Maslinice loveći njene zadnje refule. Najuporniji jedriličari se ipak nisu dali obeshrabrit te su uspjeli dojedriti u cilj u vremenskom ograničenju jedrenja regate.
Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnje Komiške regate prihvativši sve posebnosti koje nam je uvjetovao COVID 19 zbog ćega je i ove godine izostao sastanak kormilara i svečano proglašenje pobjednika. Dobitnike nagrada pozivamo da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po zaslužene pokale a sve učesnike pozdravljamo do 31. izdanja Komiške regate."

Rezultati

Photo i video na 

toto travel prvi u komizi

31 jedrilica uspješno je ušla u cilj i završila I.etapu 30.Komiške regate a najbrža od njih bila je Toto travel tutta Trieste, sa kormilarom Mario Hrvoj, JK Trogir s jedrenim vremenom 4:52:00.

Drugi je u Komišku luku uplovio Dubrovnik, kormilar Denis Vukas, JK Orsan, a treći Polet furioso, kormilar Nikola Dešković, JK Labud.

Sutra je kratak odmor i uživanje u Komiškim čarima a onda u nedjelju natrag za Split.

Rezultati I etape

33 jedrilice sutra će jedriti bisernu 30.Komišku regatu.

Obzirom da je mogučnost jedrenja u dva premjera, u ORC će se natjecati 11 a u OPEN 30 jedrilica.

Start regate predviđen je u 9 sati.

Komunikacija će se vršiti isključivo on line.

Privremena startna lista OPEN

Privremena startna lista ORC

Upute za jedrenje

Regatni kurs

 

start Komiške regate

Po laganom burinu put Maslinice je startala 30.Komiška regata. U najavi je popodne tramuntana.
Regatu možete pratiti na  Komiške

imgp3610

Suradnjom našeg kluba i „Društva Višana i prijatelja otoka Visa“, te uz potporu grada Komiže i T.Z. Komiže, pred nama je 30. Komiška regata, godištem, biserna.
Regata s kojom započinje sezona odobalnih regata ili ako bi bodula pitali sezona prvih ljetnih morskih druženja.
Stoga, u petak 28.05.2021.g. u 09:00 krenite na zajednički start za rutu na otvorenu pučinu preko Barjaka, Kneževog rta do biserne Komiže, dragulja usred Jadrana, do luke istorijske ribarice Falkuše, mjesta komiških ribara, kapara, Plavca, Modre špilje, Odiseja, Nimfa…doživite Komižu, nemojte da Vam ostane samo na vidiku, neka vas ne obeshrabe najave bonace, olovnog neba, pljuskova, nedostatka posade itd, jer na ruti ka Komiškoj luci sve ostalo je čisto.
Prijave možete obaviti online,a OGLAS 30. KOMIŠKE REGATE SPLIT – KOMIŽA – SPLIT, 28. – 30. svibnja 2021. pronaći ćete na slijedećem linku:
https://www.jklabud.hr/komiska-regata/…/oglas-komiska-regata ,
a ostale dokumente regate na:
https://www.jklabud.hr/komiska-regata/dokumenti

Dodatna motivacija neka vam bude I to što se 3 omiljene Labudove regate krstaša jedre i za "Lukša Cicarelli CUP". 30. Komiška regata prva je u nizu, a bodovi osvojeni na njoj, mogli bi biti i presudni za osvajanje ovog vrijednog trofeja. Sve o sustavu bodovanja saznat ćete klikom na ovaj link http://bit.ly/2w4GGrI