Bare v

Ljubitelji jedrenja na krstašima došli su na svoje odjedrivši još jednu u nizu Komišku regatu, 30. po redu - njeno biserno izdanje.
Kao i svih prethodnih godina regatu su podržali grad Komiža, T.Z. Komiža, Nautički centar Komiža i“Društvo Višana i prijatelja otoka Visa” kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Pobjednik 30. Komiške regate, odnosno najbolji krstaš u generalnom poretku razreda ORC (bodovno), je jedrilica Bare V (JK Labud) za čijim je kormilom bio Mirko Fatović.

U prvom plovu, onom do Komiže,  najbrža je bila jedrilica Toto travel tutta Trieste s kormilarom Mariom Hrvoj (JK Trogir) dok je drugi plov, do Splita, osvojila naša posada na brodu Polet Furioso s Nikolom Deškovićem za kormilom. Ipak u ukupnom vremenu Polet Furioso nije uspio biti prvi pa je nakon godine dana Prijelazni pehar «Društva Višana i prijatelja Otoka Visa» (koji se dodjeljuje najbržoj jedrilici prema kriteriju ukupnog jedrenog vremena u konkurenciji svih razreda ORC i OPEN) ustupio jedrilici Toto Travel tutta Trieste i kormilaru Mario Hrvoj.


toto travel prijelazni pehar

Ante Mlikote, direktor Komiške regate: "Nedjeljna druga etapa od Komiže do Splita bila je izuzetno atraktivna, jer se startalo po buri koja je ove većeri odlućila ranije otići na poćinak i ostaviti veći dio flote koja je plutala u blizini Maslinice loveći njene zadnje refule. Najuporniji jedriličari se ipak nisu dali obeshrabrit te su uspjeli dojedriti u cilj u vremenskom ograničenju jedrenja regate.
Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnje Komiške regate prihvativši sve posebnosti koje nam je uvjetovao COVID 19 zbog ćega je i ove godine izostao sastanak kormilara i svečano proglašenje pobjednika. Dobitnike nagrada pozivamo da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po zaslužene pokale a sve učesnike pozdravljamo do 31. izdanja Komiške regate."

Rezultati

Photo i video na 

Vezane vijesti