thumb toni-mlikota-komiska-regataProšlo je. Strasti su se smirile, glave su se ohladile..
Na početku ovog osvrta, posebno bih se želio ispričati svim onim učesnicima, koji nisu bili te sreće da nakon cijelog dana muke i borbe sa nesmiljenom bonacom i suncem, na kraju ne uspiju ući u cilj na vrijeme. Ili, da im se ciljna, offset plutača podigne ispred nosa ili prove, kao sto se desilo meni i mojoj posadi. Samo stotinjak metara dijelilo nas je od te nesretne plutače. Na žalost, vrijeme je ovaj put teklo brže nego inače. Ili je to nama tako izgledalo. Tako blizu, a tako daleko od cilja! Na žalost, dešava se. Nije sve bilo onako kako smo zamislili, i kako smo planirali. Dese se neke stvari, koje su izvan naše kontrole. Kao i u životu. Ali, izvukli smo i neke pouke.  
Meni, osobno, ovo je bila jubilarna, 10. Komiška regata kojoj sam bio na čelu. Dodao bih, i najteža. Izgleda, takva su vremena i sve ima svoju uzročno-posljedičnu vezu.
Ali, u prirodi sportaša, a posebno jedriličara, jedan od najvažnijih faktora za uspjeh je upornost. I strpljenje. Stoga, nedaćama i problemima usprkos, već smo okrenuli timun u pravcu iduće Komiške.

Hvala Vam još jednom. Svima Vama, koji ste učestvovali ili na neki svoj način doprinijeli, da ova lijepa regata nastavi svoju plovidbu.

Toni Mlikota,
direktor regate

Vezane vijesti