Video Mrduja Optimist Kup 2014 možete pogledati u našoj video galeriji

mrduja optimist_kup_2014_1_dan_38Osvrt PRO Tonča Antunovića nakon današnjeg povratka sa mora: 
Završilo je ovogodišnje izdanje Mrduja Optimist kup - MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ 2014. vidili ste i sami, to je takav sport, ni danas nismo imali uvjete za fer jedrenje pa smo se vratili na kopno neobavljenog posla, nazovimo to tako. A šta mogu još reć, zahvaljujem svim jedriličarima i njihovim trenerima što su se prijavili u ovako velikom broju, pogotovo zahvaljujem klubovima sa sjevera JD VAL, JK GALEB KOSTRENA i JK CLIVO. Trebam zahvaliti na strpljivosti i svim članovima RO koji su bili na visini zadatka. Kao RO trudili smo se kao i obično da regatu maksimalno približimo jedriličarima te da smo svojim odlukama koliko-toliko amortizirali teške uvjete koji su vladali na moru. Mislim da treba spomenuti Edu i Rubena Vujnovića koji su svojim velikim angažmanom omogućili svim sudionicima regate da ovu regatu pamte po vožnji ''podmornicom Marijetom'' i prebogatom lutrijom, a ne po bonaci te stoga i njima kao direktorima ove regate treba posebno čestitati. Za kraj šta više reć, hvala svima i vidimo se dogodine na Mrduja Optimist kupu - MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ 2015.

1500 Start je uspio ali je RO prekinuo jedrenje. Vjetar se potpuno povukao i vraćamo se na obalu.

1440 RO je krenuo u proceduru. 4 -5 čvorova maestrala

Iščekivanje je prekinuto oko 13:30 kada je RO pozvao takmičare na more. Prognoza je lagani zapadnjak.

mrduja optimist_kup_2014_2_dan_55Današnji dan na Mrduja Optimist kupu - MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ 2014. zahvaljujući Kapetanu Kristijanu (inače članu posade pobjednika prošlogodišnje Mrdujske regate jedrilice ''Marina Kaštela'') započeo je za najmlađe jedriličare neuobičajeno, vožnjom podmornicom ''Marijetom'' i razgledavanjem podmorja u akvatoriju ispod Sustipana. Cijelo jutro izmjenjivali su sudionici ''Male Mrduje'' u podmornici ''Marijeti'' što je svakako obilježio prvi dio današnjeg dana. Od 13.00 do 15.00 sati RO je strpljivo čekao uvjete za jedriti koji se danas nisu dočekali. Bezvjetrica je u svakom slučaju vrlo brzo pala u zaborav, jer se nakon organizirane okrijepe krenilo sa izvlačenjem velikog broja nagrada za trenere i jedriličare koje su osigurali domaćini uz pomoć velikog broja sponzora među kojima se posebno ističu BAUHAUS, GENERALI osiguranje i HONDA MARINE...

Fotogalerija 2. dana ''Mrduja Optimist kupa - MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ 2014.''

apalfaDrugi dan se nije jedrilo. U 15 sati regatni odbor je objavio da nema uvjeta za jedrenje tako da flota nije ni izlazila na regatno polje.

Za sutra 5.listopada najavljen je prvi mogući start u 12:00 sati, a signal upozorenja neće se dati nakon 16:00 sati.

Pogledajte galeriju slika prvog dana dok stotinjak mladih jedriličara iščekuje rezultate lutrije s početkom oko 16:00 sati. Nagrade su osigurali Generali i Bauhaus.