67. izdanje Viške regate, u organizaciji J.K. LABUD zaključuje ljeto na Jadranu. Ove godine će ponovno privući jedriličare iz cijele Europe, koji su se već krajem ljeta, putem interneta, počeli  prijavljivati  za sudjelovanje. Od srijede 12. listopada biti će otvoren i regatni ured u prostorijama J.K. LABUD, Uvala Baluni  9 u Splitu.   Ostaje da se vidi, hoće li se kao i prošle godine, do starta prve etape ispred Splitske luke i Sustipana u petak 14. listopada u 9:00 sati, popuniti maksimalan odobreni broj od 150 prijavljenih jedrilica.  Naime, ovaj limit je postavljen prije nekoliko godina, a  zbog ograničenih mogućnosti prihvata plovila u Viškoj luci.  Da nije ovog ograničenja, popularna "Viška“ bi po mnogima, osim titule najprestižnijeg krstaškog jedriličarskog spektakla u Hrvatskoj, vrlo vjerovatno postala i najmasovnija regata krstaša.

Start druge etape VIS – SPLIT, ove ULTIMATE SAILLING regate,   predviđen je za  9.00 sati u nedjelju 16.10.2011.

I na ovogodišnjoj regati očekuje se pregršt uzbuđenja, a jedan od najopasnijih trenutaka prošlogodišnje "Viške", dogodio se na samo dvije stotine metara od cilja, kada je nakon projedrenih 28 nautičkih milja, pukao krmeni „štraj“ na crnogorskoj jedrilici BLACK MISTERY SHADOW. Veća nesreća koja je zaprijetila posadi i jedrilici na samo 2-3 metra od sustipanskih hridi, spriječena je brzom reakcijom posada dvaju gumenjaka regatnog odbora. Hrabri Labudaši iz regatnog odbora zbog ovog su hrabrog poteza nagrađeni i nagradom HOO za fair-play u športu za 2010. godinu. 

Šušur koji već tradicionalno tijekom cijelog vikenda stvaraju mnogobrojne posade u  Visu, sliči  onom u špici turističke sezone. Viški dio regate, kao i tradicionalna subotnja regata u Viškom portu, plijeni iznimnim zabavnim i sportskim programom koji se organizira uz potporu Turističke zajednice Visa i grada Visa. Vikend kada moderni jedriličarski Spartanci u potrazi za pobjedom izvrše invaziju na otok Vis, uvijek ostaje u dobrom sjećanju Višana i njihovih gostiju u ovom, jesenskom terminu, kada većina ostalih dalmatinskih mjesta tone u zimski san .