thumb veliki viharnik 2013Dragi jedriličari, dragi Višani i Labudaši,

 Završila je još jedna Viška. 
S obzirom na njen redni broj koji nudi pregršt različitih asociacija, nije ni mogla proći "lišo bez punta".
Bilo je tu svega. 
Od bonace u kojoj su mnogi zapeli, do pristojna vitra. 
Različitih gastronomskih užitaka za većinu, a bome i posla za "odabrane" mazohiste u koje uglavnom ubrajam osoblje regatnog ureda, OZP u kompletnom sastavu i sve one jedriličare koji su od istoga pozivani "na red".
Bilo je dakle kao i u životu, smija i suza, veselja i tuge.

Postovni jedriličari i prijatelji jedrenja,
 
kao što je najavljeno za vrijeme Sastanka kormilara 69. Viške regate,svi jedriličari koji su bili
zainteresirani da vide simulaciju, odnosno, kako bi izgledali njihovi rezultati, da su se natjecali po Nacionalnom premijeru, mogu to vidjeti na prilozenoj listi.
Napominjemo da se radi o simulaciji i da se premjer jos uvijek dorađuje.

 

Fotogalerija 2 etape  Vis Split

Fotogalerija Regate Luka Vis

Fotogalerija 1 etape Split Vis

Privremeni rezultati do 12:28

thumb veliki viharnik 2013Po južnom vjetru prosječne jačine 15 čvorova u Splitsku je luku prvi uplovio Veliki Viharnik sa legendarnim kormilarom Dušanom Puh koji je liniju cilja presjekao u 11:25;34. Pobjednik prve etape Assilina u Splitu je uplovila u 11:38:31 dok jr treća u Split stigla Austrijska Maxi jedrilica Austria one sa kormilarom Kurt Zatloukal u 11:38:53.
Dušan Puh: Veoma sam zadovoljan jer su danas bili uvjeti upravo onakvi kakvi nama odgovaraju. Druga slovenska posada napravila je par grešaka zbog kojih je upala u "rupe bez vjetra" koje smo mi iskoristili.

thumb start II viska 2013Točno u 09:01 startala je druga etapa 69.izdanja Viške regate krstaša. Vjetar južnog smjera jačine 15-18 čvorova najvjerojatnije će osigurati da se zadana ruta od 28 NM projedri veoma brzo. Na samom startu došlo je i do sudara gdje je brod Svibor provom udario krmeni spojler Paule  no šteta nije toliko znatna pa su nastavili jedriti do Splita, nakona što je Paula sanirala štetu i sa 10 minuta zakašnjenje startala prema Splitu.

 Rezultati 

Rezultate I etape možete pogledati ovdje.

OPEN

OPEN GRUPE

ORC

Završena je prva etapa 69.Viške regate. Do 18:00 sati u Višku je luku na jedra doplovila 101 jedrilica. Dok očekujemo službene rezultate objavljujemo djelomičnu listu ulaza.
Razred Open
Razred ORC