thumb veliki viharnik 2013Dragi jedriličari, dragi Višani i Labudaši,

 Završila je još jedna Viška. 
S obzirom na njen redni broj koji nudi pregršt različitih asociacija, nije ni mogla proći "lišo bez punta".
Bilo je tu svega. 
Od bonace u kojoj su mnogi zapeli, do pristojna vitra. 
Različitih gastronomskih užitaka za većinu, a bome i posla za "odabrane" mazohiste u koje uglavnom ubrajam osoblje regatnog ureda, OZP u kompletnom sastavu i sve one jedriličare koji su od istoga pozivani "na red".
Bilo je dakle kao i u životu, smija i suza, veselja i tuge.
Iskreno se nadam da će sve nevolje, štete i duševne boli biti sanirane i brzo zaboravljene. Vjerujem da ste napunili baterije uživajući u scenografiji koju nam je bablje ljeto podarilo proteklog vikenda, te da će Vas lijepe slike i pozitivna energija pratiti sve do vremena došašća. 
Red mi je zahvaliti se svim jedriličarima, naročito onima koji su zbog naše regate potegnuli sa dalekog sjevera Jadrana. 
Skidam kapu vrijednim domaćinima  koji su skrbili o nama ne žaleći sredstava i truda. 
Klanjam se najboljem otočkom Regatnom odboru na Jadranu kojeg je predvodio naš Cavle. 
Bilježim se sa štovanjem Organizatoru koji mi je ponudio ovaj odgovoran posao uz jedno veliko hvala svim asistentima koji su bez obzira na činjenicu da sam u ovu vruću stolicu sjeo tek u srijedu 16. listopada nešto prije 12 sati, filigranskom preciznošću odigrali ovu igru do kraja.
 
U koliko je pak s moje strane bilo grintanja ili loših poteza, molim za Vaše razumijevanje i milost - nitko nije savršen!
 
Vaš Čedo Perić, predsjednik Regatnog Odbora 69.Viške regate