altCijenjeni jedriličari,

završilo je još jedno dugo i vruće ljeto. Zbrajaju se ljetne milje i prepričavaju događaji sa ljetnih regata i krstarenja. Dok većinu nauta prvi dani rane jeseni podsječaju da je vrijeme da se oni i njihovi brodovi polako počmu pripremati za zimski san, u JK Labud bruji kao u košnici. Mi smo tada najaktivniji.  

Počelo je, po običaju, sa Labud Classic-om. Nakon završetka te, jedine regate za old timere, na ovoj strani Jadrana, kreće Mala Mrduja. Ili, memorijalna regata u spomen na  dugogodišnjeg predsjednika JK Labud, Borisa Vujnovića. I, sječanje na dragog prijatelja. Kao uvod u spektakl i feštu od jedrenja. Veliku Mrduju. I, na kraju, Viška regata. Kao kulminacija Labudove jesenje sezone jedrenja.

Nepredvidiva i uzbudljiva, ova regata uvijek je bila izazov svim jedriličarima od formata. Ali, i onima koji su htjeli upoznati otok Vis u vatrometu jesenjih  boja i mirisu obranog grožđa koje,  već spremljeno u bačve, širi opojni miris mošta po njegovim kalama i konobama.

Lijepa je to prilika za sve ljubitelje dobrog i uzbudljivog jedrenja, koje ponekad zna prerasti i u pravu bitku sa podivljalim morem i vjetrom, kao i sa samim sobom. Bitku, koja traži zadnje atome snage i vještine, da se stigne u luku odredišta. čisti adrenalin, koji nas kao magnet vuče da se još jednom vratimo i okušamo u ovoj, po mnogo čemu jedinstevenoj regati i Visu. 

                                                                                                                                         Toni Mlikota
                                                                                                                                         direktor regate