Dragi jedriličari, prijatelji i članovi kluba, polako ulazimo u završnicu pred „Labudov mjesec jedrenja“.
Oglasi naših regata su pripremljeni no zbog Covid situacije u stalnom smo kontaktu kako sa županijskim stožerom i stožerom grada Splita tako i sa mjestima domaćinima naših regata Stoga vas molimo, za još malo strpljenja, do objave oglasa.
Slijedom svima poznate epidemiološke situacije velika je vjerojatnost da će se 76.Viška regata skratiti za jedan dan, te će njen termin biti od 17 do 18. listopada 2020. (umjesto najavljenog 16-18.10.2020.)
Želja nam je da naš fokus bude isključivo jedrenje, uz obavezno izbjegavanje svih oblika masovnog okupljanja i fizičke blizine. Razmišljamo da, u vrijeme održavanja regate i neposredno prije, klupske prostorije budu zatvorene, te izostavimo sastanak kormilara kao i svečano proglašenja pobjednika. I naravno, očekujemo vašu pomoć.
Što se tiče 89.Mrdujske regate koja je predviđena za termin 03.10.2020., u njenoj dugoj tradiciji od 1927. do danas nije se održala samo za vrijeme 4 godine drugog svjetskog rata. Jasno je da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo Covid te i ove godine odjedrimo rutu od Splita do Mrduje i natrag.
Vjerujemo da uz pomoć on line komunikacijskih alata možemo realizirati prijave što smo pokazali i organizacijom Komiške regate koja je bila prva regata nakon proljetnog lockdown-a.
Bile bi to nove "normalne" regate sa nadom da ćemo ih u ovom formatu vidjeti samo ove godine.
Još jednom svima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
Do novih informacija #ostanimodgovorni.