deškovići cicarelli kup

Samo dvije minute odlučile su o tituli najbržeg broda u jedrenom vremenu 76. Viške regate koju smo ove godine, zbog Covid 19 virusa, iznimno organizirali od Splita do Starog Grada umjesto tradicionalne rute do Visa.
Iako su kao četvrti projedrili ciljnu liniju druge etape ispred Splita posada „Mareusa 3“ osvojila prijelazni pehar i titulu najbržeg broda.

Pobjednik 76.Viške regate, koji se dodjeluje jedrilici iz skupne ORC, je posada sa „Green Peppera“ iz JK Splita, kormilara Stipe Gašpića.

Ovo je druga godina kako dodjeljujemo nagradu Lukša Cicarelli kup za najuspiješniju jedrilicu po formuli računanja bodova za sudjelovanje za trima regatama u organizaciji kluba Labud.
U prijelazni pehar 2020 godine zapisan će biti Polet Furioso sa kormilarom Nikola Dešković.

Čestitamo još jednom svim pobjednicima.

Zahvaljujemo se i svima koji su sudjelovali na ovoj Viškoj regati i imali strpljenja za nas koji smo iznalazili najbolje rješenje ovogodišnjeg formata regate. Naravno, bez pomoći gradonačelnika Staroga Grada gospodina Antonia Škarpe i svih mještana koji su nam pružili iznimnu dobrodošlicu i gostoprimstvo bez svega ovog ne bi bilo. Zahvaljujemo se i Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske Županije, te svim djelatnicima nautičkog centra u Starom Gradu, na svesrdnom angažmanu na prihvatu jedrilica regate i uloženom trudu na organizaciji priveza. Posebnu zahvalu zavrjeđuje umjetnik i pasionirani jedriličar Andro Tadić – Šilo, koji je je izradio nagrade za najbolje na subotnjoj regati “Luka Pharos“.

nagrada pharos