viska_504X238_nova_copyKao što znamo zbog ograničenja o mogućem broju plovila i prihvata istih na vez u Visu, na startnoj listi prošlogodišnje 65. VIŠKE REGATE našlo se 150 jedrilica. Od toga je 30 jedrilica jedrilo prema ORC razvrstanju, a 4 jedrilice dodatno su jedrile prema IRC razvrstanju, dok je preostalih 120 jedrilo po OPENU.
Prvu je etapu završilo 29 ORC-a i 101 OPEN. Start druge etape oglašen je s rezervne pozicije. Startalo je 89 jedrilica. Uspješno ju je završilo 25 ORC i 59 Open-a.
Samo je jedna jedrilica prijavila štetu. Uvjeti za jedrenje bili su oštri. Zabilježeni su udari vjetra do 32 čvora. Stanje mora  na nekim dijelovima rute  možemo opisati kao 3-4 po boforu.
Pobjednik po OPENU je bila ANADORA i Mate Arapov, pod zastavom Labuda, drugi je bio DAMACO, a treći AMIS. Po ORC-u pobjednik je bio Karlo Kuret iz Labuda na jedrilici SALONA 34, ispred jedrilice GRINGO 2 i TEUTE. Po IRC-u su jedrila samo četiri broda ,a pobjedu je izborio MAREUS i Krešimir Đakulović , ispred jedrilice LADA 2 i IZAZIVAČA .
Svi oni koji su bili dio ove "lipote" na moru, mogu vratiti u sjećanje dio ugođaja ako otvore malu foto galeriju 65.VIŠKE koja se nalazi u prilogu. FOTOGALERIJA 65. VIŠKE REGATE