21:15 Naši vrijedni webmasteri u suradnji s Božom Vukičevićem uspjeli su na web Viške regate podignuti fotogaleriju link.

20:10 Start regate Luka Vis je zakazan sutra za 11:00 sati, očekuje se lagani sjeverozapadnjak..
20:00 Prosvjedno vrijeme je isteklo, 121 jedrilica je završila prvu etapu do Visa po povoljnim uvjetima. Rezultati po skupinama OPEN, rezultati po skupinama ORC

17:52 Još malo više od pola sata do isteka ograničenog vremena prve etape Split-Vis. Pred Visom se nazire još 6 jedrilica, ažurirane rezultate razreda OPEN možete pogledati ovdje. Vjetra je sve manje i pomalo mrak navješćuje kraj današnjih zbivanja na moru.

Božo Vukičević je kao i obično vrijedno snimao i njegove fotke (cijeli put od Visa do Splita proveo je u gumenjaku s Vedranom Mandićem) možete pogledati sutra u našoj galeriji. Da ne ostanete prikraćeni za fotografije prve etape Tonči Antunović je uz vođenje regatnog odbora našao vremena i za fotografiranje (link na galeriju).

16:30 sve jedrilice razreda IRC/ORC su završile prvo jedrenje. Većina posadaa je uživala u brodetu i fažolu s kobasicama, a manji dio flote OPEN-a se još uvijek bori s preostalim miljama do cilja. Ukupne rezultate ORC možete vidjeti ovdje a IRC ovdje. Rezultati nisu konačni jer je Izazivač prosvjedovao protiv jedrilice Alan.
15:20 64 jedrilice u cilju. Pobjednik po korigiranom vremenu u skupinama ORC/IRC (iako još nisu sve jedrilice u cilju) je Labudova jedrilica Barba Branko s kormilarom Filipom Zoričićem
13:54 28 jedrilica u cilju (16 Open, 12 ORC-IRC)
13:40 Vezovi u Viškoj luci se polako pune. Do sada u cilju 20-tak jedrilica. Poredak u IRC (live)

13: 20 U Cilju do sada 12 jedrilica. Ulasci u cilj OPEN (live) , Ulasci u cilj ORC (live)
Rezultate ulaska u cilj prve etape možete pratiti na stranici Viške regate
12:49:15 CASALI (SLO) pobjednik razreda OPEN odjedrio je kurs 7min brže od Marine Kaštela
12:35:35 Marina Kaštela u cilju.
12:10 Regatni odbor uplovio u Viški zaljev, vodeća Marina Kaštela na 2.5 NM od cilja koji je od ove godine ispred "Češke vile" na lijevoj strani ulaza u Vis.
11:35 Marina Kaštela upravo prolazi Vodnjake a brzina je 9 čvorova.
11:25 U Openu vodi CASALI (SLO), ispred Anadore, prestigli su sve ORC jedrilice izuzev Barba Branka i Marine Kaštela koja je milju ispred ostalih konkurenata.

SPLITSKA-VRATA11:10 Gotovo polovica flote je već izašla kroz Splitska vrata, levanat je oslabio.Jedri se oštro u vjetar, a prve jedrilice su već blizu Vodnjaka
10:30 Prve jedrilice su prošle Splitska vrata, u vodstvu je Marina Kaštela(OLA) ispred Barba Branka,slijede ih Fly 4, All 4 One, Teuta. Uvjeti za jedrenje više nego dobri, nakon starta po laganom sjeveroistočnjaku sa spinakerima, pojačao je levanat koji u vratima puše iznad 15 čvorova. Barba Branko drži brzinu iznad 8 čvorova.

Točno u 9 sati startale su jedrilice razreda ORC / IRC (ukupno 31), a u 9:20 jedrilice razreda OPEN (ukupno 118). Na startu ORC-a je prestupila Janska X pa se morala vraćati, a na startu OPEN-a je prestupila jedrilica s startnim brojem 53 - Tosca.