• Mrduja Festival Jedrenja
  • Viška regata
  • MRDUJA OPTIMIST KUP – MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ

CS36ACICup 21sg 04405

U sklopu Labudovog mjeseca jedrenja ove se godine jedri prvo Europsko prvenstvo za klasu ClubSwan 36 kojeg organiziramo uz pokroviteljstvo ACI d.d. i ACI Sail tijekom koje će Split i Hrvatska biti jedriličarska središta na svjetskoj nautičkoj karti. Na premijernoj regati u Hrvatskoj iz ClubSwan kalendara nastupit će 12 prekrasnih morskih jurilica s posadama iz 12 europskih zemalja, a značajnu ulogu na brodovima i u organizaciji imaju i najbolji hrvatski jedriličari poput Ivan Kljakovića Gašpića, Šime Fantele, Tončija Stipanovića i Filipa Jurišića.

CS36ACICup 21sg 04809
ClubSwan osnovan je 1999. godine, a tijekom više od 20 godina postojanja razvio se u nezaobilazno mjesto druženja i jedrenja na poznatim svjetskim lokacijama kao što su Porto Cervo, St.Tropez, Monte Carlo, Capri, Palma de Mallorca, a ovom regatom naš klub i cijela Hrvatska postaju dio uglednog društva ClubSwan destinacija.
 
Želim toplu dobrodošlicu svim gostima, jedriličarima i prijateljima iz Nautor Swana u naš lijepi Split. Posebna mi je čast što je moj klub organizator ovakve jedriličarske fešte. Jedan od naših glavnih ciljeva u ACI-ju je uspostaviti Hrvatsku kao vrhunsku regatnu destinaciju i redoitu stanicu ClubSwan kalendara. ClubSwan 36 Europeans zasigurno će oblikovati budućnost jedrenja na Jadranu pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić, naš proslavljeni jedriličar i voditelj projekta ACI Sail.
CS36ACICup 21sg 04977
 
 
Generalni pokrovitelj: ACI d.d. i ACI Sail
Sponzori i prijatelji regate: OTP, Zepter, Marex Elektrostroj, ECCOS inženjering, Securus, TEC obnovljivi izvori, DSS, Marinetek Adriatic, Ronilački centar Neptun, Dubina Inženjering, NIVA projekt, Eko Projekt, Trgoleptir, ANCORIS / Kerver, Bach Yachting, Radisson Blu Resort & Spa, hotel Ambasador, Allianz.
 
CS36ACICup 21sg 04857

U petak i nedjelju u našoj se organizaciji odjedrila regata "Melges 24 Croatian Sailing Series".

Šesta regata iz ove serije opet je bila rekordna po broju posada, čak 16 njih i preko 70 jedriličara jedrilo je podno Sustipana. 
Posada Ivana Kljakovića Gašpića (Marin Golem, Filip Miroić, Šime Markić i Mia Kljaković Gaspić) s brodom Universitas Nova osvojila je ovaj Labud Melges Cup, dok je drugo mjesto pripalo posadi Luke Šangulina na brodu Panjić iz JK Briva, a treći je tim Ante Botice s brodom Mataran 24 iz JK Trogir.

Rezultati

labud melges2

proglašenje

Nakon devet godina pao je rekord Mrdujske, pa sada vrijeme jedrenja za zadane 22 nautičke milje od Splita do Mrduje i nazad,  iznosi dva sata, jednu minutu i 45 sekundi.

Najbrži brod ovog 91. izdanja najstarije i najmasovnije hrvatske regate krstaša bila je jedrilica "Maxi Jena", kormilara Miloša Radonjića iz Jedriličarskoga kluba "Lahor" iz crnogorskog Kotora. 

186 posada s više od dvije tisuće jedriličara, zajedrilo je po jakom jugu na znak starta kojeg su oglasili  Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Zorana Milanovića pokrovitelja Mrdujske regate i gradonačelnik Ivica Puljak.

Do cilja u Split stiglo ih je 121.

Čestitamo pobjedniku ali i svima koji su sudjelovali i, naravno, vidimo se dogodine.

 

o 23509952 1024

23510123

23510122

o 23509651 1280

Rezultati:

Ukupno

Skupine

420 Portoroz 2022

U organizaciji JK Pirat ovog je vikenda  jedrena regata Portorož Cup 2022.

U klasi 420 sudjelovale su naše dvije posade Ljubičić/Domazet i Jurić/Plečaš.

Nadmetalo se 10 posada iz Slovenije, Hrvatske i Italije a naše su se posade smjestile u zlatnoj sredini, odnosno na petom i šestom mjestu.

Prvi dan se jedrilo po vjetru od oko 15 čvorova koji je dosta mijenjao smjer dok je drugog dana bio dosta slabiji (oko 6 čvorova).

Trener Vanja Mijić zadovoljan je rezultatima kao i samom regatom koja je odličan trening i iskustvo našim posadama.

Rezultati

start 1 dan

Prvog dana Male Mrduje odjedrena su tri plova.

Sutra će prvi signal upozorenja biti u 11:55 h.

Rezultati prvog dana.

WhatsApp Image 2022 09 18 at 14.29.44

Odjedrena je i druga etapa Labud Classic regate. Kao da je režirano, u Split prvo dolazi ponovo Nemir V (Branko Širola) razreda Vintage dok nakon njega ciljnu liniju prolazi Mare (Duško Mrduljaš) razreda Classic.

Ove dvije jedrilice ujedno su i ukupni pobjednici svojih razreda.

Nemir V je u oba plova u cilj došao prvi pa se u njegovu ukupnu pobjedu nije ni dvojilo . Kod klasičara pak u Bobovišće je prva stigla jedrilica Zora kormilara Luke Rakića ali je druga etapa odredila pobjednika. Jedrilica Mare je tako pobjednik u ukupno jedrenom vremenu, Jaran (Marko Bakašun) je drugi sa 0:02:07 zaostatka od Mare a treća je Zora sa 0:02:13.

Najvažnije je da su svi uživali i obećali svoj dolazak i na 25. izdanje Labud Classic regate.

Rezultati

Posjet gradoačelniku

Uoči naše i vaše Mrdujske regate gradonačelnik Ivica Puljak, njegov zamjenik Antonio Kuzmanić te voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić danas su se susreli s predsjednikom  Žarkom Deškovićem i direktorom Mrdujske regate Damirom Skelinom. Grad Split cijeni vrijednosti koje naš klub njeguje od svog osnutka i pružiti će potporu na sve načine u njegovanju tradicije.

https://www.split.hr/clanak/uoci-murdujske-regate-i-mjeseca-jedrenja-susreli-se-celnici-grada-i-jk-labud

 

 

243132139 2367587976711039 3932869313899713191 n

Na Cresu je održano Prvenstvo Hrvatske u optimistima do 12 godina. Vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni najmlađoj floti. Prvo kiša a potom slab vjetar dozvolili su svega dva regularna plova. U konkurenciji 100 dječaka i djevojčica najbolje se plasirao David Palinić koji je završio na 8. mjestu.
Marin Orlov je 35, Ivan Kokić 64. a Teo Lolić 75. Teu je ovo bilo vatreno krštenje - prvo prvenstvo.

Nakon ovog prvenstva optimistima slijedi naša regata MRDUJA OPTIMIST KUP - IN MEMORIAM BORIS VUJNOVIĆ koju je Vijeće za natjecanje uvrstilo u kvalifikacijsku regatu za regiju JUG.

Rezultati

melges bambi

Vikend je bio rezerviran i za Melges 24 klasu. Odjedren je MORNAR CRO Melges24 Cup na kojem je sudjelovalo 16 posada. Pobjednik je jedrilica Universitas Nova za čijim kormilom je Ivan Kljaković Gašpić Bambi. Labud je imao još tri posade i to Point One, kormilar Karlo Kuret (5), Iggy vlasnika Zlatka Vodanovića (13) i Joyrunner Borisa Tomića (14). U posadama je bilo još naših članova koji rado jedre u ovoj atraktivnoj klasi. Za nešto više od tri tjedna, od 30.09. do 02.10. naš će klub također biti domaćin klasi Melges24 kada će se jedriti LABUD CRO Melges 24 Cup.

 

PH optimist 2022

Sjajan vikend je za nama.

Imamo novog PRVAKA na Prvenstvu Hrvatske u klasi optimist.

To je Bepo Duplančić!

JK Labud na Prvenstvu je imao 10 predstavnika. U zlatnoj skupini Roko je završio 11, Josip 35, David Palinić 58. U srebrenoj skupini jedrili su Kokić (13), Orlov (39), Tešanović (58), Lolić (61), Bilać (70) i Duvnjak (72)

Josipu Tafri i Roku Čepić Zokiću ovo je ujedno bilo posljenje jedrenje u klasi optimist. Oni su naime već prešli u klasu Ilca no želja im je bila odjedriti Prvenstvo za svoj klub i uz svog kolegu Bepa. Josipu i Roku želimo jednako uspjeha u novoj klasi.

Za kraj nas je već spomenuta trojka Josip Tafra, Bepo Duplančić i Roko Čepić Zokić počastila još jednom titulom osvojivši Kup Hrvatske u klasi optimist za 2021/22.

Čestitamo još jednom nagrađenima i treneru Vedranu Mandiću.

Rezultati PH 2022