• Kalenda regata 2023

trio opatija 2023

U Opatiji se ovog vikenda jedrilo 50. izdanje Cupa Opatije. Na žalost zbog nedovoljno prijavljenih Ilca 7 disciplina je otkazana dok je u Ilca 6 jedrilo 22 a u Ilca 4 51 natjecatelj.
Naš sailing team ovog je puta predstavljala ekipa Ilca 4. U tri dana odjedrena su 4 plova. Prvog dana regate, u petak nije bilo jedrenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.
Drugog dana održana su 3 jedrenja po tramontani koja je puhala od 15 do 22 čvora a posljednjeg dana regate, u nedjelju je održano još jedno jedrenje po tramontani do 15 čvorova nakon ćega je vjetar oslabio i flota se vratila na kopno. Za razliku od topline koja je dugo vladala ove godine, Cup Opatije obilježila je prava hladnoća.
Josip Tafra se kući vraća kao najbolji (prvo mjesto), Marin Ljubičić je 10. a Roko čepić Zokić 17.

winter

JK Split četi je dana bio domaćin "Split Quantum Winter regati" na kojoj su se natjecala 132 optimista iz 8 zemalja. Bepo Duplančić je u zlatnoj skupini završio na oetom mjestu. Teo Lolić, koji je također jedrio u zlatnoj skupini, je 53.
U srebrnoj skupini jedrili su Marin Orlov (74), Ivan Kokić (96), Toma Duvnjak (97) , Toni Bilać (107) i Filip Simonelli (121).

WhatsApp Slika 2023 10 23 u 21.04.02 658cd8f4 cadiz1
Za naše jedriličare je završeno IQ Foil youth & junior world championship koje se od 20 do 28. održava u Španjolskoj (Cadizu).
Ian Anić prvenstvo je završio na 26. mjestu, Nikola Bilić je 96. a Mateo Uvodić 137. Sutra je na programu prvenstva posljednji dan kada se jedri medal race.
Više detalja čuti ćemo po povratku ekipe a do tada im želimo sretan povratak kući.

 mastelic SP u21 Ilca 6

Proteklog je tjedna Tanger (Marocco) bio domaćin Svjetskom prvenstvu U 21 za klase Ilca 6 i Ilca 7.

U ženskoj je konkurenciji nastupilo 66 natjecateljki iz 26 zemalja. Petra Mastelić završila je na sjajnom 20. mjestu pri čemu je ujedno i najbolje plasirana hrvatica.
U muškoj konkurenciji nastupilo ih je 115 iz 32 zemlje svijeta a Antun Tomašević svoj plasman je upisao u zlatnoj sredini (66. mjesto).
Petri, Antunu i treneru Vedranu Mandiću želimo sretan povratak kući.
 

WhatsApp Slika 2023 10 21 u 17.25.52 33263afc

U Cadizu je započelo 2023 iQFOiL YOUTH & JUNIOR WORLD CHAMPIONSHIPS na kojem će sudjelovati Ian Anić, Nikola Bilić i Mateo Uvodić. Do ponedjeljka traju registracije i testna regata te svečano otvaranje a s početkom tjedna započinju i jedrenja u konkurenciji 141 jedriličara iz 28 zemalja svijeta. Našem timu želimo puno sreće!!!

mrduja 2023 iz zraka

Pratite nas na Fb stranici Mrduje

Fugu regata Bura makarska 2023

Dok smo mi organizirali regatu optimista u Makarskoj se održavala već tradicionalna regata krstaša Regate hrvatskih mornara Postire - Makarska Bolje rećeno odjedrili su je probrani, najhrabriji ili najsretniji, što god. Iz naše je lučice put Makarske isplovila samo jedrilica Fugu, dr.Damira Kraljevića, koji se jutros javio sa izviješćem:

Potaracala nas nevera sa tramontanom do 37 čvorova!! Na žalost, bilo je iskidanih jedara , pad jarbola, pomoćni cilj u Povljima prošlo je 5 brodova, do konačnog cilja u Makarskoj stigla samo 3 broda. Ponosam sam što sam  jedan od spomenuta tri bio ja i moja posada koji smo ukupno regatu završili treći, odnosno prvi u svojoj grupi.
Startalo je samo 7 jedrilica, Stradivariji iz Dubrovnika koja je stigla u Makarsku se pokvarila elektronika pa nisu ni stigli u Postire, kao ni 8 ostalih jedrilica koje su bile preliminarno prijavljene za sudjelovanje, ali su kormilari sigurno procijenili da vremenski uvjeti nisu obećavajući pa su ostali u svojim matičnim lukama. Možda i pametnije! Jer bilo bi svega koliko je nevera bila iznenadna i snažna.
Čestitamo posadi jedrilice Fugu!

30

Podjelom nagrada završena je naša Mala Mrduja.

Pehare su osvojili:
Djevojčice do 12 godina
? Vita Marinović JK SPLIT
? ANDREA BRALIĆ JK USKOK
? Teresa Emma Pouchly JK SPLIT
Djevojčice ukupno
? Tanja Ozretić JK Mornar
? Nina Marušić JK SPLIT
? Valentina Jelić JK Mornar
Dječaci do 12 godina
? Teo Lolić JK Labud
? Marko Pezelj JK Mornar
? David Palinić JK SPLIT
Dječaci ukupno
? Bepo Duplančić JK Labud
? Zoran Jakić JK SPLIT
? Marin Stefanovski JK Mornar
?Ukupni pobjednik regate je Bepo Duplančić JK Labud
Najbolji klub je JK Split, drugi je JK Mornar dok je treći JK Labud.
Sretni dobitnik jedra One Sails s kojim će jedriti na budućim regatama je Mihael Jakić JK Split.
Zahvaljujemo svim učesnicima Male Mrduje kao i sponzorima Bauhaus Hrvatska i One Sails koji nas prate već dugi niz godina. Cijenimo i pomoć svih donatora i medijskih promotora i vjerujemo da ćemo i iduće godine biti zajedno dionici ove regate.
38

PROGLAŠENJE povjednika i podjela nagrada One sails u 16:00 sati.

Protestno vrijeme 24.09.2023.  15:30

 

23.09.2023. Obavijest br 1
Signal upozorenja u nedjelju 24.09.2023. istaknut će se u 10.55h
RO, Dominik Perković
 

 

Protestno vrijeme 22.09.2023.  16:25

16:30 Saslušanje između jedrilica 1224 i 1214.

 

mare web

Jedrilica Mare najbrža je na ovogodišnjem Labud Classic izdanju.
Duško Mrduljaš za kormilom Mare odjedrio je rutu od Splita do Bobovišća i natrag za 5:46:30.
U obje etape druga je ciljnu liniju presjekla jedrilica Nemir V, kormilara Branka Širole sa ukupnim jedrenim vremenom 5:53:45.
Ove dvije spomenute ujedno su i ukupni pobjednici razreda Classic odnosno Vintage.
Zadovoljan sam ovogodišnjom regatom, vrijeme je bilo super, flota također. Jedino mi je malo žao manjka drvenih jedrilica ali neke ove godine nisu nastupale iz opravdanih razloga pa se nadam da će nas iduće godine ipak biti u većem broju. Hvala svim sudionicima i vidimo se za dva tjedna na našoj slijedećoj regati krstaša, iz ciklusa Splitskog festivala jedrenja, 92.Mrduji, rekao nam je direktor Labud Classic regate Marko Bakašun.

Rezultati