Žarko Dešković, direktor splitskog ureda IGH u Splitu nasljeđe vezano za Mrduju dobio je od svoga djeda Žarka, svog oca Pjera,  a godine provedene na pontonu Labuda višestruko je iskoristio upravo – splitski trofejni klub. Baš kao i mnogi članovi uprave, članovi kluba, prijatelji, treneri ili natjecatelji pomagao je Labudu, a naročito posljednjih 10 godina kada je popularna Mrdujska regata doživjela svoj najveći uspon kao jedan od brendova splitskih labudaša, i naravno Splita. Uz sve ostale, Žarko je uz Marija Stipinovića i Damira Skelina bio osovina organizacije „Mrduje“.

-         Kaže Mario jedne godine, a to je bilo na početku novog milenijuma, zašto mi ne bi bili kao trščanska Barcolana ? Hajdmo dignuti razinu ove naše povijesne Mrduje. I jedne godine na skijanju  upoznam medijskog i marketinškog stručnjaka Damira Skelina. Radili smo, ni manje ni više nego svi ostali, ali sa malo više „zapovjedne odgovornosti“. I uspjeli smo !

327 brodova na startu u našem mandatu rekord je na koji smo ponosni.

Kao predsjednik organizacijskog odbora Žarko je svaki put položio ispit. Mario Stipinović je kao direktor regate i klupski volonter rješavao tehničke stvari, Skelin Mrduju učinio jakim brandom, naravno uz neizbježan doprinos svih labudaša.

-         Nakon deset godina, od 70. do 80. Mrduje mogu reći da smo doastigli jednu zahtjevnu razinu. Kriza je učinila svoje, moramo se sad malo strpiti da opet zadovoljimo nivo koji smo zacrtali. Najvažnije je da smo prepoznati, da fešta dobre volje i jedrenja potraje.

Žarka smo ostavili u uredu IGH da radi svoj svakodnevni posao, a ionako se vidimo 06. listopada na startu ispred gradske luke. Najmasovnija fešta pod jedrima bliži se u svom 81. izdanju.