thumb_80_Mrduja67-Velik broj fotografija koje nam pristižu još je jedan dokaz koliko ova regata znači profesionalcima i amaterima.

Trenutno na našem webu možete pogledati foto galeriju kluba dok ćemo narednih dana pažljivo selektirati ostatak fotografija.

 

nova_tv_logoNakon jučerašnje reportaže u magazinu EXKLUZIV RTL TELEVIZIJE, prema najavama NOVA TV će emitirati i svoje viđenje ovogodišnje 80.JUBILARNE MRDUJSKE REGATE i to danas ( utorak) u IN MAGAZINU u 17.15 sati odmah nakon Vijesti NOVE TV.  Ujedno je pristigla informacija i iz HRT-a kako će reportaža s Mrdujske regate biti emitirana i u sportskoj emisiji OLIMP , u nedjelju 2.listopada na 2. PROGRAMU HRT-a. Labudove regate idu dalje jer danas u 18 sati na TV DALMACIJI već gostuje Toni Mlikota direktor Viške regate koji će nas polako uvesti u detalje oko priprema za ovogodišnju Višku....
Sve u svemu, veliko hvala svim TELEVIZIJAMA koje tako detaljno prate naše regate.
mrduja_2011_bila_Kada sam i ove godine imenovan za Predsjednika Regatnog Odbora Mrdujske regate odmah sam znao kako će to biti još jedan težak i zahtjevan posao koordinacije mnogo ljudi, entuzijasta, volontera, koji su odgovorni prema minimalno 2.000 kritičara koji će jedriti na preko 200 krstaša.
Posljednjih dana prije regate najviše sam bio koncentriran na vremensku prognozu i makar nije jedriličarski, priželjkivao sam, kako se svakodnevno povećavao broj prijavljenih jedrilica, da tako i ''Aladin'' bude sve svjetliji.
Par dana prije jubilarne 80. Mrdujske regate, organizacijski zahtjevi su bili sve veći i veći, a razna pitanja koja zahtijevaju konkretne odgovore sve učestalija. Konačno, dva dana prije početka, sve je bilo spremno, osim što se čekao završetak ACI CUP-a kako bi i oprema koju smo posudili ACI-ju za organizaciju bila nama na raspolaganju.

Anadora - Mate Arapov,  14:16

Barba Branko - Filip Zoričić, 14:20

Black Mystery - Saša Keković, 14:25

Angello Rosso 14:26
Paikea  14:28
Aligator 2  14:32
Lero  14:33
Wild Joe  14:36
Shining  14:39
Croatel One  14:45
Gringo 2  14:46

 

 

U vratima je jedriličare 80. Mrdujske regate dočekala bonaca te se u čekanju najavljenog vjetra  trebalo odlučiti da li ići pod otok Šoltu ili pod Brač. Današnji favoriti Shining Umago i Wild Joe izabrali su Šoltu dok su dvije jedrilice "manjeg" razreda, skupine 0, Anadora i Barba Branko izabrale Brač. Vjetar je stigao prije  na lijevu stranu i Anadori do Mrduje treba svega 10-tak minuta. Drugi će Mrduju okrenuti Barba Branko.

Split, 24. rujna 2011. - započela je još jedne fešta pod jedrima pred Splitom. Točno u 11 sati raketom s broda Pojišan, Lučke kapetanije dat je znak za start 80. jubilarne Mrdujske regate. Više od milje duga startna linija, protegla se od ulaza u Splitsku luku pa sve do Sustipana. Dobre atmosfere na platou Labuda nije nedostajalo ni u jutarnjim satima pred start. Na stotine znatiželjnih pogleda došlo je ispratiti 245 jedrilica u utrci prema otočiću Mrduji između Brača i Šolte, i nazad sve u dužini 22 nautičke milje. Mnoge jedrilice s područja srednje dalmatinskih otoka, Šibenika i Zadra doplovile su direktno na start, a da još malo podignu startnu atmosferu bile su zadužene mažoretkinje Grada Splita i Gradska glazba Zvonimir Solin. Ove godine se nećemo moći radovati obaranju rekorda Mrduje, jer su sinoptičari najavili miran i lijep dan, a tijekom dana slab do umjeren maestral, što ne bi trebalo smetati zaljubljenicima u more i jedrenje koji će veći dio dana provesti u dobrome društvu.Svi koji start regate žele pratiti putem malih ekrana, moći će to učiniti putem Bnet-ova INFO KANALA SPLIT kao i na linku mmsh://83.139.122.83:8081 za koji je potrebno imati VLC program. (Početak prijenosa starta regate je od 10: 30 do 11:15, a prijenos ulaska u cilj nakon 14 sati).

thumb_mrduja_2011_bila_

Svaki život koji broji 80 godina mora biti pun uspomena. Bile one bure ili bonace, oluje ili smiraji ostaju zapamćene za vječnost. Tako je i Mrduja ispisala pregršt priča u životima mnogih generacija postavši kult ovog kluba, grada pa i mnogo više.

Nemoguće je u malo vremena ili stranica opisati život ove regate.

Tekst koji je objavljen u ovogodišnjoj brošuri tek je podsjetnik za one koji su jedrili i poticaj onima koji će ove subote po prvi put osjetiti čar Mrduje.

 

80.Mrduja

thumb_prtr_baba_jakovNeno Mikulić, autor prošlogodišnjeg „Brke na Mrduji“ i ove je godine gost našeg kluba.
U kratkom periodu do Mrduje ovaj splitski autor danas je izložio svoje radove koji su već lani zaintrigirali mnoge posjetitelje.
Neno je prošle godine jedrio Mrduju na jedrilici „Polet“ Žarka Deškovića. U čijem će društvu biti ove subote u 11,00 sati nismo uspjeli saznati.


thumb_ruta_mrdujePoznat je model sata Montblanc, draguljarnice B-Vama koji će pripasti skiperu ukoliko obori rekord Mrduje. Riječ je o modelu… luksuznom ručnom satu vrijednom 25.000 kuna. Jubilarna 80. regata je prvi put iznjedrila ovu nagradu,a skiperima preostaje samo oboriti rekord Mrduje koji iznosi dva sata i 16 minuta. Sretno!
thumb_shining_umagothumb_aligator_2Višestruki pobjednik Shining Umago te prošlogodišnji pobjednik Aligator 2 glavni su favoriti ovogodišnje jubilarne 80. Mrduje, najstarije regate na Mediteranu. Hoće li pobijediti veća želja, spretnost i požrtvovnost te tko će odnijeti pehar kući, ostaje nam vidjeti u subotu u 11 sati kada je očekivani start regate.