Mrduja Mate 2016

Mate Arapov za kormilom broda "Fatamorgana 2" pobjednik je 85. izdanja najmasovnije i najstarije regate na Jadranu - naše Mrdujske regate!

Mati je trebalo četiri sata da projedri zadanu rutu u dužini 22 nautičke milje. Time je Arapov, koji je i lani pobijedio na Mrduji ali u kokpitu broda "Anadora", opet uzeo naslov najbržega i to među flotom od 185 brodova, sa oko dvije tisuće jedriličara.
Taktika strpljivosti i izbor jedrenja podno Brača, donijela je plod! Čak sat vremena smo bili brži i od maxi jurilica – zadovoljan je Arapov, kao i njegova posada na brodu dugom 9,98 metara, koji je iza sebe ostavio maxi krstaša "Shining Umago maxi", dugog 22,25 metra, sa skiperom Željkom Perovićem iz kluba Fiandara 1975.

Istrijani su u našem klubu Mrduju slavili 2014. godine, Mate lani i opet sad, pa su stari znalci sa regatnog polja. A ove godine je slab levant, pa malo čvorova maestrala, očito više pogodovao manjoj jedrilici, nego jurečoj grdosiji.

Start ovog 85. izdanja naše Mrdujske regate dao je lučki kapetan Davor Vidan, kojem se i ovim putem zahvaljujemo.

Danas je uistinu trebalo imati i sreće i strpljenja na čemu zahvaljujemo svim sudionicima u želji da se u još većem broju vidimo i dogodine na 86.Mrdujskoj regati.
Rezultati
Rezultati po skupinama

Foto galerija Regata
Foto glaerija Proglašenje

AT Mrduja

Danas je iz tiska izišlo novo izdanje besplatne novine Adriatic Times koja se tiska za turiste i dostupna je na aerodromima, kolodvorima, te svim turističkim uredima.
Mrdujska regata pronašla je svoj prostor u njemu.

Naslovna web

Provjeravaju se zadnje stvari na brodovima, na jedrilicama uštimavaju jedra, konopi,.. sve kako bi se spremno dočekao start ovogodišnjeg 85. izdanja Mrdujske regate. Start je već tradicionalno u 11 sati ispred Sustipana. Danas su u klubu započele i prijave jer mnogima je uistinu zadovoljstvo je biti sudionik, biti dio mozaika i priče stare 85 godine. Sutra su prijave od 10 do 13 i od 16 do 20 dok je u petak ured otvoren cijeli dan od 09 do 20. Svečano proglašenje za vjerne laureate kao i za one najuspješnije - najbrže na moru, zakazano je u subotu, u 20.30 sati. Nakon tog „službenog“ dijela Mrduje, slijedi i zabavni! Osim nastupa Plesnog kluba Lambada, bit će upriličena i modna revija gdje će na modnoj pisti uz manekenke, prošetati i – sportašice.

Naslovna web

24. rujna u 11 sati, start jubilarne 85.MRDUJSKE REGATE najstarije i najveće hrvatske regate krstaša

I OVE GODINE POD VISOKIM POKROVITELJSTVOM PREDSJEDNICE RH, gđe. KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

Biti dio Mrdujske regate u bilo kojem obliku, znači biti blizak Splitu, Dalmaciji, Jadranu, Mediteranu, te pokazati svoju senzibiliziranost za strasti ljudi koji tu žive, za njihove svetinje i temelje njihove tradicije.

Preko 200 jedara i više od 1500 sudionika, zaljubljenika u more, svake godine krajem rujna oživi duh najstarije regate na Mediteranu i najveće i najstarije regate u Hrvatskoj.

Vjerujemo da će tako biti i ove subote kada će se točno u 11:00 sati oglasiti start 85. Mrdujske regate.

Predsjednica RH, gđa Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim pokroviteljstvom je organizirana i ovogodišnja Mrduja pohvalila je tradiciju koju naš klub njeguje te svima zaželjela uspjeh.

Na sljedećem linku možete pronaći oglas Mrdujske regate 2016.
OGLAS