Mrduja Mate 2016

Mate Arapov za kormilom broda "Fatamorgana 2" pobjednik je 85. izdanja najmasovnije i najstarije regate na Jadranu - naše Mrdujske regate!

Mati je trebalo četiri sata da projedri zadanu rutu u dužini 22 nautičke milje. Time je Arapov, koji je i lani pobijedio na Mrduji ali u kokpitu broda "Anadora", opet uzeo naslov najbržega i to među flotom od 185 brodova, sa oko dvije tisuće jedriličara.
Taktika strpljivosti i izbor jedrenja podno Brača, donijela je plod! Čak sat vremena smo bili brži i od maxi jurilica – zadovoljan je Arapov, kao i njegova posada na brodu dugom 9,98 metara, koji je iza sebe ostavio maxi krstaša "Shining Umago maxi", dugog 22,25 metra, sa skiperom Željkom Perovićem iz kluba Fiandara 1975.

Istrijani su u našem klubu Mrduju slavili 2014. godine, Mate lani i opet sad, pa su stari znalci sa regatnog polja. A ove godine je slab levant, pa malo čvorova maestrala, očito više pogodovao manjoj jedrilici, nego jurečoj grdosiji.

Start ovog 85. izdanja naše Mrdujske regate dao je lučki kapetan Davor Vidan, kojem se i ovim putem zahvaljujemo.

Danas je uistinu trebalo imati i sreće i strpljenja na čemu zahvaljujemo svim sudionicima u želji da se u još većem broju vidimo i dogodine na 86.Mrdujskoj regati.
Rezultati
Rezultati po skupinama

Foto galerija Regata
Foto glaerija Proglašenje