U suradnji sa klasom Melges 24, petak, dan prije tradicionalne “Mrduje“ rezerviran je za posebno kreiranu rutu u Bračkom kanalu.
Stanovnici Splita, Stobreča i Podstrane, te njihovi gosti moći će uživati u vještini posada i ljepoti jedrenja u jedrilicama MEGLES 24.
U želji da promoviramo nove atraktivne trendove u jedrenju koji imaju sve više poklonika, ove će se posade kako smo već naveli natjecati kako u petak, tako i na samoj 90.Mrduji u subotu u posebnoj skupini, a jedriti će po HJS pravilima za tu klasu.

Za ovu je priliku objavljen i poseban Oglas Mrduja Melges .

S vraćanjem „šušura“ druženja, pisme i spize na plato Labuda, vraćaju se i prigodne majice kao poklon svakom skiperu koji prijavi sudjelovanje na 90.Mrdujskoj regati. I ne samo to, od ove godine kreirano je više vrsta majica 90.Mrduje. Tako da će iznimno za ovogodišnju 90. Mrdujsku regatu osim jedne majice koja im pripada po zaključenoj prijavi, svi oni skiperi koji prijavu i uplatu kotizacije obave zaključno sa 20.rujnom 2021., na poklon dobiti još jednu ali u drugoj boji, kako bi imali komplet za uspomenu na ovu 90.Mrduju.

plavazelena
Ovogodišnja jubilarna "90.Mrdujska regata" najavljuje se i kao Festival jedrenja u Splitu. 90.Mrduja će se kao i do sada jedriti za sve nagrade, te uz sva pravila koja su vrijedila i do sada ( start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana), dok će neke skupine imat će cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila.
Prijave se već sada mogu vršiti on-line putem http://www.jklabud.hr/mrdujska-regata . Start za sve sudionike 90. Mrdujske regate - Festivala jedrenja u Splitu je 02.listopada 2021. u 11 sati , rezervni dan je nedjelja, 03.listopada 2021

 mrduja web1

Otočić Mrduja krasi Splitska vrata, uživajući u ulozi spajanja, a ne razdvajanja dvaju Splitu najbližih otoka, ali i svih ljudi kojima regatni ugođaji ostaju u najljepšem sjećanju. Od listopada davne 1927. godine, po uzoru na čuveni America's Cup koji se u početku jedrio oko otoka Wihgta, labudaški oci na inicijativu konta Tona Pavlovića usmjerili su po prvi put pramce svojih sedam jedrilica ka Mrduji...

(Korištena fotografija iz knjige u pripremi "Biblioteke hrvatskog jedrenja")