thumb mrduja zahvalaProšle smo subote, 06.10.2013., odjedrili  82. Izdanje najstarije regate na Hrvatskom dijelu Jadrana. Ostati će zapamćena kao „brza“ regata u kojoj je Marina Kaštela sa kormilarom Josipom Berket postavila novi rekord.
Tek što je regata završila i kada smo željeli osvrnuti se malo na taj protekli tjedan došao je ponedjeljak, dan kada nam je Tina Mihelić unila beskrajno plavetnilo sreće osvajanjem  svjetskog zlata.
I naravno, Mrduja, kako doliči staroj dami, ustupila je mjesto mladoj Tini i našem veselju.

No, sada kada je euforija pomalo utihnula, pred još jednu veliku regatu koju organizira naš klub, 69.Višku, dužni smo vratiti se Mrduji. 

Mrduja poloCiljnu liniju u Splitu presjeklo je 165 jedrilica a pomoćni cilj kod Mrduje 172 jedrilice. 82 Mrdujska regata će ostati zapamćena kao najbrža regata, čak i zadnja jedrilica Barbara dovršila je regatu više od dva sata prije isteka ograničenog vremena. Najstariji sudionik regate sa punih 88 godina je Boris Kačić na brodu Larus , JK Labud. Najmlađa posada je nastupila na jedrilici Gaston iz JK Split, kormilarka Anđela De Micheli Vitturi, sa prosjekom godina posade od 19,25. Nagradu za najstariju posadu zaslužila je ekipa na brodu Papilon, JK Labud, sa kormilarom Pavao Bonačić , prosjek godina 70,25.

Rezultati         Rezultati po skupinama

82 Mrduja -  Marina KaštelaMarina Kaštela sa kormilarom Josip Berket za 2:09:51 odjedrila je rutu od Splita do Mrduje i natrag. Ovo je ujedno i rekord regate koji je od 2008. držao Maxi Shining Umago sa 2:16:20. Prijelazni pehar pobjedniku uručio je gradonačelnik Ivo Baldasar pred svojim uredom - Banovinom.
Očekujemo fotografije.

 

MRSUJA 2013 STARTTočno u 11 sati gradonačelnik grada Splita gosp. Ivo Baldasar oglasio je start 82.Mrdujske regate.

201 natjecatelj krenuo je put Mrduje.
Već se znaju i favoriti a to su Anadora, Marina Kaštela, Black Mistery, Ola i Bare V.

Mrduja polo Još malo, u satima se broji do sutrašnjeg starta 82. izdanja najmasovnije i najstarije regate krstaša na ovoj strani Jadrana - one neizbježne i svima zanimljive Mrdujske regate koja je već odavno prerasla sportski okvir, postavši manifestacija koja se rijetko preskače. A kako već i tradicija nalaže - subotnji start u 11 sati označit će splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji će i kormilaru te posadi na najbržem brodu u onom jedrenom vremenu i pokal uručiti i to odmah nakon prolaska kroz cilj ispred labudove đige.
 

thumb vespa za webPolako ulazimo u završnicu 82.Mrdujske rgate. Prijave teku uobičajenim ritmom. Trenutno se prijavljuju jedriličari iz Splita a sutra nam dolaze i natjecatelji drugih Jadranskih gradova koji cijene vrijednost Mrdujske regate zbog koje prelaze milje i milje do Splita.
U klub je već doplovila Vespa, poklon tvrtke Piaggio Hrvatska, koja će se i ove godine izvlačenjem lutrije po srići na proglašenju pobjednika uručiti sretnom sudioniku.

Mrduja poloU programu proglašenja i ove će se godine dodijeliti nagrade svima koji su vjerni Mrduji. Među njima će biti Igor Petrović, član JK Zenta, koji je treći kormilar sa prikupljenih 25 godina. On će se sa Mrdujom ove godine vezati zlatnim prstenom. 
Do sada su zlatni prsten Mrduje primili Franjo Škarpa i Branko Širola, oba iz matičnog kluba Labud.
Stoga nam je posebna čast čestitati drgom prijatelju Igoru na zasluženoj nagradi koju je osvojio jedreći na svom Orionu rutu od Splita do Mrduje i natrag.

Mrduja poloPoštovani članovi kluba, prijatelji jedrenja. Kao uvertira u sve ono što nam Mrduja nosi biti će predavanje našeg člana Čede Perića na temu izrade sportske jedrilice.
Predavanje će se održati u četvrtak 03.10.2013. u 18 sati u prostorijama kluba.
Prilika je to da ugodno provedete popodne u predavanju nakon kojeg čete sigurno izići obogačani.
Odvojite vrijeme i posjetite predavanje. Iza njega stoji jedno vrijedno djelo kojeg možete pogledati i "opipati" upravo u klubu.
To je prilika i da dovršite svoju prijavu za Mrduju.
Zato odvojite vrijeme i dođite u JK Labud u četvrtak , 03.10.2013. u 18 sati.