Mrduja polo 

Ove godine proslavili smo ulazak naše zemlje u Europsku Uniju, 28. članica te velike zajednice. 
Uskoro ćemo odjedriti 82. Mrduju koja je odavno jedna velika unija.
 


Kako pristojnost i  običaj nalaže organizator regate treba se obratiti jedriličarima i najaviti svoju regatu. To naravno činimo već dugi niz godina i uobičajeno započnemo kako je pred nama  još jedno izdanje najstarije regate na Hrvatskom dijelu Jadrana.Uz to Mrduja drži epitet „naj“ u još jednoj kategoriji a to je masovnost. 

To što Mrdujska regata pred svojim imenom slaže zavidne brojke zasluga je nas kao organizatora koji ovu regatu volimo, koji je baštinimo od naših djedova i pradjedova, što je osjećamo  kao neizmjerno dragu obavezu da ona živi i dalje i poslije nas u nekim novim generacijama koje će je voljeti isto toliko koliko mi danas.

No ovaj drugi epitet, koji je čini još osobnijom,  zasluga je ne samo nas već i svih onih koji su zavoljeli Mrduju  i danas je osjećaju jednako svojom koliko i mi sami. Dolaze jedrilice iz raznih dijelova Jadranskog mora i iz raznih pobuda. Neki zbog rekorda i pobjede, drugi pak zbog priče koju su čuli od prijatelja. Za mnoge je Mrduja postala ovisnost, začuđujuće ali istinito, pozitivna ovisnost, da budu djelićem nedovršene priče. Potvrda tome popis je učesnika Mrdujske regate koji svake godine objavljujemo u njenog brošuri.

Ove godine proslavili smo ulazak naše zemlje u Europsku Uniju, 28. članica te velike zajednice. 
Mrduja se također kiti tim brojkama samo u obrnutom slijedu. Slavimo 82. Mrduju koja je isto tako već odavno jedna velika unija, jedriličara raznih generacija,  jedrilica raznih svojstava, sudionika raznih profesija ali svi s istim afinitetom. Jedriti 22 NM od Splita do Mrduje i natrag. 

Bit će zato dovoljna još samo jedna rečenica:

05.LISTOPAD 2013., SPLITSKA LUKA, 11 sati.