thumb MRSUJA 2013 STARTPriču o Mrdujskoj regati teško je započeti bez podsjećanja da je ona najmasovnija i najstarija regata na hrvatskom dijelu Jadrana.

Unatoč zavidnom broju godina, kojoj je ovogodišnji prefiks uz ime brojka 83., ona svake godine iznova privlači brojne sudionike. Gotovo da je svake godine jedara sve više, brodovi su sve veći, brži, jači… A opet, s druge strane, oni tradicionalni kojima je odlazak na Mrdujsku regatu već postala neka vrsta obiteljske obaveze, njeguju jednu drugu priču o bezvremenskoj Mrduji, po mnogima najvećeg društvenog događaja u Dalmaciji, koji usprkos svemu treba opstati.
Upravo ta isprepletenost onih koji na Mrduju dolaze iz tradicije i onih kojima je cilj prvi uploviti u splitsku luku čini Mrduju univerzalnom.
Uz jedriličare kroz dugi niz godina Mrduja se vezala za medije, sportaše, glumce, umjetnike, glazbenike.
Mrduja ima svoju pjesmu i svoj glazbeni tv spot zahvaljujući Gego, Maxu i cijelom Picigin bandu.
Ona je oslikana na mnogim platnima i drugim umjetničkim tehnikama koji krase domove diljem svijeta. Brojni profesionalci ali i učenici foto škola zabilježili su je svojim objektivima.
U nekoliko svojih izdanja Mrduja je pokazala i humanost na djelu pomažući  Udruzi za inkluziju Lastavice i borbi protiv raka dojke. Bilo je brojnih performansa, izložba, predstava, veselih događanja.

Jednom riječju Mrduja za sve i svi za Mrduju.

27.09.2014. Splitska će se luka još jednom brojnim gostima pokazati u šarenilu koje se događa samo jednom godišnje…
Izvršite on line prijavu i već ste jedan korak bliže Mrduji.