84Mrduja4a

Jedrilica Anadora sa skiperom Matom Arapovom iz JK Labuda, pobjednik je 84. izdanja Mrdujske regate, najstarije i najmasovnije regate krstaša na Jadranu.
Brodu, vlasništvo Marijana Hanžekovića, trebalo je 4:27,30 sati da projedri zadanu rutu od 22 nautičke milje, od startne linije podno splitskog Sustipana pa okret oko otočića Mrduje u Splitskim vratima, između otoka Brača i Šolte, te nazad u Split.
A možemo slobodno reći kako je ovo bilo jedno od najneizvjesnijih regata do sada budući je itekako „šaralo" na regatnom polju, startalo se po slaboj buri, dio flote koji je otišao pod Šoltu „uhvatio" je i maestral, oni drugi pod Brač su upali u bezvjetricu, pa je prvi Mrduju okrenuo brod Full Pelt Ante Antunovića iz JK Splita.
No ta se prednost brzo „istopila", i prvi se punte Brača „dokopao" mali brod Arhimed kormilara Lovre Peovića iz dubrovačkog Orsana. Raz bure ipak su prvi spremni dočekali Anadora i posada maxi jurilice Molo Longo Tuttatrieste skipera Rajka Kujundžića iz riječkog kluba Galeb.
U „tisnoj" utrci do ciljne bove Anadora je ujedrila prva, 37 sekundi ispred Riječana. Treće mjesto se piše brodu Marina Kaštela, skipera Joška Berketa, koji i dalje drže epitet rekordera Mrduje (2013. su postavili najbrže vrijeme od 2:09 sati).
- Taktika je danas odlučila, ali i strpljenje kada smo „zadili" u bonaci. Treća pobjeda Anadore na Mrdujskoj regati itekako raduje, pa samo možemo reći kako smo svi zadovoljni – koncizan je Mate Arapov, kormilar pobjedničke posade u kojoj je jedrio i legendarni rukometaš Petar Metličić.