Dracomerx_-__Wild_Joe_1Dracomerx – Wild Joe ovogodišnji izazivač prošlogodišnjeg pobjednika Mrdujske regate Shining Umaga završio na nepredviđenom popravku nakon havarije koju je doživio na putu sa Sardinije prema Splitu, a  nakon regate Maxi Yachts Rolex Cupa u kojoj je sudjelovao.
Dok prošlogodišnji pobjednik Mrdujske regate i nositelj njenog rekorda maxi krstaš „Shining Umago“  mirno čeka start 79.Mrduje, njegov izazivač  „Dracomerx -  Wild Joe“  za kojeg se smatra da je jedan od najbržih maxi krstaša dužine 60 stopa na svijetu, nalazi se u trci s vremenom nakon  havarije  koju je doživio na putu prema Splitu  u kojoj su mu oštećena oba kormila. Ovaj „morski bolid “jedinstven je po tome što ima kormilo i na prednjem dijelu trupa , stoga se s uzbuđenjem očekivao sraz na moru ova dva impresivna  maxi krstaša.     

Dracomerx_-__Wild_Joe_2Jedrilica „Wild – Joe“  izrađena 2002. godine u Azzura marine brodogradilištu u Australiji,  bila je  pobjednik zadnjeg Admiral Cup-a i  suparnik je koji može ugroziti favoriziranog „Shining Umaga“ na ovogodišnjoj Mrdujskoj regati. 
Nažalost, pitanje je hoće li kormila stići na vrijeme sa servisa iz Mađarske kako bi se ponovno montirala na ovaj morski bolid koji je trenutno „na suhom“ u marini Kaštela.   Plan je da se montaža obavi barem jedan dan prije Mrduje kako bi posada sastavljena od 16 članova uspjela odraditi nekoliko treninga. Nakon Mrdujske regate “ WILD JOE “odlazi na Middle Sea Race regatu  na Maltu.