NAJNOVIJE

Loša vremenska prognoza natjerala je organizatore iz JK Labuda da najstariju i najmasovniju regatu krstaša na Jadranu, legendarnu Mrdujsku regatu, koja je danas trebala imati 79. izdanje, ipak odgode za – nedjelju!

Tako će s početkom u 10 sati flota od trenutno prijavljena 227 brodova, krenuti 26. rujna prema otočiću Mrduji između Brača i Šolte, i nazad sve u dužini 22 nautičke milje.

Naime, jako jugo praćeno kišom obilježilo je subotnji dan pa je regata koja je imala zakazan start u 11 sati, prvo odgođena na podne s mogućim startom u 13 sati.

No kako su organizatore upozorili iz Državnog meteorološkog instituta da je na Marjanu izmjereno 42 čvora vjetra, a Lučka kapetanija zbog sigurnosnih razloga, i posada i jedrilica, preporučila da se ne izlazi na more, odluka o odgodi je morala - pasti.

- No mi i dalje idemo sa programom uobičajenim tijekom Mrdujske regate, jer fešta u Labuda, a pogotovo vezana za našu Mrduju je već uobičajena stvar. Tako primamo prijave sve od 20 sati, pa posade mogu tijekom cijelog dana ispuniti prijavnice za nastup na sutrašnoj utrci.

- Ujedno će se u šatoru na našem platou s početkom u 19 sati održati proglašenje pobjednika 24. ACI Match Race Cupa 2010., nakon toga slijedi dodjela laureatima Mrdujske regate u 19.30 sati, a zatim i vrhunska zabava uz Marijana Bana i njegovih diktatora – doznali smo od Marija Stipinovića, direktora Mrdujske regate. (S.B.)