thumb_mala_mrduja4_022Dan 3 Mrduja Optimist Kupa 2010 je završio s pokušajem izlaska na more. U 11:00 sati RO je pozvao sve jedriličare na more jer su primijećene neke naznake levanta. U nadi da bi mogli odraditi 3 jedrenja danas, požurilo se na more. No nakon 2 sata na moru bez vjetra RO je uvidio da će i danas biti nemoguće dati 3 jedrenja potrebna za valjanost regate te poslao sve jedriličare natrag u luku. Nakon regate održano je još jedno izvlačenje nagrada.

thumb_mala_mrduja3029Vjetra je i danas nedostajalo no nagrada nije. Nakon uvijek popularne manistre koju je za sve sudionike regate pripremio šjor Igor održalo se prvo izvlačenje nagrada po srići. Nagrade je izvlačio Timon Vertuš iz YC Zagreb koji je tu čast "zaradio" s jednim šavom na glavi tijekom posjeta KBC Firule jučer nakon pada u marini. U današnjem izvlačenju trener JK Val-Crkvenica je dobio nagradu MARULIANUS - Škole penjanja, dok je Bruna Ercegovac iz JK Split osvojila jedro ONE SAILS. Nagrade su uručili gospoda Edo Vujnović i Karlo Kuret.

thumb_mala_mrduja_1_008thumb_mala_mrduja_1_010thumb_mala_mrduja_1_011thumb_mala_mrduja_1_017

thumb_mala_mrduja2014thumb_mala_mrduja2015Osvanuo je još jedan predivno sunčan dan u Splitu no nažalost bez vjetra. U isčekivanju vjetra neki sudionici regate vrijeme su proveli promatrajući s platoa start krstaša na Stomorskoj regati. Drugi su gledali u zastavu na jarbolu JK Labuda koja je start odgađala sat za satom. U 15:00 Predsjednik RO Tonči Antunović je objavio da i danas zbog vremenskih uvjeta neće biti jedrenja. Nakon objave biti će podjeljena manistra za sve natjecatelje a nakon toga i izvlačenje nagrada iz bogatog nagradnog fonda.

Sutra je u 10:00 predviđen sastanak RO i trenera a start prvog jedrenja pomaknut je za 11:00.  

>thumb_mala_mrduja_1_007Zbog vremenskih uvjeta za danas su odgođena sva jedrenja. Prvo jedrenje održat će se sutra 02. Listopada 2010. Za sve sudionike regate šjor Igor je pripremio manistru koja će se podjeliti nakon službene objave oko 15:00.