Obavijest br. 1
Izmjena oglasa regate, točka 7. rečenica „u nedjelju 15. listpada 2017. neće se dati signal upozorenja nakon 15:00 sati.“ Zamjenjuje se rečenicom „u nedjelju 15. listpada 2017. neće se dati signal upozorenja nakon 16:00 sati.“
Obavijest br. 2
Izmjena uputa za jedrenje, točka 5.1. Dana 15. listopada 2017. signal upozorenja će biti u 12:00 sati.

Mali video podsjetnik na uspješno odjedrenu regatu Mala Mrduja in Memoriam Boris Vujnović.
Uživajte

Mrduja OPT 20163

Danas nije bilo jedrenja na Mrduja Optimist Kupu in memoriam Boris Vujnović. Nestabilno vrijeme koje se danas zadržavalo u splitskom akvatoriju nije dozvolilo stabilan vjetar, a samim tim i uvjete za održavanje plovova zadnjeg dana regate. Tako su jučerašnji rezultati proglašeni konačnima. Čestitamo najuspješnijima i vidimo se dogodine na novoj Maloj Mrduji.
Rezultati

Graja

Dragi prijatelji,

evo prošla je još jedna Mala Mrduja, regata za najmlađe koja se jedri u spomen na barba Boru Vujnovića, oca Ede i Rubena, voditelja regate koji su i ove godine na svojim leđima iznijeli najveći teret organizacije na način da što više djece sudionika pamte regatu isključivo po dobrome.

Kao predsjednik regatnog odbora, skupa sa svojim timom trudio sam se odlukama da djeca na moru imaju što regularnije natjecanje i što bolje uvjete za jedrenje, a cijelu regatu vodili smo se pravilom da se regata organizira isključivo radi zadovoljstva djece, a ne radi nekih drugih ciljeva i motiva.

I ovoga puta trebam se osobno posebno zahvaliti predsjednici Miri Boban koja je i ove godine uskočila u zadnjem trenutku i sve svoje i fizičke i materijalne potencijale i resurse sa smiješkom i zadovoljstvom dala za organizaciju regate na moru. Zahvaljujem se i svim prijateljima i dragim ljudima kojima također nije bilo teško odazvati se i staviti na bilo koji način na raspolaganje kako bi organizacija regate bila što bolja.

Također, posebno treba napomenuti što su u organizaciji ovogodišnje Male Mrduje 99% bili uglavnom mladi jedriličari iz hangara, sadašnji, ali posebno i oni bivši koji su meni osobno svojim prisustvom dali jedan poseban osjećaj sreće i zadovoljstva.

Trebam se zahvaliti onima koji su putovali za doći na Malu Mrduju, prije svega Danijeli i JK Uskoku, ali i Bakiju i JK Omišu te Miroslavu Rožiću i JK Trogiru. Također treba i svima ostalima zahvaliti na sudjelovanju i lijepim riječima na kraju jer su svi natjecatelji bili super sva tri dana što nam daje za obvezu da i dogodine budemo na istom, ako ne i još boljem nivou.

Za kraj moram se zahvaliti svima na odlično odrađenom poslu i suradnji na moru koji su meni olakšali i moj dio posla napravili laganim i punim zadovoljstva, a to su: Josip, Ana, Lea, Mira, Neno, Marko, Dominik, Karmen, Aron, Anđelo, Emil i Ultra, Marko, Saša, Anči, Hana, Luce, Orca, Miro, Rečina i Virga, Mate i lolivul, Lado, Zlatko, Glišo, Ćedo, Ćiro, Mrva, Sergej, Elena, Miranda, Anita, Siniša, Iris i JK Mornar.

Hvala i doviđenja dogodine,

Tonči Antunović Graja

Mrduja OPT 20162

Drugog dana Mrduja Optimist Kupa in memoriam Boris Vujnović odjedrena su dva plova. Dugi dan danas na moru. Regatni odbor pozvao je jedriličare oko 11.30 na more. Početni maestral ubrzo je pao i okrenuo skroz na jugoistok. Regatni odbor pokušao je po ovim uvjetima održati jedrenje ali bezuspješno, jedriličari su najdalje došli do prve oznake. Nakon presidravanja nešto južnije prema sredini kanala zapuhao je pravi maestral. U početku i preko 10 čvorova da bi do kraja drugog plova pao na 7-8 čvorova. Ovakve uvjete najbolje je iskoristio Filip Jurišić iz JK Mornara te je nakon četiri plova i jednog odbacivanja na prvom mjestu. Drugi je Adrian Peović iz JK Splita dok je treća Eva Šiško iz JK Uskoka, ujedno i prva djevojčica. Regata se nastavlja sutra za kada su predviđena dva plova, a start je predviđen u 11:00 sati.
Rezultati

Foto galerija