thumb_pobjednici_2011Mrduja Optimist Cup memorijal Boris Vujnović uspješno je privedena kraju. Idealni uvjeti za jedrenje koji su pratili natjecatelje pred Splitom obilježili su i posljednji dan jedrenja. Danas je održan i konačni 7 plov, tako da je ovogodišnji Mrduja Optimist Cup ispunio sva jedriličarska očekivanja.
Tonči Antunović PRO: Imali smo sreće sa vremenom i vjetrom i to je glavni razlog zašto svi mogu biti zadovoljni kako je cijela regata izgledala, a današnji je dan bio samo šlag na torti. Moram pohvaliti cijeli tim koji je opsluživao regatu na moru, naravno prije svega mislim na Labudove jedriličare iz malih klasa, ali i sve ostale koji su bez greške odradili odličan posao. Bili smo susretljivi prema jedriličarima i trenerima, maksimalno smo na moru ispunjavali njihove zahtjeve i vjerojatno je i to razlog zašto smo po završetku primali samo pohvale za organizaciju. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na regati, čestitam pobjednicima, a posebno treneru Klibi i njegovoj djeci iz JK Horizonta, koji su sa ovogodišnje Male Mrduje kući odnijeli najviše nagrada.
-   UKUPNI REZULTATI
-   FOTOGALERIJA

thumb_start_2dan

Kao i prvog dana, regata Mrduja Optimist Cup in memoriam Boris Vujnović startala je i danas sa malim zakašnjenjem jer se čekao zapadni vjetar. Prvi start je krenuo u 13.35 h po jugozapadnom vjetru od 9 čvorova. Kako je vrijeme prolazilo tako je i vjetar jačao čak i do 18 čvorova. Svi startevi su odrađeni odlično bez ikakvih problema uz nekoliko OCS-ova i to uglavnom jedrilica koje su se znatno prije startnog signala nalazile preko linije. Nažalost zadnji start dana se ponavljao i uspio je tek iz trećeg puta, a tih 20 minuta, naknadno se pokazalo, proizvelo je dosta negativnosti na samom regatnom polju.
Tonči Antunović PRO: Iako smo odradili maksimalni program, nismo 100% zadovoljni jer posljednji odjedreni plov nije bio idealan za jedrenje. Na ponovljeni start sa zastavom ''I'' smo išli jer smo smatrali da nam linija nije bila idealna. Nažalost to ponavljanje nam je odnijelo dragocjeno vrijeme kasnije u regati tako da jedriličari nisu uspjeli po maestralu stići do cilja. Obzirom da su se u zadnjoj stranici jedrilice non stop kretale i da nije došlo do drastičnih promjena u plasmanima među njima, smatrali smo da ne bi bilo OK da smo regatu prekinuli ispred samoga cilja te smo je pustili do kraja. Sutra je novi dan, mislim da će i vrijeme biti kao i danas, a obzirom da smo do sada sve odradili po planu, sutra ćemo samo uživati u jedrenju.  REZULTATI NAKON 2. DANA
thumb_mala_mrduja_konacni_oglasTjedan dana nakon 80. izdanja Mrdujske regate održati će se Mrduja Optimist Kup poznata i pod nazivom Mala Mrduja.
Kako za ovu regatu najmlađih uobičajeno biva velik interes, na našem webu je otvorena mogućnost prijava.
I ove godine nastojati ćemo biti jednako dobri domačini a nadamo se da će to biti  i  Eol koji nam je prošle godine okrenuo leđa pa je uz dobro druženje nedostajalo jedrenja.

thumb_IMG_8264 Zbog nedostatka vjetra Mrduja Optimist Cup regata startala je sa malim zakašnjenjem. Kada su se pojavili prvi znaci zapadnjaka, flota je isplovila. Skoro 160 jedriličara podijeljenih u četiri grupe je doslovno uživalo u idealnim jedriličarskim uvjetima ispred Splitske luke. Zapadni vjetar dosezao je čak i 16 čvorova pa se u potpunosti realizirao predviđeni program. 
Tonči Antunović PRO: Možemo biti prezadovoljni današnjim danom, imali smo idealne uvjete za jedrenje i to je najvažnije, jer kada na moru sve štima onda je sve OK. Veseli nas ovako veliki broj djece i klubova na našoj regati, maksimalno smo se potrudili da kao domaćini djeci omogućimo što bolje uvjete, kako na moru, tako i na kopnu. More pokrivaju naši najbolji jedriličari olimpijci iz hangara: Vujasinović, Mihelić, Lolić i braća Bugarin, dok su suvenire, tople obroke i veliki broj prigodnih nagrada za djecu osigurali direktori regate, braća Vujnović, u spomen čijeg oca se ova regata i jedri. REZULTATI PRVOG DANA