• Kalenda regata 2023

CS36ACICup 21sg 04405

U sklopu Labudovog mjeseca jedrenja ove se godine jedri prvo Europsko prvenstvo za klasu ClubSwan 36 kojeg organiziramo uz pokroviteljstvo ACI d.d. i ACI Sail tijekom koje će Split i Hrvatska biti jedriličarska središta na svjetskoj nautičkoj karti. Na premijernoj regati u Hrvatskoj iz ClubSwan kalendara nastupit će 12 prekrasnih morskih jurilica s posadama iz 12 europskih zemalja, a značajnu ulogu na brodovima i u organizaciji imaju i najbolji hrvatski jedriličari poput Ivan Kljakovića Gašpića, Šime Fantele, Tončija Stipanovića i Filipa Jurišića.

CS36ACICup 21sg 04809
ClubSwan osnovan je 1999. godine, a tijekom više od 20 godina postojanja razvio se u nezaobilazno mjesto druženja i jedrenja na poznatim svjetskim lokacijama kao što su Porto Cervo, St.Tropez, Monte Carlo, Capri, Palma de Mallorca, a ovom regatom naš klub i cijela Hrvatska postaju dio uglednog društva ClubSwan destinacija.
 
Želim toplu dobrodošlicu svim gostima, jedriličarima i prijateljima iz Nautor Swana u naš lijepi Split. Posebna mi je čast što je moj klub organizator ovakve jedriličarske fešte. Jedan od naših glavnih ciljeva u ACI-ju je uspostaviti Hrvatsku kao vrhunsku regatnu destinaciju i redoitu stanicu ClubSwan kalendara. ClubSwan 36 Europeans zasigurno će oblikovati budućnost jedrenja na Jadranu pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić, naš proslavljeni jedriličar i voditelj projekta ACI Sail.
CS36ACICup 21sg 04977
 
 
Generalni pokrovitelj: ACI d.d. i ACI Sail
Sponzori i prijatelji regate: OTP, Zepter, Marex Elektrostroj, ECCOS inženjering, Securus, TEC obnovljivi izvori, DSS, Marinetek Adriatic, Ronilački centar Neptun, Dubina Inženjering, NIVA projekt, Eko Projekt, Trgoleptir, ANCORIS / Kerver, Bach Yachting, Radisson Blu Resort & Spa, hotel Ambasador, Allianz.
 
CS36ACICup 21sg 04857