2 kolo

Po vrlo slaboj buri i levantu odjedreno je drugo kolo Splitske trening lige. Najbrža jedrilica je bila Petit Amie, Seascape 27, JK Labud, vlasnika Emila Tomaševića. Nastupilo je 17 jedrilica na ruti dugoj 2,6 milja. Nakon dva kola prema Open razvrstanju najuspješnija je jedrilica Adio Pameti koja jedri za Splitski Pomorski Fakultet.
Sljedeće kolo na rasporedu je već za tjedan dana, a domaćin će biti JK Split.
Više na: face ico

Hvar 20172

Sa jučerašnja dva plova završen je Laser Europa Kup koje je proteklih dana jedren na otoku Hvaru. Nakon šest jedrenja u klasama Laser Radial i 4.7 naši jedriličari zauzeli su sljedeća mjesta: Radial, Karmen Perković 20., Lea Kliškinić 30, 4.7, Tonina Perković 26., Antica Boban 28.
Rezultati

AntunHvar2017

Danas nije bilo jedrenja u Hvaru na 41. Novogodišnjoj regati za klasu Optimist. Tako su jučerašnji rezultati postali konačni. Antun Tomašević ukupni je pobjednik, a Luka Vuković treći u poretku momaka odnosno četvrti ukupno. Treći naš predstavnik Marin Ljubičić završio je na 10. mjestu jedriličara do 12 godina odnosno 36. ukupno. Čestitamo jedriličarima i njihovom treneru Velimiru Velimiroviću.
Laserašice su danas odjedrile jedan plov. U Klasi Laser Radial Karmen Perković je 27. danas BFD, a Lea Kliškinić 31. danas 25.
U klasi Laser 4.7 Antica Boban je 31. danas 34., a Tonina Perković 34, danas 6. Za Lasere sutra je zadnji dan jedrenja.
 

Hvar 20171

Po buri jačine 25 čvorova započela su jedrenja na 41. Novogodišnjoj regati kojoj je domaćin JK Zvir sa Hvara. Uvjete jakog vjetra odlično je iskoristio Antun Tomašević i sa 4. 1. i 1. mjestom je ukupno vodeći u konkurenciji 61. natjecatelja. Luka Vuković je također odličan 4., a Marin Ljubičić je na 36. mjestu.
U Klasi Laser 4.7 Tonina Perković je imala nezgodu u prvom plovu, a Anči Boban je zbog grčeva bila primorana napustiti treći plov. Anči je 28., a Tone 38. U klasi Laser Radial, Karmen Perković je 22., a Lea Kliškinić 26. Jedrenja se nastavljaju sutra.
Rezultati

Bozicna 2017

Prošlu subotu i nedjelju u organizaciji JK Zente održana je 23. Božićna regata krstaša. Subotu je obilježio slabi vjetar da bi u nedjelju zapuhala bura i do 30-ak čvorova. Po ovakvim uvjetima najbrža u oba plova bila je jedrilica Mate Arapova iz JK Mornara, Fatamorgana II. Na regati za JK Labud su nastupali: U grupi dva Fugu, Damir Kraljević, 3. Mjesto, Be First, Goran Treursić 4. Mjesto, Filomena, Božidar Radić 7. Mjesto, Grupa tri, Petit Amie, Emil Tomašević 1. mjesto, Grupa četiri, Quaka, Goran Martinović 1. mjesto, Nora, Serđo Stubnja, 2. mjesto, Grupa pet, Bob'n'Rock, Jere Vidović, 3. mjesto. Čestitke svima!

Foto: Dubravka Pajk

Dome Isaf Youth 2016

Jučerašnjim završnim plovom kompletirano je Juniorsko svjetsko prvenstvo kojem je domaćin bio grad Sanya u Kini. U završnom plovu Dominik je ušao u cilj 10. i tako potvrdio ukupno 10 mjesto nakon 10 odjedrenih plovova. U klasi RSX Palma Čargo dojedrila je do 13. mjesta i ukupno 13. mjesta, a Rocco Hrvoj do 22.odnosno 25. ukupno. Klasa RSX odjedrila je 13 plovova. Puhalo je 12 čvorova istočnog vjetra.
Našim jedriličarima i trenerima želimo sretan put kući.
Rezultati

Pripreme grčka Finn2017

Odlične vijesti stižu nam iz Atene gdje se nalaze trener Tonči Antunović zajedno sa Josipom Olujićem i Nenadom Bugarinom na pripremama klase Finn. Posljednja tri dana jedrena je trening regata u organizaciji Grčkog jedriličarskog saveza. Nakon 8 odjedrenih plovova po raznovrsnim uvjetima od slabog do jakog vjetra Josip Olujić zauzeo je 2. mjesto, a Nenad Bugarin 3. mjesto. Nastupilo je 16. natjecatelja. Sa priprema se Finn-ovi vraćaju 21.12. i dosad su vrlo zadovoljni odrađenim.

Dome ISAFYouth20171

Po vjetru 4-12 čvora nastavljena su jedrenja na Svjetskom prvenstvu do 19 godina kojem je ovaj tjedan domaćin Sanya u Kini. Iako je prognoza najavljivala umjereni vjetar prognoza se nije obistinila te je vjetar bio slab i nestabilan. Po ovakvim uvjetima Dominik Perković, u klasi Laser Radial, je dojedrio do 17. i 8. mjesta te napredovao na 10.mjesto. U RSX-u Palma Čargo je na ukupno 13. mjestu unatoč današnja dva prerana starta, dok je kod momaka Rocco Hrvoj na 25. mjestu. Sutra je zadnji dan jedrenja.
Rezultati

ISAF youth 20171

Sa dojmovima trećeg dana javio nam se Marko de Micheli Vitturi:
Vjetar po riječima jedriličara je slabiji nego jučer s puno većim oscilacijama u snazi i smjeru.
Dominik se u prvom plovu dana na samom startu odlučio biti na desnoj strani. U početku nije imao toliko lošu poziciju, prilikom trenutne situacije i pozicije prema njegovim rječima odlučuje jedrit desnom stranom prve stranice. Međutim zajedno sa još nekoliko konkurenata ostao je u zoni slabijeg vjetra. Flota sa lijeve strane je bila u boljem vjetru te napravila veliki razmak. Nažalost do kraja plova Dominik više nije uspio uhvatiti priključak. Ovaj plov završio je na 33. mjestu. Drugi plov je bio nešto bolji. Dominik je nešto konzervativnije startao te je jedrio stalno oko 14. mjesta bez velikih oscilacija. Nakon šest plovova Dominik se nalazi na 14. mjestu najboljih svjetskih kormilara do 19. godina.
U klasi RSX odjedrena su tri nova plova. Nakon devet jedrenja Palma Čargo je na 13. mjestu, a Rocco Hrvoj na 25. mjestu.
Rezultati

Dome ISAFYouth2017

Započela su jedrenja na ISAF Youthu, Svjetskom prvenstvu za jedriličare do 19 godina. Ove godine domaćin je grad Sanya u Kini. Naš klub zastupljen je u dvije klase Laser Radialu i RSX-u. Nakon četiri jedrenja u Radialu Dominik Perković zauzima 13. mjesto. U klasi RSX među curama nakon šest plovova Palma Čargo je na 13. mjestu, a među momcima Rocco Hrvoj je 25. Prva dva dana obilježio je slabi istočni vjetar do 10 čvorova.
Rezultati