Dome WC Split 2017

Nažalost nevere jutros i poslije toga bonaca primorali su regatni odbor da objavi jučerašnje rezulatate konačnim. Svjetski prvak tako je postao cipranin Pavlos Kontides ispred australca Tom Burtona i još jednog australca Matthew Wearna. Od naših, najbolje plasirani je Filip Jurišić na 18. mjestu. Od jedrličara našeg kluba Dominik Preković završio je kao 8 u brončanoj grupi, a Marin Mandić 45.
Rezultati zlatna grupa
Rezultati brončana grupa

Laser Worlds 20172

Maestral oko 15 čvorova omogučio je nova jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase Laser standard koje se jedri ispred Splita a domaćin je JK Mornar. Jučer nakon prolaska nevere odjedrena je samo jedna regata za zaltnu skupinu dok su ostale skupine bile prisiljene se vratiti kući bez ijednog jedrenja. Danas je maestral omogučio čak 3 jedrenja za zlatnu skupinu, a za ostale po dva jedrenja. Naši mladi jedriličari jedre u brončanoj skupini. Prema riječima trenera Marka, Dominik se trenutno nalazi oko 8. mjesta, a Marin Mandić oko 43. Sutra je posljednji dan jedrenja.

dome sosw2016

Umjereno do jako jugo omogučilo je tri plova na regatnom polju ispred splitskog kvarta Žnjan. U jakoj konkurenciji najbljih svjetskih laseraša Dominik Perković se trenutno nalazi na 108. mjestu, a Marin Mandić 144. mjestu. Za naše mlade snage ovo je jedna od prvih regata nakon prijelaza iz klase Laser Radial te na ovaj način skupljaju dragocjeno iskustvo.
Rezultati

Laser worlds 20171

Susjedni nam JK Mornar domaćin je Svjetskog prvenstva za klasu Laser Standard. Jučerašnjim danom započela su jedrenja na regatnom polju ispred grada Splita. Jučer su odjedrena dva plova po slabom jugu, a danas samo jedan plov. Na ovom prvenstvu Labudove boje brane Dominik Perković i Marin Mandić. Nakon tri plova Dominik se nalazi na 89. mjestu, a Marin na 145.
Rezultati

Optimist U12 2017

Od petka do nedjelje jedreno je Državno Prvenstvo za klasu Optimist za natjecatelje do 12 godina. Organizator Prvenstva bio je JK Kvarner iz Sv. Marine (Rabac). U petak i subotu odjedrena su po dva plova. Prvi dan po buri, a drugi dan po jugu dok u nedjelju zbog jakog juga nije bilo moguće isplovljavanje optimista. Naš klub na ovoj regati su predstavljali Marin Ljubičić sa trenerom Velimirom Velimirovićem. Marin je u konačnici zauzeo 17. mjesto ukupno odnosno 12. od Hrvata.
Rezultati

Neno i Josip Hyeres 2017

Nažalost protekla tri dana jedriličari na Finn Gold kupu nisu imali sreće sa vjetrom. U petak i subotu nije bilo uvjeta za održavanje plovova dok je danas odjedren final race za jedriličare plasirane od 11. mjesta pa dalje te medal race za prvih deset jedriličara. Naši predstavnici Josip i Nenad jedrili su final race. Josip je u cilj ušao kao 15, a Nenad 31. U konačnom plasmanu Josip Olujić je završio na 20. mjestu, a Nenad Bugarin na 25. Nakon završene regate ostaje gorak okus Nenadove dvije diskvalifikacije jer bez jedne od njih bi sigurno bio u borbi za medalje i na taj način okrunio odlično jedrenje na ovoj regati. Regatu je pobjedio šveđanin Max Salminen. Najbolje plasirani hrvatski jedriličar je Milan Vujasinović na devetom mjestu.
Rezultati