• 92. MRDUJSKA REGATA
  • 79. Viška regata

Fugu regata Bura makarska 2023

Dok smo mi organizirali regatu optimista u Makarskoj se održavala već tradicionalna regata krstaša Regate hrvatskih mornara Postire - Makarska Bolje rećeno odjedrili su je probrani, najhrabriji ili najsretniji, što god. Iz naše je lučice put Makarske isplovila samo jedrilica Fugu, dr.Damira Kraljevića, koji se jutros javio sa izviješćem:

Potaracala nas nevera sa tramontanom do 37 čvorova!! Na žalost, bilo je iskidanih jedara , pad jarbola, pomoćni cilj u Povljima prošlo je 5 brodova, do konačnog cilja u Makarskoj stigla samo 3 broda. Ponosam sam što sam  jedan od spomenuta tri bio ja i moja posada koji smo ukupno regatu završili treći, odnosno prvi u svojoj grupi.
Startalo je samo 7 jedrilica, Stradivariji iz Dubrovnika koja je stigla u Makarsku se pokvarila elektronika pa nisu ni stigli u Postire, kao ni 8 ostalih jedrilica koje su bile preliminarno prijavljene za sudjelovanje, ali su kormilari sigurno procijenili da vremenski uvjeti nisu obećavajući pa su ostali u svojim matičnim lukama. Možda i pametnije! Jer bilo bi svega koliko je nevera bila iznenadna i snažna.
Čestitamo posadi jedrilice Fugu!

30

Podjelom nagrada završena je naša Mala Mrduja.

Pehare su osvojili:
Djevojčice do 12 godina
🥇 Vita Marinović JK SPLIT
🥈 ANDREA BRALIĆ JK USKOK
🥉 Teresa Emma Pouchly JK SPLIT
Djevojčice ukupno
🥇 Tanja Ozretić JK Mornar
🥈 Nina Marušić JK SPLIT
🥉 Valentina Jelić JK Mornar
Dječaci do 12 godina
🥇 Teo Lolić JK Labud
🥈 Marko Pezelj JK Mornar
🥉 David Palinić JK SPLIT
Dječaci ukupno
🥇 Bepo Duplančić JK Labud
🥈 Zoran Jakić JK SPLIT
🥉 Marin Stefanovski JK Mornar
🏆Ukupni pobjednik regate je Bepo Duplančić JK Labud
Najbolji klub je JK Split, drugi je JK Mornar dok je treći JK Labud.
Sretni dobitnik jedra One Sails s kojim će jedriti na budućim regatama je Mihael Jakić JK Split.
Zahvaljujemo svim učesnicima Male Mrduje kao i sponzorima Bauhaus Hrvatska i One Sails koji nas prate već dugi niz godina. Cijenimo i pomoć svih donatora i medijskih promotora i vjerujemo da ćemo i iduće godine biti zajedno dionici ove regate.
38

PROGLAŠENJE povjednika i podjela nagrada One sails u 16:00 sati.

Protestno vrijeme 24.09.2023.  15:30

 

23.09.2023. Obavijest br 1
Signal upozorenja u nedjelju 24.09.2023. istaknut će se u 10.55h
RO, Dominik Perković
 

 

Protestno vrijeme 22.09.2023.  16:25

16:30 Saslušanje između jedrilica 1224 i 1214.

 

mare web

Jedrilica Mare najbrža je na ovogodišnjem Labud Classic izdanju.
Duško Mrduljaš za kormilom Mare odjedrio je rutu od Splita do Bobovišća i natrag za 5:46:30.
U obje etape druga je ciljnu liniju presjekla jedrilica Nemir V, kormilara Branka Širole sa ukupnim jedrenim vremenom 5:53:45.
Ove dvije spomenute ujedno su i ukupni pobjednici razreda Classic odnosno Vintage.
Zadovoljan sam ovogodišnjom regatom, vrijeme je bilo super, flota također. Jedino mi je malo žao manjka drvenih jedrilica ali neke ove godine nisu nastupale iz opravdanih razloga pa se nadam da će nas iduće godine ipak biti u većem broju. Hvala svim sudionicima i vidimo se za dva tjedna na našoj slijedećoj regati krstaša, iz ciklusa Splitskog festivala jedrenja, 92.Mrduji, rekao nam je direktor Labud Classic regate Marko Bakašun.

Rezultati

 

Točno u podne oglašen je start Labud Classic regate , prve u ciklusu Splitskog Festivala Jedrenja, koja je rezervirana za drvene jedrilice i plastične starije od 30 godina. Kako smo već i najavili, na žalost drvenih je sve manje pa su ove godine rutu od Splita do Bobovišća odjedrile tri jedrilice skupine classic dok je u skupini vintage (plastične jedrilice) bilo njih 15.

Prvu etapu najbrže je odjedrio upravo klasičar, jedrilica Mare sa kormilarom Duškom Mrduljaš dok je drugi ciljnu liniju prošao Nemir V kormilara Branka Širole.

Do 16 sati regatu je završilo svih 18 jedrilica, pa su posade imale vremena za lagano kupanje a nakon toga tradicionalno druženje kada se s veseljem (a ponekad i uz pjesmu) razmjenjuju komentari o jedrenju i priprema taktika za idući dan kada flota jedri za Split sa startom u 11 sati.

 Rezultati

WhatsApp Slika 2023 09 10 u 17.00.24

JK Mornar bio je domaćin jedriličarima klase optimist na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske do 16 godina flotno.

Flota od 152 jedriličara nakon kvalifikacija podijeljena je u zlatnu i srebrnu grupu. Bepo Duplančić osvojio je zlatnu medalju i time potvrdio prošlogodišnju titulu državnog prvaka!!!

U zlatnoj skupini jedrio je i Teo Lolić koji je zauzeo 30. mjesto (odnosno 4. mjesto u kategoriji do 12 godina).

U srebrenoj skupini Ivan Kokić je 9.(85), Toma Duvnjak 11.(87), Toni Bilać 20.(96) i Marin Orlov 26.(102)

Rezultati

nagrađeni

Uspješno je završeno Otvoreno Prvenstvo Hrvatske Optimisti do 12 godina koje se od 01 do 03.rujna održavalo u našem klubu.

Povoljni vremenski uvjeti omogućili su Regatnom odboru i floti koja je brojila 97 natjecatelja/natjecateljki da odrade svih 5 predviđenih jedrenja.

U grupi djevojčice državna prvakinja je Ana Perušić (JK Uljanik), a u grupi dječaka David Nicoletti (JK Horizont) koji je ujedno i državni prvak u ukupnom poretku.

Na proglašenju su dodijeljene i nagrade za Kup Hrvatske u sezoni 2022/2023. Pobjednici kupa su:

Dječaci

  1. David Nicoletti (JK Horizont)
  2. Maroje Morožin (JK Briva)
  3. Leon Labinjanin (JK Horizont)

Djevojčice

  1. Rita Lukarić (JD Val)
  2. Vita Marinović (JK Split)
  3. Lara Mavrić (JK Plav)

Hvala sima na sudjelovanju i fer jedrenju. Zaslužili ste svi Čestitke, jer ste budućnost hrvatskog jedrenja !!!

Onima koji se vraćaju kući želimo sretan put i očekujemo vas uskoro ponovo na našoj regati Mrduja Optimist Kup.

Rezultati OPH Opti U12 Ukupno

fugu RHM 2021

U poprilično teškim uvjetima toplinskog vala i nedostatka vjetra ovog je vikenda 27 jedrilica sudjelovalo na Starigradskoj regati u organizaciji Jedriičarskog kluba Špinut. Iz matične luke Labud sudjelovali su JanMar II, Mareus 3, Magnum X3, Nemir V, Fugu, Munjek RS, Trinajstica i Samonela. Mareus 3 (Denis Stanojević) i Fugu (Damir Kraljević) pobjednici su u svojim grupama na čemu im čestitamo. Naravno čestitke zaslužuju svih 27 posada koje su, i u uvjetima svih upozorenja o potrebi zaštite od sunca, svoju ljubav prema ovom sportu stavili na prvo mjesto.

Rezultati