Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave

Na Gardi se od 31.07. do 04.08. održava 2022 iQFOiL Youth&Junior International Games Torbole.

U konkurenciji 52 jedriličara do 17 godina jedre naši jeriličari Ian Anić i Maroje Škoro. Regatu možete pratiti na linku.

WhatsApp Image 2022 07 31 at 21.01.33

Ovog vikenda optimisti su jedrili u Sv. Filipu i Jakovu. Nastupili su Bepo i David koji su u ukupnom poretku u konkurenciji od 48 optimista zauzeli prvo i sedmo  mjesto. Bepo je suvereno osvojio regatu dok je David osim odličnog rezultata u ukupnom poretku osvojio i prvo mjesto u konkurenciji do 12 godina. Mali kuriozitet regate je i to da su u četvrtom plovu David i Bepo prošli kroz cilj kao prvi i drugi a to je ujedno Davidu i prvi put da je uspio pobjediti u jednom plovu.

Rezultati

220712 YSWC thehague SE 3521 scaled

Završeno je Youth Sailing World Championship. Antun Tomašević 13.-ti je u svijetu u ILCA klasi dok je Ian Anić u IQ Foil 17.-ti.

Čestitamo našim jedriličarima kao i njihovim trenerima.
 

 optimisti ekipno SP 2022

Kući su se vratili i optimisti koji su Hrvatsku predstavljali na Svjetskom prvenstvu u klasi optimist koje se u Turskoj (Bodrum) održavalo od 27.06. do 07.07.2022. U konkurenciji 276 natjecatelja naši su članovi u pojedinačnoj jedrenju završili u zlatnoj skupini i to Bepo Duplančić 22., Josip Tafra 56. a Roko Čepić Zokić 61. U ekipnom natjecanju završili su kao šesta nacija.

Iznimno sam zadovoljan rezultatom naše reprezentacje. Odnos dobivenog (rezultata) nemjerljivo je veći od onog što se ulaže u optimist reprezentaciju te s pravom mogu zaključiti kako je ovo bila jedna dobra generacija iz koje se izvukao maksimum. Isto tako potpisujem izjavu da su rezultati mogli biti čak i malo bolji ali o tome je odlučivala sreća a nikako znanje ili spremnost, kazao nam je trener Vedran Mandić.

Josip Tafra i Roko Čepić Zokić ovim su natjecanjem završili svoju priču u klasi optimist i sada ih čeka odluka o daljnjoj jedriličarskoj amaterskoj karijeri. Ono što je sigurno jest da nas ne napuštaju.

Rezultati

 ian anic drugi dan

Po završetku EurILCA 6 Youth European Championships & Open European Trophy, koje se u grčkom gradu Thessaloniki jedrilo od 29.06. do 06.07.2022. gdje je Max Gjidera u konkurenciji 284 jedriličara završio na 51. a Antun Tomašević na 52. mjestu, Antun je svoj put nastavio put Haaga kako bi našu zemlju pedstavljao u ILCA 6 disciplini na Youth Sailing World Championship koje se održava od 07 do 15.07.2022.
Iz našeg kluba na Youth Sailing World Championship kao hrvatski predstavnik jedri i Ian Anić u Youth iQFOiL disciplini. Link za praćenje natjecanja.

WhatsApp Image 2022 06 29 at 14.34.24 1

Rezultati EurILCA 6 Youth European Championships & Open European Trophy

Zid za web s

Završeni su radovi na sanaciji sjevernog zida zgrade hangara koja se radila u nekoliko faza.

Zahvaljujemo se Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala naš projekt i sufinancirala dvije faze sanacije, onu 2021. godine i ovu upravo završenu.

palma na postolju

Palma Čargo osvojila je brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. Bolje od nje su bile samo Helen Noesmoen (FRA) i Marta Maggetti (ITA).

Stipe Gašpić Mediteranske igre je završio 12-ti. 

Osim Palme i Stipe na MI su sudjelovali Elena Vorobeva (ILCA 6) koja je završila 8. i Bruno Gašpić koji je bio jedno mjesto ispred Stipe, 11-ti.

Čestitke Palmi i treneru Marinu Sirišćeviću stižu sa svih strana. Pored svih članova Uprave i brojnih članova kluba čestitke je uputio i HOO kao i SSŠ.

Jedriličari/jedriličarke se kući vračaju u srijedu.

MI

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Palmi Čargo osvajanje brončane medalje u jedrenju na dasci na Mediteranskim igrama u Oranu!

--------

Poštovani,

upućujemo čestitke svima koji su pridonijeli da Vaša Palma Čargo osvoji broncu na Mediteranskim igrama u Alžiru. Mladoj sportašici želimo nastavak uspješne sportske karijere,  da svom klubu i gradu donese nova sjajna odličja, ali i otvori put novim jedriličarima iz svog Labuda.

Splitski savez športova

antun tomašević

Antun Tomašević i Max Gjidera sa trenerom Dominikom otputovali su prošlog tjedna za Grčku kako bi sudjelovali na EurILCA 6 European Championships 2022 & European Trophy. Nakon kratkih priprema danas na rasporedu imaju registraciju i premjeravanje, sutra je practice race i svečano otvaranje a u petak kreće i službeno natjecanje na regatnom polju. Na startnoj listi jačeg spola ILCA 6 kategorije prijavljeno je 286 jedriličara. 

Natjecanje ćemo pratiti na linku

PH ekipno optimist 2022

21 ekipa jedrila je ovog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u ekipnom jedrenju za optimiste.

Naš tim u sastavu Pina Buble, Josip Tafra, Roko Čepić Zokić, Bepo Duplančić i David Palinić osvojio je brončanu medalju. Čestitamo ekipi i treneru Vedranu Mandiću.

Dok se Pina i David vraćaju kući za ostatak tima ovo nije kraj. Oni nastavljaju svoj put prema Turskoj gdje će u Bodrumu predstavljati našu zemlju na Svjetskom Prvenstvu koje se održava od 27.06 do 07.07.2022.

Rezultati

Gingo 3 WEB

31. izdanje Komiške regate ostati će zapamćeno po, za većinu flote, nedostatku vjetra.

Prvu etapu završilo je svega osam jedrilica dok je drugu etapu završilo tek njih pet.

Jedrilica Polet Furioso sa kormilarom Nikolom Dešković iz JK Labud u obje je etape na cilj stigla prva pa joj se piše titula najbrže jedrilice 31.Komiške regate koja time osvaja prijelazni pehar Društva Višana i prijatelja otoka Visa.

Komiška regata u svom nagradnom fondu ima još i titulu pobjednika regate koju osvaja najbolji krstaš u generalnom poretku bodovno u razredu ORC. Ove godina nagradu zasluženo osvaja jedrilica Gringo 3 sa kormilarom Robertom Sandalić iz JK Uskok Zadar.

U Split su ciljnu liniju prošli:

  1. Polet Furioso, Nikola Dešković, JK Labud 16:11:22
  2. Scorpio, Krešimir Đakulović, JK Marina Kaštela, 16:32:49
  3. Mareus 3, Denis Stanojević, JK Labud, 17:27:15
  4. Gringo 3, Robert Sandalić, JK Uskok, 17:40:17
  5. Južni vjetar, Jadran Gamulin, JK Orsan, 17:50:15PROGLAŠENJE WEB                                   Rezultati                     OPEN           ORC

    Hvala svima, vidimo se na 32.Komiškoj regati.