17. MRDUJA OPTIMIST KUP – MALA MRDUJA
IN MEMORIAM BORIS VUJNOVIĆ
13.listopad – 15.listopad 2017.

pdfOGLAS REGATE

1. ORGANIZATOR

JK LABUD
Uvala baluni 9
21000 SPLIT
Tel/fax +385 21 398 218,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – www.jklabud.hr

2. PRAVILA

Regatna pravila ISAF (RP), pravila klase, oglas regate i upute za regatu.

3. REKLAMIRANJE

Svi natjecatelji moraju isticati reklamu određenu od organizatora na prvih 33% trupa jedrilice.

4. PRAVO SUDJELOVANJA

Imaju jedriličari verificirani kod svojih nacionalnih saveza.
Jedrilice moraju biti u skladu sa svojim pravilima klase.

5. PRIJAVE I STARTNINA

Prijave mogu biti upućene elektronskom poštom ili faxom organizatoru ili preko službene web stranice JK Labud, a najkasnije do 12. rujna 2017. godine.

Prijave je potrebno osobno potvrditi (registrirati se) u Regatnom uredu 12.10.2017. od 17.00 do 20.00 i 13.10.2016. od 08.00 do 10.30 h. Startnina za jedriličara iznosi 40,00 kuna (uključen PDV).
Svi prijavljeni jedriličari trebaju imati na moru pratnju službenog trenera.
Treneri prilikom registracije trebaju platiti kotizaciju u iznosu 100,00 Kn (uključen PDV). Klubovi koji prijave više od 5 natjecatelja oslobođeni su plaćanja kotizacije za trenera.

U slučaju nepristigle pred prijave, prijava jedriličara može biti prihvaćena samo uz pismeni zahtjev i opravdani razlog kojeg odobrava R.O.

6. UPUTE ZA REGATU

Upute za regatu će biti na raspolaganju natjecateljima u Regatnom uredu od 12.10.2016.god. od 17.00 h

7. PROGRAM JEDRENJA

Predviđeno je 7 jedrenja uz podjelu na grupe ako se prijavi veći broj natjecatelja. Start prvog jedrenja je u petak 13.listopada 2017. u 13.00 h, a preostale dane natjecanja u 11:00 h. U nedjelju 15.listopada.2017. neće se dati signal upozorenja nakon 15:00 sati.

8. NAGRADE

Nagraditi će se prve tri djevojčice do 12 godina, prva tri dječaka do 12 godina, prva tri dječaka ukupno, prve tri djevojčice ukupno, ukupni pobjednik, najbolji klub.

Organizator zadržava pravo proširenja popisa nagrada.

9. ODGOVORNOST

Svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost. Organizator i sva tijela umiješana u organizaciju ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za gubitak, štetu ili ozljedu ljudi i opreme na kopnu ili na moru.

Split, rujan 2017.

ORGANIZATOR

Dome WC Split 2017

Nažalost nevere jutros i poslije toga bonaca primorali su regatni odbor da objavi jučerašnje rezulatate konačnim. Svjetski prvak tako je postao cipranin Pavlos Kontides ispred australca Tom Burtona i još jednog australca Matthew Wearna. Od naših, najbolje plasirani je Filip Jurišić na 18. mjestu. Od jedrličara našeg kluba Dominik Preković završio je kao 8 u brončanoj grupi, a Marin Mandić 45.
Rezultati zlatna grupa
Rezultati brončana grupa

Laser Worlds 20172

Maestral oko 15 čvorova omogučio je nova jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase Laser standard koje se jedri ispred Splita a domaćin je JK Mornar. Jučer nakon prolaska nevere odjedrena je samo jedna regata za zaltnu skupinu dok su ostale skupine bile prisiljene se vratiti kući bez ijednog jedrenja. Danas je maestral omogučio čak 3 jedrenja za zlatnu skupinu, a za ostale po dva jedrenja. Naši mladi jedriličari jedre u brončanoj skupini. Prema riječima trenera Marka, Dominik se trenutno nalazi oko 8. mjesta, a Marin Mandić oko 43. Sutra je posljednji dan jedrenja.

dome sosw2016

Umjereno do jako jugo omogučilo je tri plova na regatnom polju ispred splitskog kvarta Žnjan. U jakoj konkurenciji najbljih svjetskih laseraša Dominik Perković se trenutno nalazi na 108. mjestu, a Marin Mandić 144. mjestu. Za naše mlade snage ovo je jedna od prvih regata nakon prijelaza iz klase Laser Radial te na ovaj način skupljaju dragocjeno iskustvo.
Rezultati

Laser worlds 20171

Susjedni nam JK Mornar domaćin je Svjetskog prvenstva za klasu Laser Standard. Jučerašnjim danom započela su jedrenja na regatnom polju ispred grada Splita. Jučer su odjedrena dva plova po slabom jugu, a danas samo jedan plov. Na ovom prvenstvu Labudove boje brane Dominik Perković i Marin Mandić. Nakon tri plova Dominik se nalazi na 89. mjestu, a Marin na 145.
Rezultati

mala mrduja uvodna

Štovani,

Ove godine u terminu od 12. – 15.10.2017. čeka nas ponovno jedna od najzanimljivijih regata za najmlađe uzraste – MALA MRDUJA – MEMORIJAL BORIS VUJNOVIĆ u organizaciji J.K. „Labud“.

Regata je to koja,radi svog prepoznatljivog programa,bogatih nagrada za ucesnike,te svog humanitarnog karaktera,uvijek rado bude posjecena od strane nasih najmladjih jedrilicara u klasi „Optimist“

Ponosni smo sta smo prošlih godina unaprijedili regatu i stigli do impresivne brojke od 168 jedrilicara uz 54 kluba sudionika.

Time je regata MALA MRDUJA – memorijal Boris Vujnovic 2012.godine je također dobila i sluzbenu potvrdu HJS-a kao najposjecenija regata klase Optimist u Hrvatskoj.

Obzirom na nagradi fond,te nezaobilazno druzenje najmladjih jedrilicara na kopnu i moru,ove godine očekujemo i nadamo se da cete biti dio velike svecanosti jedrenja i zabave za nase Optimiste.

Ove godine regata je i kriterijska za izbor reprezentacije.

Za sve Vas smo i ove godine pripremili bogati program,kako na moru,u takmičarskom smislu,tako i na kopnu.

Zabavni program,bogate nagrade i ostalo sta krasi ovu regatu bit će nezaobilazni dio dekora i svakodnevnice u našem klubu i ove godine.

Rezervirajte termin i dobrodosli !!

Srdacan pozdrav,
EDUARD VUJNOVIĆ
Predsjednik organizacijskog odbora
MALA MRDUJA MEMORIJAL BORIS VUJNOVIC