• Kalenda regata 2023

Fugu regata Bura makarska 2023

Dok smo mi organizirali regatu optimista u Makarskoj se održavala već tradicionalna regata krstaša Regate hrvatskih mornara Postire - Makarska Bolje rećeno odjedrili su je probrani, najhrabriji ili najsretniji, što god. Iz naše je lučice put Makarske isplovila samo jedrilica Fugu, dr.Damira Kraljevića, koji se jutros javio sa izviješćem:

Potaracala nas nevera sa tramontanom do 37 čvorova!! Na žalost, bilo je iskidanih jedara , pad jarbola, pomoćni cilj u Povljima prošlo je 5 brodova, do konačnog cilja u Makarskoj stigla samo 3 broda. Ponosam sam što sam  jedan od spomenuta tri bio ja i moja posada koji smo ukupno regatu završili treći, odnosno prvi u svojoj grupi.
Startalo je samo 7 jedrilica, Stradivariji iz Dubrovnika koja je stigla u Makarsku se pokvarila elektronika pa nisu ni stigli u Postire, kao ni 8 ostalih jedrilica koje su bile preliminarno prijavljene za sudjelovanje, ali su kormilari sigurno procijenili da vremenski uvjeti nisu obećavajući pa su ostali u svojim matičnim lukama. Možda i pametnije! Jer bilo bi svega koliko je nevera bila iznenadna i snažna.
Čestitamo posadi jedrilice Fugu!