• Kalenda regata 2023

   sosw 2013 bova
Unatoč svemu uspješno su okončana dva plova za sve klase, premda je bilo i odustajanja i ranijih povrataka na kopno od strane kormilara koji se nisu mogli boriti sa jakim vjetrom. Neki drugi su imali i neplanska kupanja, kao što se dogodilo veteranskom dvojcu u 470 Ivici Bonacinu i Goranu Urliću.

- Toplo je more! Išli smo provjeriti temperaturu – našalili su se momci inače vlasnici titule prvaka svijeta 2011., te viceprvaka svijeta 2012. godine među veteranima.
A prvi su danas burni, kišoviti morski okršaj okončali kormilari u teškom jednosjedu, u finnu.
- Kod nas nije bilo prevrtanja, a ja sam itekako zadovoljan odjedrenim- kazao nam je mladi Josip Olujić, član domicilnog kluba, koji je uknjižio treće mjesto i prvo, te dodao i ovo:
- U drugom plovu sam na pola prve orce preuzeo vodstvo i kontrolirao ga do kraja.
Zadovoljan je i Milan Vujasinović, član Splita, koji tek mjesec dana jedri u finnu, nakon dugogodišnjeg regatavanja za kormilom lasera. Dva puta, u obje utrke Milan, poznatiji u jedriličarskom svijetu imenom Dugi, bio je drugi!
- Dva druga mjesta sa niti mjesec dana treninga, pa tko ne bi bio zadovoljan? Imao sam solidnu brzinu, no i dosta grešaka no to je i logično pri prijelazu u drugu klasu – ističe finac, kao i to  kako je vidljivo da baš i nisu u dobroj formi.
A kako bi i bili kada je nakon zimskog trening perioda, ovo prvi regatni okršaj i snimanje situacije kako se radilo minulu zimu.

Najbolji CRO-finac Ivan Kljaković-Gašpić jedrio je dobro, no iz druge utrke izbacila ga je greška na brodu.
Ispao  mi je timun, događa se to, ništa strašno – zbori nam Bambi, koji je u prvoj trci bio najbrži, da bi u drugoj zbog tehnički poteškoća morao odustati.
No nije baš Bambi zadovoljan pretjerano,  nije još sve posloženo za ovu predstojeću jedriličarsku sezonu, te je trenutno zaokupljen polaganjem posljednjeg ispita na Ekonomskom fakultetu. No sutra će opet na more – kormilo je sređeno i slijede novi morski dvoboji.
Osim Bambija, koji je već standardno dobar na moru, odlično su jedrile i Zadranke, djevojke iz JK Uskoka, Enina Ninčavić i Romana Župan koje se od flote dvosjeda u krmu gledale samo talijanskom dvojcu Simonu Košuti Sivitzu i flokisti mu Jaši Farnettiju.
Što se tiče flote laser standard – gost iz Poljske Kacper Zieminski je poveo i to ispred našeg  mornarevca Tonča Stipanovića. A bez većih problema do vodeće pozicije došla je i Tina Mihelić, kormilarka Labuda podno jedra laser radiala.
Flotu na SOSW-u sutra čekaju nova jedrenja, planirani start je u 12 sati, s nadom kako ipak jaka bura neće preći u – orkansku.