Josip Miami 20181

Sa jučerašnja tri plova završena je regata Svjetskog kupa u Miamiu. Po 20-ak čvorova vjetra Josip Oluić u klasi Finn zabilježio je 13, 3 i odustajanje te je u konačnici zauzeo 18. mjesto.
Evo što nam je Josip rekao po završetku regate:
Regatom sam zadovoljan jer sam ispravljao greške na koje mi je trener ranije ukazao i tražio da ih ispravim. Isto tako bilo je i dalje nekih grešaka na kojima ću radit da ih ispravim do Europskog prvenstva u Cadizu. Brzina je u svim uvjetima bila jako dobra i konkurentna za sami vrh. Nažalost drugog dana pri prevrtanju u krmi jednog plova jarbol mi je zapeo za dno i pukao te sam taj dan izgubio plasman u dva plova. Isto tako zadnjeg dana regate u zadnjem plovu ponovno sam se se prevrnuo i zape jarbolom za dno. Kako ne bih riskirao puknuće tražio sam pomoć “rescuea” te sam bio prisiljen se povuči iz plova. Nažalost bez tri rezultata nije bilo moguće napravit bolji rezultat.
Sad sljedi povratak u Split, kratki odmor i put za Cadiz, treninzi i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Cadizu početkom ožujka.
Pozdrav iz sunčanog Miamia.

Rezultati