Neno i Josip Hyeres 20171

Premjeravanjima opreme jedriličara započelo je Europsko prvenstvo klase Finn u španjolskom Cadizu. Danas je na rasporedu trebao biti probni plov ali zbog jakog vjetra i nadolazeće oluje je otkazan. Sutra su prema programu na rasporedu prva dva jedrenja. Naš klub u Cadizu zastupaju jedriličari Nenad Bugarin i Josip Olujić sa trenerom Tončom Antunovićem. Tonča smo zamolili za najavu ovog Europskog prvenstva i za ocjenu priprema koje su naši momci odradili u Cadizu.
"Lijepo je da smo ovdje odradili pripreme tako da smo upoznati sa uvjetima na moru. Na treninzima je sve izgledalo ok. I Neno i Josip su vrlo dobri te su uglavnom bili u vodećoj skupini jedriličara na trening regatama. Očekujem da jedre kao na treninzima, a samim time da završe EP u prvoj grupi natjecatelja. Oboje su dobro raspoloženi i oboje su spremni za početak prvenstva. Očekuje nas teška i šokantna regata jer su uvjeti vrlo promjenjivi. Treba biti strpljiv jer će svaki bod biti na kraju bitan. Veliki je broj jedriličara koji se nadaju visokom plasmanu i nema favorita. Vremenska prognoza za narednih 7 dana je šarolika i biti će svega i laganog i jakog vjetra iz svih smjerova.Ipak očekujemo da će uglavnom većina vjetra dolaziti sa oceana što znači da ćemo jedriti po visokim valovima od nekoliko metara.
Za kraj htio bih zahvaliti svima na podršci i na dobrim željama, a ja mogu samo obećati da je jedno sigurno, u ovih 6 dana izvući ćemo iz sebe zadnji atom snage i fizički i psihički."