Neno Graja Josip EP2018

Josip Olujić osvojio je 5.mjesto na Europskom prvenstvu za klasu Finn. Jučer je odjedren jedan plov u kojem je Josip dojedrio do 6.mjesta, a danas po vjetru preko 22 čvora, sa udarima i preko 30 čvorova, velikim oceanskim valom, Josip je odlično odjedrio plov za odličja te dojedrio do 4. mjesta. U konačnici zauzeo je 5. mjesto u konkurenciji Europskog prvenstva, odnosno 8. mjesto ukupno u konkurenciji najboljih svjetskih Finnista.
Nenad Bugarin jučer je dojedrio do 3. mjesta, što ga je svrstalo na 16. mjesto. Ovim putem čestitamo Nenadu i Josipu kao i njihovom treneru Tonču Antunoviću na ovom izvanrednom uspjehu!!!


Evo što nam je rekao Tonči po završetku prvenstva:
Evo konačno je završilo i ovo Prvenstvo. Na kraju rezultat Josipa je odličan, za razliku od Neninog, ako se to smije reći, a da ne zvuči bahato za 12. mjesto na Europskom prvenstvu. Oboje mogu još puno bolje i biti će bolji. Prosuli su mnogo, mnogo bodova nepotrebno, pogotovo Neno. Regata je bila klasična, uz jako loš rad regatnog odbora. Uvjeti na moru su bili nepredvidivi zato i jesu rezultati cijele flote šaroliki. Josip i Neno su se maksimalno trudili što dokazuju i rezultati posljednjeg jedrenja te im se ne može ništa zamjeriti, pogotovo Neni kojemu je ovo bila prva prava regata nakon pola godine i taj nedostatak regata se itekako osjetio. Drago mi je za Josipa, ostvario je rezultat karijere i sa optimizmom možemo sada iščekivati naredne regate za obojicu. Hvala svima na porukama podrške sve ove dane, kao i na čestitkama, sada nas čeka 3-4 dana vožnje kombija sa trajlerom do kuće. Nadamo se samo da će nam put proteći bez problema i da ćemo sretno stići kući.

Evo i izjave Josipa Olujića:
Napet, uzbudljiv i težak tjedan jedrenja u Cadizu. Umoran sam ka pas. Regata nije počela rezultatski najbolje, 26, 66, 28. Nisu to bili dobri rezultati kojima sam se nadao, ali sam vjerovao u sebe i znao da se svako mjesto broji i da trebam čekat svoje uvjete, ali i da će bit puno kikseva medju ostatkom flote i da će do samog kraja biti neizvjesno. Dolaskom jačeg vjetra rezultati su postali bolji i što je najvažnije, stabilni 10, 8, 11, 2. Uza sve to imao sam i malo sreće pa je RC poništio i ponovio 8. plov (u kojem sam bio 37.) te time mi dao šansu za popravni, što sam spretno iskoristio ulaskom u cilj 6. Kako bi Ivanišević rekao “bolje se rodit bez k.... nego bez sriće”. Ulazak u Medal Race bilo je ispunjenje cilja, a jedrenje i nastup u njemu nagrada.
Presretan sam rezultatom i ovo mi daje još veće samopouzdanje i poticaj za dalje i ostvarivanje ciljeva.
Ovaj rezultat bi posvetio našem Lukši, na kojeg sam često mislio tokom ovog prvenstva i znam da bi on bio sad sritan i ponosan!
Pozdrav cijelom Labudu!
Rezultati